Arădenii nu vor să lucreze în fabricile din judeţ. Sunt aduşi sclavi din Teleorman.

13 August 2015, 17:21 | 4195 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Arădenii nu vor să lucreze în fabricile din judeţ. Sunt aduşi sclavi din Teleorman.

Arădenii nu vor să lucreze în fabricile din judeţ, deoarece salariile oferite sunt prea mici, în raport cu munca depusă. Astfel, angajatorii sunt nevoiţi să caute forţă de muncă în alte zone ale ţării, deoarece locuri disponibile sunt cu miile. În următoarea perioadă vor fi aduse la Arad pentru a lucra persoane din Alexandria şi Zimnicea.

Mai exact, în ultimele luni peste 1.000 de locuri de muncă au fost disponibile în orice moment în fabrici din Arad. Astăzi, cifra se ridică la 1200, iar ofertele vin în special din sectorul cablajelor auto. Numai fabrica din Ineu, care are peste 4.000 de angajaţi, caută în acest moment 250 de oameni, dar în judeţ nu-i găseşte, deoarece deşi mulţi arădeni nu au locuri de muncă nu vor să lucreze cu salarii mici. Conform ultimelor statistici oferite de autorităţi, în judeţul Arad sunt înregistraţi 5.335 şomeri, din care 1.832 beneficiază de indemnizaţie. Rata şomajului este 2,5%, la jumătate faţă de media naţională, care este de 4,94%.

Pentru a găsi forţă de muncă reprezentanţii fabricii din Ineu au mers tocmai în Teleorman, iar peste 800 de persoane din Alexandria şi Zimnicea s-au prezentat la interviuri. Dintre aceştia, aproximativ o sută vor fi aduşi să lucreze la Ineu, dar rectrutările vor continua. Muncitorilor aduşi din alte judeţe li se oferă, pe lângă salariul de 1.000 de lei, cazare gratuită la pensiuni şi două mese pe zi. În plus, se asigură gratuit transportul acasă la familii o dată pe lună. Cu problema recrutării de personal de confruntă şi alte fabrici, precum Leoni sau Takata. Totodată, Astra Rail Industries caută de un an să-şi completeze schema de personal, având disponibile mai ales locuri pentru sudori şi lăcătuşi.

sursa: adevarul.ro

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
sclav pe 29 August 2016, 22:37
#9
tara celor platiti
nu va e rusine, nu lasati nimic rau de leoni, comunistilor, davas mue
un sclav pe 28 August 2016, 20:10
#8
batjoc*ra de oameni
nu va suparati, am pus un comentariu, in care am spus adevaruri dureroase despre leoni bistrita,de ce nu ati lasat comentariu, va rasund eu: nu aveti voie sa lasati nimic rau despre leoni
sclav la leoni bistrita pe 28 August 2016, 17:06
#7
110 la suta din personal pleaca lunar de pe linie
depinde ce noroc ai,poti sa primesti statie grea sau usoara,cu cat lucrezi mai mult,vei primi mai mult de lucru, ciochisti au cate o juma de statie, majoritatea sefilor sunt niste gunoie, trebuie sa lucrezi foarte repede,mai primesti bucati din alte statii sa le faci. Este o sclavie moderna, baie de joc, oare nemtii stiu ce fac romanii{sefii] nostri?
Ciocârlia, migratoare din Costa Rica !!! pe 18 August 2015, 21:18
#6
Veniți, Privighetoarea cântă și,,liliacul,, a -nflorit !!!
Dacă in România, polițiștii violează la drumul mare, nu e de mirare că se caută lucrătoare pentru patronii făcători de cablaje cu afacerea delocată de pe continentul Sud A merican, tocmai in prolifica, fericita și ingăduitoarea țară din Sud-Estul Europei, cu muncitoare aduse tocmai din Pădurea Nebună !!Consumați minim doi litrii de lichide in fiecare zi, faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi și fiți atenți la excesul de sare, zahăr și grăsimi !!In rest, Dumnezeu cu mila !!!
Culcica Marin. pe 16 August 2015, 05:44
#5
Intrebare sincera.
La Arad cine este Primar?. Dl. Gheorghe Falca a trecut cumva la P.S.D.?.
oaka? pe 14 August 2015, 17:08
#4
da tu ce peezda matii..
Faci ba m**e in primarie la rosiori? Ti s pare k ai prea multa carte d lucrezi in primarie bagamias pwla. Studiile tale. Primaria voastra d labari ordinari n.a fost in stare sa aiba grija d un parc, ati dat voie ti**nilor sa.si faca cocina in parc. O sa va gaseasa moartea dormind in primarie ba si o sa va taie gatu cu coasa...
turneanul pe 14 August 2015, 14:21
#3
loc*ri de munca
1000 de lei adică 220 euro nu e salariu, nici măcar ajutor social.Practic venitul e mai mic decât alocația pentru copii din Germania, de aia nu se găsesc doritori.Romanii sunt harnici și vor sa muncească dar nu pe degeaba, de aia în vest lucrează aproape 4 milioane de romani, acolo salariile sunt decente.
NORMAN pe 14 August 2015, 12:16
#2
Munca multa si bani......... pwla!
O sa se poarte angajatorii cu angajatii,ca pe vremuri la tirgurile de sclavi.ITM Teleorman este complice cu patronii si iau si spaga.
Oaka din Primaria Rosiori de Vede pe 13 August 2015, 17:25
#1
Enorm!
Cazare si haleala mocca, plus 1,000 ron pe luna net, este enorm pentru niste je**si de tararani adusi din carciumi si santuri!!!Macar se spala si ei la koor, si invata sa-si taie unghiile!!!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.