Marin Alexandru, primarul din Silistea, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală.

23 Septembrie 2015, 10:53 | 4209 vizualizări | 22 comentarii
Car Universal
ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către MARIN ALEXANDRU, Primar al Comunei Siliștea, Județul Teleorman.

MARIN ALEXANDRU a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de primar și ordonator principal de credite, a semnat un număr de trei ordine de plată în valoare totală de 14.999,40 Lei, emise de Primăria Comunei Siliștea (în calitate de plătitor) către S.C. SAN SAN IMPEX S.R.L. (în calitate de beneficiar), societate în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator începând cu data de 11 aprilie 2012.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit căruia 'Primarii (...) sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I', dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/ 2004, potrivit căruia 'Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: (...) soție(...)', și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia 'Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică'.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle, Județul Teleorman, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către MARIN ALEXANDRU a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare. MARIN ALEXANDRU nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Citeşte şi
Comentarii (22) Adaugă comentariu
zoro pe 16 Noiembrie 2016, 18:57
#22
comuna plina de c*rve si prostituate
cu**a Viorica Bratu este purtatoare de HIV.Atentie, barbati care va inc*rcati cu aceasta individa.
stoica m pe 20 Decembrie 2015, 18:17
#21
este adevarat
Hoti si primarul si vicele



Conti pe 29 Septembrie 2015, 12:12
#20
Nimic adevarat
Este adevarat, Sandu este baiat bun. La carciuma la mine a facut toate proiectele pentru Silistea. Tot la carciuma la mine a pus la cale jaful din comuna. La carciuma la mine se aduna cu prietenii lui cu care devalizeaza bugetul primariei. La carciuma la mine se mai enerveaza pe cate unul si il cafteste, pentru ca asa-i sta bine unui primar... Si pentru ca nu se satura de carciuma, isi continua whisky-ul dimineata, incepand cu ora 8,00 in primarie.
Conti pe 29 Septembrie 2015, 06:50
#19
Nimic adevarat
Cu Sandu stau in fiecare seara la discutii la mine la carciuma. Ne consultam si intodeauna luam deciziile de comun acord.Este un primar bun are proiecte indraznete, ma refer la canalizare si introducerea gazelor naturale in comuna.La mine la carciuma vrea sa infinteze o cantina de ajutor socialpentru care va primi sprijinul meu.
Gica pe 27 Septembrie 2015, 20:37
#18
Sesizati autoritatile, oameni buni!
Doamneee,sint oameni atit de amariti in comuna asta,iar astia din primarie fura care cum apuca, oare nu ia nimeni masuri? Sesizati autoritatile,oameni buni ca de asta e tara asta in paragina!
Gil pe 27 Septembrie 2015, 14:25
#17
In atentia lui B
Adica ce vrei sa spui, domnule B? Ca noi astia care comentam furtul comis suntem niste j**uri? Ce ar trebui sa facem? Sa aplaudam? Domnul B, banii furati din primarie sunt ai cetatenilor, ai mei, ai tai, ai tuturor celor care platesc taxe si impozite. Primarul tau, caruia ii iei apararea, a fost ales acolo sa faca ceva pentru comunitate, nu sa fure acesti bani. Si cred ca pentru furtul asta isi merita pedeapsa. Dar te-ai gandit ca, odata deschisa cutia pandorei, s-ar putea sa iasa si alte furturi la iveala? Ce o sa mai spui atunci? Noi, platitorii de taxe si impozite suntem niste j**uri ? Esti ridicol, dar mai rau esti complice la furt. Probabil ca esti una din persoanele cu care primarul imparte furaciunea. Nu conteaza in ce masura, dar cu siguranta asta esti: UN COMPLICE LA FURT ! Sa-ti fie rusine!
b pe 26 Septembrie 2015, 23:53
#16
cei care comentati sunteti niste j**uri de oameni
atat va duce capul si nimic mai mult.nu va mai dati cine nu sunteti ca oricum nu aveti nici o sansa in fata societatii.halal caractere chiat infecte pot spune
Bita pe 26 Septembrie 2015, 20:17
#15
indiferenta
Adevaru e ca in silistea nu s-a facut nimic.Indiferent cine e primar,se fura ca-n codru. Toti sunt o apa si un pamant, isi baga doar in buzunarele lor! RUSINEEE
Alex pe 26 Septembrie 2015, 19:36
#14
cu scuze
Imi cer scuze pentru iesirea de mai devreme. Dar sunt oarecum disperat. Toti netrebnicii astia care-l critica pe primarul meu iubit sunt niste impostori. Chiar si,,bagabontii'' astia de la ANI. Sa nu credeti ca primarul meu iubit a luat luat vreun ban nemeritat din primarie. Nu!, toti banii erau ai lui. Era dreptul lui, oameni buni, sa-si insuseasca 150 milioane pentu comuna frumoasa pe care a modernizat-o in mandatele de primar si viceprimar. Altii joaca poker si pierd pop**atii intregi la joc*ri si impostorii astia fac atat caz pentru niste prapadite de milioane. Si pentru treaba asta sa se duca de la 1 la 5 ani la puscarie? Cred ca Agentia Nationala de Integritate ar trebui desfiintata!
Gil pe 26 Septembrie 2015, 19:10
#13
Fila de istorie
Hopaa,a intrat si acest, asa zis"primar in haita de dalmatieni? De ce oare nu ma mira deloc? Vorba zicalei:"cu cat urci mai tare,cu atat cazi mai de sus!.Pazeste-ti dosul,dom"PRIMAR, ca libertatea e relativa!...Deja esti fila de istorie,si poate ne-arati acum, spre plecare, ca omul sfinteste locul, dar fii atent,sa nu ti se bage portocaliu in salariu!
Alex pe 26 Septembrie 2015, 17:54
#12
Utilizatorul Marin A este un impostor
Acest utilizator care poateaza in numele primarului Marin Alexandru este un impostor care se foloseste de numele lui.Nu este decat un om lipsit de scrupule,calități si poate un bun pacient pentru sectiile de psihiatrie.Poate singurul lui of este ca nu a facut parte din conducerea acelei primarii ca sa își poată însuși banii statului pentru joc*rile de poker.daca ar fi ajuns primar probabil ar fi pierdut la poker nu doar banii primăriei cu siguranta ar fi pariat si pop**atia comunei
Cristina pe 26 Septembrie 2015, 15:32
#11
Diaspora
In Germania daca arunci o tigara pe jos, in minutul unu te amendeaza politia pentru ca te-a parat un vecin care te-a vazut. In Romania, in schimb, alegem la putere toti penalii, indiferent cat fura. De aceea merge tara asta prost. HAI DNA-ul! Jos penalii!
Marin A. pe 26 Septembrie 2015, 15:31
#10
sunt primar, ce OPul meu!
Am furat! Si ce? Sunt singuru care fura in tara asta? Pana la urma sunt primar si am drepturi pe care voi nu le aveti. Pentru ca voi ma-ti ales! Ce, nu ma cunostea-ti de la inceput cum sunt? Nu voi ma-ti vrut? Scuza-ti gramatica dar la primarie trebuie doar sa semnezi...Sorin Oprescu, Marean vanghelie, ... pai ce? numai astia sa fie vedete? Ati vazut voi in Teleorman vreun primar care sa faca ceam facut io? Si atunci ce va cramponati pentru niste maruntis? 150 de milioane iam cheltuit in trei zile la mare... ofticosii drak! Tineti mimte! Io sunt primaru, voi toti sunteti niste reclamangi. Niste frustrati! Ia uite domne!...Nu poti sa furi linistit in tara asta ca se gaseste un reclamangiu frustrat sa te reclame, batu-l-ar ghena sa-l bata! fara numar, fara numar
Hai sa fim barbati ! pe 26 Septembrie 2015, 01:36
#9
Jos masca,Zorro!
Varsati-va frustrarea aici ca in realitate va ascundeti pe unde apucati Unora le

