Cât l-ar fi costat pe Dragnea să scape de dosarul „Bombonica“.

12 Aprilie 2016, 09:30 | 4626 vizualizări | 14 comentarii
Car Universal
Cât l-ar fi costat pe Dragnea să scape de dosarul „Bombonica“.

Dosarul cel mai recent deschis pe numele lui Liviu Dragnea mi se pare unul dintre cele mai bizare de când s-a declanșat lupta anticorupție. În cazul în care acuzațiile procurorilor se vor confirma, Liviu Dragnea riscă să fie scos din circuitul politic pentru niște fapte aparent inexplicabile.

Până acum, Dragnea avea, cel puțin în ochii electoratului PSD, o aură de om care nu a furat pentru el, ci pentru a contribui la debarcarea „dictatorului“ Traian Băsescu – vezi implicarea în dosarul fraudării referendumului. Sigur, Dragnea s-a îmbogățit prin mijloace discutabile, dar eu mă refer aici doar la dosarele deschise de DNA, nu la articolele de presă. Recent, procurorii l-au înștiințat că este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este implicată și fosta sa soție, Bombonica Prodana.

Potrivit unui comunicat al DNA, Liviu Dragnea, la data faptelor președinte al CJ Teleorman, „a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și, implicit, plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții“. „În realitate, cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă“, se mai spune în comunicat. Potrivit DNA, cele două angajate au primit „avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei, precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare“. Fosta soție a lui Dragnea (șefă de serviciu în cadrul instituției) a fost și ea implicată, refuzând să le sancționeze pe cele două angajate, deși știa care este situația acestora.

Cu alte cuvinte, două persoane au lucrat la sediul PSD, fiind plătite din banii de la stat. O astfel de practică este cel puțin de natură să te lase cu gura căscată. Care era lovitura? Nu are PSD Teleorman suficiente fonduri pentru a plăti două angajate? Ar fi dat faliment Dragnea dacă majorau fondul de salarii la partid cu 91.362 de lei? Evident că nu, ținând cont că o astfel de sumă este un mizilic pentru Dragnea. Să ne uităm la perioadele în care procurorii menționează că angajatele nu au trecut pe la muncă. Astfel, este menționată perioada 3 martie-1 august 2008, care se suprapune peste alegerile locale din 2008, care au avut loc în 1 iunie și 14 iunie. Chiar și fără să ne-o spună procurorii, cunoscând modul în care sunt organizate partidele, putem bănui că a fost detașată la PSD pentru a da o mână de ajutor în campanie (dacă ținem cont că orice partid are și o perioadă de precampanie). Sunt alegerile în care Dragnea a câștigat încă un mandat în fruntea CJ Teleorman. A doua perioadă, 3 iulie 2009-1 august 2010, cuprinde, de asemenea, o bătălie electorală (alegerile prezidențiale desfășurate pe 22 noiembrie și 6 decembrie 2009).

Acum, Dragnea răspunde în cheie ironică: „Este un dosar de mare corupție“. Nu o fi, dar explicația pentru acest comportament este dată de convingerea politicienilor că statul le aparține și că pot face ce vor. Așa se și explică faptul că peste 50 de deputați și senatori au fost acuzați de incompatibilitate, pentru că și-au angajat rudele la birourile parlamentare. S-a ajuns ca pe vremea lui Ceaușescu, ca administrația publică să fie subiect de bancuri. „De ce nu se face sex în instituțiile de stat?“ Răspuns: „Pentru că sunt toți rude între ei“. Urmează o nouă rundă de alegeri și politicienii vor promite, din nou, că schimbă orașul, societatea, țara, chiar Europa. Până acolo, eu aștept de la candidați să explice pe ce criterii se vor face angajările în instituțiile pe care le vor conduce și angajamentul de a-i plăti din propriul buzunar pe cei care le fac imagine.

