Claudiu Cracea - Programul economic si social “Turnu Magurele are viitor!”

31 Mai 2016 | 2678 vizualizări | 8 comentarii
Claudiu Cracea.
Claudiu Cracea.

PROGRAM ECONOMIC
Programul economic si social “Turnu Magurele are viitor!”

Motto: „Locuri de munca, locuri de munca, locuri de munca!” (Claudiu Cracea, candidatul PNL la Primaria Turnu Magurele)

Fiecare administratie publica locala actioneaza in virtutea principiului autonomiei publice locale si isi concepe propria strategie de dezvoltare economica si sociala. Turnu Magurele are nevoie de o administrație eliberata de coruptie si interese personale, o administratie eficienta, coerenta și consecventa, pentru a putea recupera decalajul produs in ultimii 20 de ani de amatorism, lipsa de implicare și lucru facut de mantuiala. Aplicarea acestui program inseamna renasterea orasului, creșterea calitații vieții pentru turneni, servicii sociale mai bune, dezvoltare economica, dezvoltare urbana si administrație publica performanta.

Prin urmare, prioritatea numarul unu pentru mine, ca viitor primar al municipiului Turnu Magurele, este sa creez un cadru sanatos pentru dezvoltarea mediului de afaceri, infiintarea de noi locuri de munca si atragerea de fonduri necesare proiectelor de dezvoltare.

Impreuna cu echipa mea am identificat marile probleme ale orasului:

LOCURI DE MUNCA / ATRAGEREA INVESTITORILOR;
ASFALTAREA STRAZILOR;
CURATENIA ORASULUI;
COMBATEREA CORUPTIEI DIN PRIMARIE;
CONSTRUIREA PARCULUI INDUSTRIAL;
REZOLVAREA PROBLEMEI CAINILOR FARA STAPAN;
EXTINDEREA RETELEI DE CANALIZARE, GAZE SI APA
IZOLAREA TERMICA A BLOCURILOR;

Pentru toate aceste probleme avem solutii si, alaturi de echipa mea de consilieri, ne asumam sa le implementam cu responsabilitate si seriozitate.

In urmatorul mandat, masurile pe care le voi lua in calitate de primar sunt:

1. Instaurarea transparentei, deschiderii, coerentei si stabilitatii la nivelul administratiei publice locale in paralel cu optimizarea tuturor cheltuielilor Primariei.

2. Comandarea unui audit care sa urmareasca traseele tuturor sumelor cheltuite de Primarie in ultimii ani si realizarea unei informari in scris catre cetatenii orasului.

3. Evaluarea tuturor contractelor incheiate de Primarie, rezilierea contractelor paguboase sau renegocierea acestora in favoarea Primariei si tragerea la raspundere penala a tuturor celor care au semnat aceste contracte.

4. Evaluarea tuturor activelor instrainate de Primarie (cu urmarirea caracterului licit sau ilicit) si tragerea la raspundere penala a tuturor celor implicati.

5. In urma analizei se va materializa Campania de promovare a oportunitatilor oferite de municipiul Turnu Magurele, “Turnu Magurele ARE VIITOR”.

Un departament specializat se va ocupa de implementarea campaniei si de promovarea acesteia in mediile de afaceri, de activarea legaturilor cu Camerele de Comert mixte, cu misiunile economice din Romania si cu patronatele, de transmitere catre acestea a materialelor de promovare a oportunitatilor locale si de stabilirea intalnirilor de lucru.

Se va construi un portofoliu larg de facilitati oferite de autoritatile locale pentru stimularea unor investiții in regim de parteneriat public-privat pentru noi capacitați de producție (ex. emiterea rapida a autorizatiilor si avizelor, sprijinul acordat pentru infiintarea parcurilor industriale, concesionari de terenuri, scutiri de taxe, facilitati in ceea ce priveste infrastructura, punerea la dispozitia investitorilor a unor terenuri disponibile aflate in proprietate publica si a unor imobile dezafectate, exploatarea potentialului oferit de transportul fluvial si de specificul zonei etc).

Se va construi parcul industrial in parteneriat public-privat prin achizitia de la lichidatorul UVCP a terenului si a drumului de acces. Printre facilitati oferite de administratia locala, cele mai importante sunt terenurile concesionate pentru investitiile ce depasesc un milion de euro si posibilitatea de achizitie a terenului daca investitiile depasesc trei milioane de euro. Terenul se poate acorda gratuit doar in cazul companiilor care investesc cel putin cinci milioane de euro in active fixe iar investitorii care doresc sa beneficieze de terenurile gratuite vor prezenta garantii legate de numarul de locuri de munca nou create.

