Liviu Dragnea, alte probleme: comisie de anchetă pentru ilegalităţi săvârşite la ministerul condus de Dragnea. Fondul de rezervă al Guvernului, o puşculiţă pentru L.Dragnea şi firmele de casă ale acestuia.

19 Februarie 2015, 00:02 | 1696 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea si V.Ponta, doi indivizi care au furat zambind.

Parlamentarii vor iniția o comisie de anchetă pentru a vedea cum a folosit premierul Victor Ponta Fondul de rezervă al Guvernului, după ce Curtea de Conturi a descoperit nereguli în cheltuirea banilor. Comisia specială a fost cerută de PNL, potrivit Digi24.În cadrul auditului realizat în 2014 pentru anul 2013, s-a descoperit faptul că Ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea, a beneficiat, cu încălcarea legislației în vigoare, de 150 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.

De fapt, ministerul lui Dragnea a „înghițit” anul trecut aproape 40% din Fondul de rezervă pentru finanțarea programului național de dezvoltare locală, a cheltuielilor urgente specifice sezonului rece, precum și pentru plata unor arierate.Echipa de control a Curții de Conturi a concluzionat că, în 2013, fondul aflat la dispoziția Guvernului nu a fost utilizat în scopul pentru care a fost creat, alocările realizându-se fără criterii transparente.Concret, premierul Victor Ponta a folosit acest fond ca pe un buget paralel pentru a finanța anumite instituții fără acordul Parlamentului.Raportul Curții de Conturi a arătat că neregulile privind banii cheltuiți și colectați au trecut de 1 miliarde de lei în 2013, fiind în creștere cu 30,4% față de anul anterior.

Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli petrecute la ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea. În cadrul auditului realizat în 2014 pentru anul 2013, s-a descoperit faptul că Ministerul Dezvoltării a beneficiat, cu încălcarea legislației în vigoare, de 150 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.Totodata, Curtea de Conturi a mai găsit o altă anomalie în ceea ce privește finanțarea investițiilor la ministerul condus de Dragnea. Mai exact, Ministerul Dezvoltării a plătit proiectarea a 60 de investiții, dar a „uitat” să finanțeze și execuția lucrărilor. „Astfel, pentru 60 de lucrări de reabilitare a unor drumuri județene și locale s-au plătit în mod inutil 10,2 milioane de lei pentru proiectări”, potrivit HotNews.ro.
   Ministerul Dezvoltării a fost reticent când venea vorba de folosirea mijloacelor electronice pentru achiziții publice. În cazul achizițiilor publice directe, care sunt mai vulnerabile la fapte de corupție, ministerul a folosit sistemul electronic în proporție de doar 20,4%, față de un minim de 40% prevăzut de lege.
Echipa de control a Curții de Conturi a concluzionat că, în 2013, fondul aflat la dispoziția Guvernului nu a fost utilizat în scopul pentru care a fost creat, alocările realizându-se fără criterii transparente.

sursa:reporter virtual.ro

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
MITA BICICLISTA pe 19 Februarie 2015, 22:57
#3
DNA SESIZEAZA
VA RUGAM SA VERIFICATI TOATE CONTRACTELE DE ARENDARE LA FIRMA PRIMARITEI BARBULESCU AURELIA CA INSEALA TARANI EA SI COMPLICI EI CATI BANI AU DAT LA OAMENI PE FLOAREA SOARELUI SI CAT GRAU A DAT SA SE CALCULEZE CORECT SI SA SE DEA LA TARANI DIN URMA BUCATELE SI BANI PENTRU CA TARANI PLKATESC IMPAZITUL PE PAMANT SI PRIMARITA ISI RIDICA MILIARDE SUVENTII PENTRU CA ASA VREA DRAGNEA EL A FACUT LEGEA IN AVANTAJUL LOR TARAN UL TOT SARAC PE PAMANTUL LUIBARBULEASCA A VENIT CU 10 HC DIN BAIA MARE CU CE LEA ADUS ?PE BASESCUL IL CRITICA CU NANE PRIMARITA ARE 1000 SI CEVA DE HECTARE CUM LE-A LUAT SA SE VERIFICE SI DRAGNEA LA FEL
MITA BICICLISTA pe 19 Februarie 2015, 22:47
#2
DRAGNEA
NUMAI SCAPAM ODATA DE EL DE CAND ESTE LA PUTERE NUMAI JAF A FACUT A LUATPAMANTUL TARANILOR IN ARENDA SI LE DA 40 LA SUTA DIN O MIE DE KG LA HECTAR AR TREBUI SA DEA 40 LA SUTA DIN 5 TONE CAT A FACUT LA HECTAR UN HOT SA SE VERIFICE SI CONTRACTELE DE ARENDA CU TARANI LA TOTI CARE INSALA BIETUL TARAN CU OCAUA MICA SA VERIFICE SI PE PRIMARITA BARBULESCU AURELIA DE LA UDA CLOCOCIOV CU CONTRACTELE FACUTE LA TARANI PE 10 ANI SA SE VERIFICE LA PRIMARIA UDA LICITATIA CU FIRMA LUI DRAGNEA CARE A LUAT MAI SCUMP DECAT TOATE CELELANTE PENTRU PUTUL DE APA DNA VA ASTEPTAM SI LA UDA
Tina gospodina pe 19 Februarie 2015, 13:06
#1
Vine vremea scadentei
Hotul de Dragnea a aruncat cu bani(pomeni)in toti puturosii si prostii.Zici ca a dat de la ta-su de-acasa.O sa dai socoteala pentru tot ce ai facut pana acum,hotule.Unde sint loc*rile de munca pe care le-ati promis?De unde vreti sa vina banii la bugetul de stat?O sa mariti iar numarul de taxe si impozite?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.