sursa: romanialibera.ro

Citeşte şi
Comentarii (14) Adaugă comentariu
EU pe 21 Aprilie 2016, 19:41
#14
Il agata cu nimic*ri ca sa nu isi ia maxim!
Daca l-a lua la bani marunti de unde are toata averea ce o sa le zica ?!? Tacsu` a fost mare bancher !
Tudorel pe 14 Aprilie 2016, 09:11
#13
Iubitului nostru conducator
Sa va dea dumnezeu donule Dragnea dumneavoastra si familiei dumneavoastra multa sanatate si ani multi de puscarie din paretea mea un locuitor simplu si prost al MUNCIPIULUI TURNU MAGAURELE pe care ati reusit sa-l aduceti la ruina. Si de dupa fapta si rasplata o sa va dea bunul dumnezeu si ma rog sa va puna dosarul cat mai sus sa fie primul mere si sa va judece cum stie el mai bine grin grin grin grin grin
eu pe 13 Aprilie 2016, 10:30
#12
Aoleeeuuuuuu! Aţi inţeles %! Vă felicit
Polixenia Abramovici pe 13 Aprilie 2016, 09:25
#11
Culcică,iar nu ți-ai luat medicamentele!
Bine că ne-ai lămurit în privița nevinovăției lui Dragnea,că nu mai suport atata nedreptate.Uite,întreaga familie nu mai doarme și plange întruna de cand a fost pus jupanul sub acuzare.Stiu chiar cațiva vecini care spun că se vor sinucide în cazul condamnării lui Dragnea.Băăăă,maimuțoiuleeeee,va fi sărbătoare națională,cu artificii și sampanie,mama voastră de lingăi spălați pe creieri.
franchestain pe 13 Aprilie 2016, 08:44
#10
naici javra penala PSD care manînci kaka cu cupa de la excavator
Mai stiti minte gigodilor PESEDISTE cînd minteati fraerimea cu 1 milion de loc*ri de munca care nici acus dupa 4 ani nu leati facut? Aaa,uitasem cati creat munca ca dupa ce fac*rati reverendunu marirati parlamentari cu înca 300 si daca calculam toti subalterni lor la parlament si la birourile din tara ia sa vezi cîti bani sa dat la putorime,nu la fraerime care ramase la fel,ba si mai rau ca Ponta si PSD fac*ra alte taxe noi si aciza la carburanti cica ca sa faca cascaval petru sosele si ce fac*ra frate?luara o grama de parai de la fraerime si surpara km de autostrazi noi.

Neati albit în colon cu 10 ani de Base,o lae frate,7 doar, ca ultimi 3 fura de Ponta mincinosu care taie si spînzura si distruse tara mea frate sia duneavoastra ca pe nimic.

Astias frate comunisti de la PSD,distrugatori de tara si minciuna si otie.Sebi Ghita fura bani de la UE si Dragnea paia de la buget sacus suntem mai rau ca nainte de gigodia Ponta si mai datori.

Traiasca România libera si Telermanu liber.Amin!

franchestain pe 13 Aprilie 2016, 08:10
#9
naici la javra mica Culcica care manînca kaka cu cupa de la excavator
Mai sti minte gigodie mica Culcica ca scimbarati ilegal de cîteva ori regulile de reverendun din mers numa ca sai luati ciolanu lu BASE ÎNTÎIU DE ROMÂNICA cu motivu ca micsorase salarile si pensile la fraerime de parca nu se micsorasera astea frate sin toate tarile din UE la comanda lu mama Merkel?

Cacus o am clara,noi suntem europeni doar cînd primim bani moka ca sa aibe ce sa fure PENALI SOCIALI DEMONOCRATI,da cînd trebe sa executam ordine nu mai suntem si facem reverendune sa dam jos presedinti de parca ei conduce,nu primu ministru

Urlarati frate ca era nu 18,5 milioane de votanti ci doar 17 numa ca sa va iasa calculele si dupaia iesira cu mortii vii 8,5 milioane de voturi din care scazu DNAU furaciunea de 1,5 milioane frate si ramusera doar 7 milioane.

