Procurorii DIICOT - Teleorman au destructurat un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni în domeniul criminalității informatice.

04 Martie 2015, 20:22 | 3165 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Perchezitii in Teleorman.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Teleorman împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman au efectuat, la data de 04 martie 2015, un număr de zece percheziții domiciliare pe raza județelor Teleorman, Vâlcea, Sibiu și Prahova, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni în domeniul criminalității informatice.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013—2015, membrii grupării, în baza aceleiași rezoluții infracționale, au accesat fără drept sisteme informatice, în speță conturi on-line aparținând altor persoane, pe care le foloseau ulterior pentru organizarea unor licitații fictive în rețeaua internet, obținând beneficii financiare însemnate.

S-a reținut faptul că sumele de bani obținute fraudulos de la persoanele vătămate erau trimise pe numele unor complici fiind ulterior retrase prin intermediul unor servicii de transfer rapid de bani.

Totodată, o altă parte a grupării a efectuat operațiuni de utilizare ale unor instrumente de plată electronică fără consimțământul titularilor, obținând, în mod ilicit, beneficii materiale.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate mai multe persoane care la acel moment desfășurau o parte dintre activitățile infracționale descrise anterior, în speță organizarea unor licitații fictive pe site-uri de specialitate.

Cu această ocazie au fost identificate și ridicate 11 sisteme informatice ce au fost utilizate în activitatea infracțională precum și mai multe suporturi de stocare de date informatice.

La sediul DIICOT—Biroul Teritorial Teleorman au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 17 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații și Serviciul de Informații și Protecție Internă Teleorman.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Sava pe 10 Martie 2015, 16:02
#6
Sava scoate nu face
Prostii vb lumea nu credeti asa ceva cool grin cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad
oieru pe 05 Martie 2015, 15:16
#5
oitele
viti isi numara oile cu aratatorul de la mana drepta ca nu stie sa foloseasca computeru deci e exonerat de orice vina
Ene pe 05 Martie 2015, 11:45
#4
Dna
O Fi fost la buzatul ala de viti,o sa vina si vremea lor...
Odaia pe 04 Martie 2015, 23:22
#3
Fraude!
De dimineata la ora 06:15 a trecut o duba de mascati urmata de Jandarmerie,s-au intors dupa aproximativ 25-30 de minute,din cate am auzit prin oras ar fi avut o descindere in litza...
B.C.C.O TELEORMAN pe 04 Martie 2015, 22:51
#2
Hai Catalinee
Dati-le si numele...avem si pe raza comunei Lita un Infractor,isi schimba masinile,se lafaie si multe altele,el pare cuminte dar extrem de periculos!
xxxx pe 04 Martie 2015, 20:29
#1
bv
Sa vina sa îi ia și pasția din turnu poate se sperie și ei acuma ca sunt cativa
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.