Incendiu puternic în Balta Geraiului. A ars vegetaţie şi s-a distrus o parte din faună.

21 Aprilie 2015, 00:03 | 2942 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Balta Geraiului, o zona de o frumusete aparte, a fost cuprinsa de un incendiu din cauza unui foc lasat nesupravegheat.

Luni dimineaţă, un fum gros a început să se vadă în partea dinspre comuna Islaz. Turnenii au crezut întâi că e vorba despre vreun incendiu la pădurea de la Olt, însă a fost doar o iluzie optică. Focul a cuprins, de fapt, o parte dintr-o zona cu fauna protejată, este vorba despre Balta Geraiului. Această zonă, care cuprinde 950 de hectare în judeţele Olt şi Teleorman, este unul din locurile alese de organizaţia WWF pentru un program de reabilitare a zonelor umede danubiene. Frontiere Verzi, numele unui proiect finanţat în proporţie de 75% de Uniunea Europeană (prin programul Life), a reuşit să salveze două specii periclitate pe plan European - raţa roşie şi cormoranul mic.

Geraiul se poate spune că  este o mică deltă a Dunării, deoarece cînd Dunărea este crescută, inundă această zonă.  Zona este renumită pentru faptul că aici îşi depun icrele multe specii de peşti, pentru flora şi fauna sa, dar, mai ales pentru vînatul abundent din acestă zonă(porcul mistreţ, raţe sălbatice, iepuri sălbatici, fazani..etc.) În Balta Geraiului, în zona dinspre comuna Gârcov, a început să ardă vegetaţia, incendiul fiind cauzat, probabil, de un foc lăsat nesupravegheat. Vântul puternic a făcut ca focul să se extindă şi să ameninţe şi zona dinspre comuna Islaz. Pompierii nu au putut să acţioneze eficient din cauza terenului mlăştinos.

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
geara pe 28 Aprilie 2015, 19:16
#3
sa vandut
sar putea sa mai fie si mana celor de la timisoara care au cumparat cateva sute de hectare de gerai pentru a planta salcie energetica

Da dai dreacu de javre penale pe toti o sa ne vanda si aerul
VICA pe 21 Aprilie 2015, 11:07
#2
O mica diversiune
Oare Dragnea sau oamenii lui sa nu aiba nicio implicare in povestea asta?Oriunde se afla un fond de vanatoare pe teritoriul judetului,miroase a jupan Dragnea.Ca orice afacere desfasurata pe teritoriul Teleormanului.Partidul PSD e in tot si in toate.
Justitiarul pe 21 Aprilie 2015, 08:23
#1
RAFINI - Eurosiloz a dat foc!
Pentru necunoscatori, italianu are fond de vanatoare acolo, in fiecare an cand bate vantul aprinde partea celalta a geraiului ca vanatul sa se mute pe fondul lui....inclusiv delimitarea fondurilor a facut-o prin abuz cu cei de la valcea... Este inadmisibil ce se intampla, autoritatile nu sesizeaza acest lucru, din primul an de cand a luat fondul de vanatoare de la garcov a inceput sa ia foc partea de la islaz care apartine ajvps.ului....
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.