Urla toata PESEDIMEA patuncea sa plece Base ca nu la vrut 7 milioane,da nu conta ca 10-11 milioane nu vrusese sa plece frate,

Sacus chiar ne credeti fraeri cocliti san ghitim tot kakao asta pesedisto comunist?Amin!
Ilie de la scularie pe 13 Aprilie 2016, 07:47
#8
@Marin Culcică
Mărine, CCR nu decide corectitudinea votului ci validarea lui. CCR poate invalida un referendum, sau, atenție, îl poate anula dacă organele judiciare competente prezintă dovezi certe privind fraudarea lui. Este altă gâscă în altă traistă. Dragnea cu prostiile lui făcute la referendum n-a făcut decât să-i dea legitimitate lui Băsescu, i-a servit muniția necesară. Dacă nu votau și morții, fii sigur că Băsescu nu avea argumente să spună despre referendumul la care și eu am votat DA ar fi o făcătură. În rest ai dreptate.
franchestain pe 13 Aprilie 2016, 07:34
#7
naici javra mica Culcica care manînci kaka cu cupa de la excavator
nu cu polonicu or cu lingura.Tea bagat la naintare gigodile PESEDISTE sa unpli capatînile la comentatori cu kaka frate?

La reverendunu din 2012 BECU ala a numarat prezenta de fraeri sia declarat ca politicu cosmar Base întîiu de Românica care va provocat insomni 7 ani pîna tuncea ramune presedinte la loc.

Dupaia a intrat frate proc*ratura pe fir cînd a vazut porcentajele de votare de 200%,de 170% si de 150% la sate uitate de lume si mai ales la Telerman judetu la gigodia COMUNISTO PESEDISTA DRAGNEA care fu organizatoru de reverendun pe tara sii dadura 1 AN CU SUSPENDARE dupa cei vazura datele din calculator si dupa cei ascultara telefoanele care le publica toata presa frate din Românica si dupa planeta asta dupa ce vazura ca votara si morti vii si vii morti de vro cîteva ori prin mai multe sate si orase.

Capisi bro acus carei diferenta ntre reverendunu validat si ala fraudat? ca BECU nui DNA sa declare frauda?ca dupaia batu la ochi si se gasi furaciunea? si ce furaciune frate!?.Amin!
rozMarin cUlcica pe 13 Aprilie 2016, 06:57
#6
hac, eu pe cine fraudez..., paron...:votez?
Nu vroiam sa zic nimic dar mi-a iesit jocul asta de cuvinte din titlu atat de bine incat am vrut sa vi-l spun si voua!
Marin Culcica. pe 12 Aprilie 2016, 17:24
#5
Incorect spus.
Conform hotararii Curtii Constitutionale referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu a fost corect, dar nu s-au indeplinit conditiile pentru demitere, cu alte cuvinte a fost valid, nici vorba sa fie fraudat. A nu se face confuzie cu acele cazuri cand s-a incercat influentarea votului. Daca spunem " referendum fraudat", inseamna ca Basescu trebuia demis. In ceeace-l priveste pe Dragnea, Lasati justitia sa hotarasca, nu mai faceti voi pe juristii!
eu pe 12 Aprilie 2016, 15:09
#4
sper ca e clar tuturor
Omul e un mizerabil, a acceptat să platim toți pentru succesul PSD. E un porc odios. Iar cei care vizitează PSD, ei bine, le urez succes!
un magurean pe 12 Aprilie 2016, 14:21
#3
un adevarat cetățean
d-le odăian are dreptate în mesajul său către d-le primar nu putem astepta pînă se hotărăste d-le primar să primească dispozitie dela patronul de partid ca de la sef la sclav ce să facă în oras si unde,trebuie ejectat cuclea cu tot psd să-l vedem si pe următorul primar snake
un odaian si un magurean pe 12 Aprilie 2016, 12:31
#2
votam Claudiu Cracea
Vrem apa,canalizare,gaze si asfalt si in cartierele Odaia si Magurele deoarece si noi platim impozite ca la oras.Ne-am saturat sa defecam in fundul c*rtii.Auzi Cucleo?
Alegător mințit și păcălit de către cei ce conduc TR pe 12 Aprilie 2016, 10:51
#1
Dragnea va plăti cu varf și îndesat
Ceea ce prezentați dumneavostră,prin relatarea unor fapte de corupție ale hoțului de voturi,Dragnea Liviu,nu sunt decat niste infracțiuni relativ minore față de cele ce vor urma a fi descoperite.Tot ceea ce a ”realizat” acest personaj politic,este clădit pe minciună,furt,infuență politică,fals intelectual și multă ură față de cei ce i-au dat sau nu votul.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.