6. Programul Turnu Magurele - UN MUNICIPIU MODERN:

a. Reabilitarea termica si consolidarea cladirilor publice si rezidentiale (prin fonduri europene, POR, Axa Prioritara 3 - Sprijinirea eficientei energetice in cladirile publice).
b. Realizarea infrastructurii rutiere prin pietruirea tuturor strazilor din Odaia si Magurele in paralel cu asfaltarea strazilor ce au utilitatile trase (fonduri europene, fonduri proprii si nationale).
c. Inchiderea inelului de centura al orasului pe la UVCP (fonduri CJ si/sau prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria).
d. Amenajarea parcarilor, prioritate avand cele din spatele blocurilor de pe strazile cu sens unic.
e. Demersuri pentru extinderea retelei de canalizare, alimentare cu apa si gaz prin armonizarea planurilor de investitii ale APA SERV si WIROM GAZ cu planul de necesitate al cetatenilor.
f. Infrastructura de educatie, cu prioritate pentru gradinita nr. 2 Magurele, nr. 3 Odaia si nr. 4 Traian (prin fonduri europene, POR, Axa Prioritara 10 - Imbunatațirea infrastructurii educaționale).
g. Amenajarea unei zone de promenada si sporturi nautice pe malul Dunarii (prin fonduri europene POR, Axa Prioritara 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului).
h. Lucrari de amenajare peisagistica (fonduri proprii).

7. Programul Turnu Magurele - CENTRU CULTURAL, SOCIAL SI SPORTIV

a. Preluarea, reabilitarea termica si consolidarea Casei de Cultura (fonduri europene, POR, Axa Prioritara 3 - Sprijinirea eficientei energetice in cladirile publice).
b. Reinfiintarea bibliotecii municipale in Casa de Cultura.
c. Sprijinirea miscarii sportive locale.

8. Eliminarea birocratiei prin infiintarea Biroului Unic al Investitorilor si realizarea de programe atractive pentru investitori tinand cont si de specificul local.

9. Infiintarea Biroului Unic al Cetateanului (eliminam birocratia, timpii morti, inertia angajatului din Primarie, eradicarea foloaselor necuvenite etc).

10. Infiintarea Politiei Locale.

Comentarii (8) Adaugă comentariu
Alt posibil consilier. pe 02 Iunie 2016, 12:03
#8
Numai cainii fara stapan??
Desi locuiesc in centru, cand ies de la MUNCA, merg la magazinul Penny de langa Primarie, pe strada Oituz( intre Biserica si Liceu). Pe strada si in parculetul Mircea si Tudorica, intalnesc multi cetateni care-si plimba potaile si care-si fac nestingherite nevoile pe unde ii apuca-pe iarba sau pe trotuar. De la blocul vechi de langa Biserica ies zilnic,alternativ,un tanar si o tanara care se socotesc a face parte din "lumea buna" care plimba un catelus alb, simpatic, pe care il duc sa-si faca nevoile spre hotel, spre magazinul de mobila, sau spre magazinul Flanco. De acesti doi nesimtiti, fara capatai si necivilizati sa nu indrazniti sa va luati ca sunt in stare sa va sara in cap! Politia nu-i vede?? Sa castigam noi alegerile si-o sa va punem sa lingeti toate "delicatesele" patrupedului!Si nu numai pe voi.
anonim pe 02 Iunie 2016, 11:22
#7
„Loc*ri de munca, loc*ri de munca, loc*ri de munca!”
„Loc*ri de munca, loc*ri de munca, loc*ri de munca!”

Asta a spus si Dragnea acum cativa ani si s-a tinut de cuvant.

Le-a luat pe toate.
Probabil, un viitor consilier. pe 01 Iunie 2016, 17:52
#6
Noi nu ne vom juca de-a liberalii!
Iata ce ne propunem:- Sa solicitam organelor de stat sa verifice temeiul cu care unii au primit certificatele de revolutionari, iar mincinosii sa dea toti banii inapoi si sa suporte rigorile legii pentru falsuri;- Verificarea tuturor care au primit ajutoare de la stat prin declaratii false, cei care au beneficiat pe nedrept de reduceri de impozite si orice inlesniri nemeritate;- Cei cu autoturismele inscrise in alte tari, dar locuiesc in oras, nu platesc nimic in tara, iar cei ce-si platesc toate obligatiile nu mai au loc de ei nici macar pentru parcarea masinii in fata propriei locuinte;- Toti cetatenii sa-si plateasca asigurarea obligatorie a locuintei. Nu mai continui, va dati seama ce vrem si va asigur CA VOM FACE!Noi nu vom asfalta strazi si nu vom acorda drepturi nemeritate la hoti si puturosi!
Consilierul pe 01 Iunie 2016, 10:37
#5
Lui ZONE
Cu cele 11.500.000 lei ( excedentul bugetar pe 2015), sparte de Cuclea pe prostii de frica ca-si pierde scaunul si cu bani europeni . De ce iti este frica Cucleo nu ai sa scapi!
nedumerit pe 01 Iunie 2016, 08:42
#4
intrebare pt dl cracea
Ce cauta cameleonul de veterinar petcu consilier? Zeci de ani a fost vopsit ROSU si acum a facut ,,dus,,? Rusinica



OZONE pe 01 Iunie 2016, 07:47
#3
ZONE
Buget e coane, dar se fura din el ca-n codru. Ia sa nu se mai dea iama in el ... si ai sa vezi matale cum este si buget! Parol nene!
Sineva pe 01 Iunie 2016, 06:55
#2
RS-24 Yars
“Turnu Magurele are viitor!”, la fel ca al Deveselului, ca nu e prea departe.
ZONE pe 31 Mai 2016, 23:24
#1
eeeeeeeeeeeee
da cu ce buget coane....cu ce buget ?....ai ?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.