Cum a falimentat Dragnea fabrica de conserve şi cum a fost foarte aproape să distrugă combinatul chimic din Turnu-Măgurele.

27 Decembrie 2010, 21:47 | 3749 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal

 Liviu Dragnea, personajul principal al afacerilor din judeţ, este omul care a avut un rol decisiv în distrugerea fabricii de conserve din Turnu-Măgurele. Tot Dragnea, când era prefect, a fost foarte aproape să reuşească acest lucru, falimentul, şi la combinatul chimic din acelaşi oraş. Liviu Dragnea şi-a început cariera politică în PD, el fiind prefect de Teleorman, între 1996 şi 2000, din partea acestui partid.  Dragnea  înjură, non-stop, la televizor, acest partid, din care a plecat la PSD.

 În cei 15 ani, de când este şef al judeţului, a făcut Dragnea ceva pentru a ajuta dezvoltarea economică a Teleormanului? Nimic, ba dimpotrivă, Dragnea a contribuit la falimentarea unor societăţi din Turnu-Măgurele pe spinarea statului, pentru că dumnealui ştie să facă avere spoliind fraierii care sărăcesc în timp ce el se îmbogăţeşte. De exemplu, SC Turnu, combinatul de îngrăşăminte chimice, a fost ajutat să piardă bani de către clientela politico-economică a lui L. Dragnea. În mandatul de prefect al lui Dragnea, director al combinatului a fost numit Mircea Manea, prieten apropiat al jupânului judeţului. Odată cu această numire, combinatul a început să lucreze în scopuri caritabile, adică a livrat către diferite firme îngrăşăminte chimice fără să primească bani, acumulând, în schimb, datorii uriaşe la stat. Dragnea a primit rapoarte ale Guvernului  cu privire la falimentarea intenţionată a combinatului chimic, însă le-a aruncat fără sa intervina. Iată câteva exemple despre jaful de la combinatul chimic:
 
   În perioada 1998-1999, combinatul chimic a livrat unei firme din Caracal îngrăşăminte chimice în valoare de 32 miliarde de lei. Această sumă nu a fost plătită, Mircea Manea acceptând să primească, în schimbul banilor, o fabrică de alcool. Fabrica de alcool nu mai există, aşa că paguba a fost uriaşă.
 
   O altă firmă care a primit îngrăşăminte chimice, fără să plătească, a fost Queen SRL. Această firmă a primit marfă în valoare de 1,791 miliarde de lei, a lăsat o filă CEC, firma a trecut datoria la o firmă fantomă, fila a fost refuzată la plată şi combinatul a fost din nou păgubit.
 
   O firmă falimentară, Dora Impex SRL, a primit 500 de tone de îngrăşăminte pe care, evident, nu le-a plătit. Paguba? 7,5 miliarde de lei.
 
   Cea mai mare pierdere a combinatului chimic a fost provocată de firmele Grivco şi Crescent ale marelui mogul şi turnător, Dan "Felix" Voiculescu. Aşa se explică faptul că Dragnea este primit oricând în studiourile Antenelor Voiculesciene. Deh, prietenii din aceeaşi familie se ajută între ei. Prin încredinţarea exportului celor două firme ale lui Voiculescu, combinatul chimic a pierdut o sumă de 327 de miliarde de lei. Cum a fost răsplătit Mircea Manea pentru ce a făcut la combinatul chimic? A fost numit de Dragnea preşedinte al asociaţiei de vânătoare şi pescuit sportiv "Turris" Turnu-Măgurele, M.Manea fiind preşedinte împreună cu Petre Pittiş, director la firma lui Dragnea, SC Teldrum. Ca un fapt divers, din această asociaţie face parte şi primarul N.Mohanu.
 
   O altă ispravă a lui Dragnea a fost falimentarea fabricii de conserve din Turnu-Măgurele. Conservturris SA, avea în proprietate o fabrică de conserve şi 1343 de hectare de pământ. În 1999, când Dragnea era prefect, din fabrică s-a rupt o bucăţică ce a primit numele de SC. Agroturris şi 662 de hectare de teren de la Conservturris. Mai apoi, terenul agricol a fost scos din capitalul social, astfel că, rămasă fără terenul agricol, fabrica de conserve a falimentat. Ca şi la Turnu SA, şi la Conservturris, Dragnea şi-a numit omul său, nimeni altul decât Adrian Simionescu. Cât a fost director Simionescu, Conservturris a livrat marfă gratis la multe firme, una dintre ele, SC Marine SRL, aparţinând lui Marinaş  Florinel, cumnatul lui Dragnea. Iată cum a reuşit Dragnea să distrugă industria locală din Turnu-Măgurele.

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
gabi pe 29 Decembrie 2010, 15:48
#4
cam tarziu
si d-aia a corectat acest ~cris~ textul pt ca nu era gresit!!!!!!!!
nsgjngn pe 28 Decembrie 2010, 18:31
#3
dilema
astia sint baietii destepti,ori noi sintem prea prosti ca i-am votat?
cracanel pe 28 Decembrie 2010, 16:53
#2
pt gabi
...draga gabi...daca in loc de familie cris a scris \"famiglie\" nu inseamna ca a mancat litere cum afirmi tu...ia vezi ...lipseste o litera,sau este una in plus?\n dar sunt sigur ca nu a gresit scriind famiglie ci a facut referire la \"marea familie italiana-mafia\".Acum intelegi unde \"bate\"...?
gabi pe 28 Decembrie 2010, 11:56
#1
draga cris
invata prima data sa scrii si sa nu mai mananci litere si pe urma scrie despre altii ca sunt analfabeti, cum sunt cei de la revista, dupa mintea ta creata.\nnu stiam ca mai nou se spune ~famiglie~ si ~sa reusesca~!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.