179 de ani de la întemeierea oraşului Turnu Măgurele.

27 Februarie 2015, 00:02 | 2199 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Turris.

Astăzi, 27 februarie, se împlinesc 179 de ani de la înfiinţarea oraşului Turnu Măgurele. După cum confirma documentele istorice, înfiinţarea oficiala a oraşului  Turnu, actualul Turnu Măgurele (s-a numit astfel spre a se deosebi de Drobeta Turnu Severin şi Turnu Roşu) s-a hotărât la data de 27 februarie 1836 pe timpul domnitorului Alexandru Ghica. Planul oraşului a fost elaborat de inginerul german Karl Zohl, sub forma a două cercuri aproape tangente interior, cu trei bulevarde lungi formate unul pe diametrul comun al celor două cercuri şi două din ele pe două coarde tangente exterior la cercul mic, străzile pornind ca nişte raze, sub formă de semicercuri interioare cercului mare, stabilind astfel străzile, pieţele, locurile pentru construcţiile proprii şi suprafaţa locurilor de casă.
   Turnu Măgurele are în componenţa administrativă şi cele două cartiere vechi ale aşezării, Măgurele şi Odaia, precum şi noul cartier, Taberei (cunoscut popular sub denumirea de „Catanga”, pentru că ridicarea acestui cartier a început în anii 1960, când în Africa, mai precis în provincia Katanga din Zair, era în toi un conflict armat deosebit de sălbatic.

sursa:wikipedia.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Badelca Adriana pe 27 Februarie 2016, 08:43
#4
Turnu Măgurele
E un oraș muribund
Costin Negulescu. pe 01 Martie 2015, 17:55
#3
Lui ilie scarnavie de la scularie.
Acum 179 stramosii tai se temeau sa nu aiba printre urmasi vreun idiot. De ceea ce s-au temut, n-au scapat!!>
ilie de la scularie pe 27 Februarie 2015, 22:18
#2
d
acu 179 de ani a fost oras acu e comuna
qwky pe 27 Februarie 2015, 10:05
#1
la multi ani
-la multi ani TURNU MAGURELE
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.