place sa stea in umbra si sa faca reclamatii pe unde apuca.
Alex pe 25 Septembrie 2015, 23:24
#8
Ptr toti simpatizantii reclamagiilor
De obicei oamenii nu se buc*ra atat de ceea ce au, cat se AMARASC CU GANDUL LA CEEA CE NU AU.Si din acest motiv isi utilizeaza neuronii (in cazul in care detin) facand reclamatii.Dar sa nu uitam NU toate gunoaiele se gasesc in tomberoane....cele mai multe sunt vii si umbla pe strada si fac parte din categoria reclamagiilor....Ducand lipsa de neuroni nu pot vedea gunoiul din ochiul lor
Kovesi pe 25 Septembrie 2015, 21:20
#7
DNA
150 de milioane vechi ciorditi? Bai da-ma drak! Penalilor, comentariile nu va salveaza de puscarie.... !
Albert pe 25 Septembrie 2015, 21:03
#6
pentru agramatii de la bara
Sobolanii cand sunt incoltiti, sar la gat. Cei ce iau apararea hotilor, sunt tot hoti. Pacat ca Romania asta este plina de asa ceva....
Zorro pe 25 Septembrie 2015, 19:53
#5
..
Reclamangiii si fudulii se hranesc din reclamatii !!!
saliciu pe 25 Septembrie 2015, 07:14
#4
bine ca nu sa platit lui Conti
Bine ca plata nu sa facut la Jakson Construct firma lui Ionescu Constantin zis Conti.
Aly pe 25 Septembrie 2015, 01:16
#3
....
Domnule Zorro

dumneavoastra sunteți un "domn plin de scrupule" sau folositi cuvântul doar din DEX?Probabil cum o spune si pseudonimul sub care va ascunde ti sunteți plin de....."măști".INVIDIA,MARTURISITA SAU NU,ESTE INTOTDEAUNA SEMN DE INFERIORITATE.Cugetati asupra acestui aspect....in cazul in care aveti si cu ce "stimate domn Zorro"
Zorro pe 24 Septembrie 2015, 00:55
#2
penal
fapta pe care a anuntat-o ANI era cunoscuta de politia din Teleorman inca din ianuarie 2014. Dosarul a fost plimbat intre parchete si probabil inca se mai plimba. Si asta nu e nimic pe langa celelalte fapte penale pe care le-a comis acest individ fara scrupule.. Politia stie si tace si, din pacate, il tine in brate. Apropo' domnilor politisti din Teleorman, este vorba de dosarul 153/P/2014...
ei pe 23 Septembrie 2015, 15:09
#1
nu mă mai miră nimic
Cretini lacomi și dispreţuitori.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.