PERCHEZIŢII de amploare in Teleorman, Bucureşti şi alte 10 judeţe, la firme de IT și construcții. Printre firmele vizate: Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution. Acuzații: evaziune fiscală și spălare de bani.

01 Februarie 2015, 11:08 | 2983 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Perchezitii.

Poliţiştii fac 146 de percheziţii în Bucureşti şi 11 judeţe, fiind vizate 90 de persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune în domeniile IT şi construcţii, cu un prejudiciu de 30 milioane de euro, surse judiciare declarând că printre firmele percheziţionate sunt Erbaşu, UTI şi Strabag. Vizat ar fi şi Florin Frăţică, primarul din Bradu, susţin surse citate de B1 TV.

Potrivit Poliţiei Române, cele 146 de percheziţii sunt făcute de poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Organizate, în Bucureşti şi judeţele Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT şi construcţii şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

    Poliţiştii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, anchetatorii urmând să stabilească, în urma audierilor, dacă vor lua măsuri preventive în cazul suspecţilor.

Surse judiciare au declarat, pentru mediafax.ro, că printre firmele percheziţionate sunt Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution. De asemenea, percheziţii au loc şi la locuinţa lui Cristian Romeo Erbaşu.

Surse citate de B1 TV au spus că vizat în acest doar ar fi şi primarul din Bradu, judeţul Argeş, Florin Frăţică. Acesta şi alţi doi suspecţi ar fi fost opriţi în trafic.

Ancheta procurorilor

În dosar sunt vizaţi reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale care, în perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. "De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive", a precizat sursa citată.

Prejudiciul produs bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30 de milioane de euro.

La percheziţii participă peste 300 de poliţişti de la unităţile centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Acţiunea este coordonată de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.

sursa: evz.ro

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Ha,Ha,Ha ! pe 02 Februarie 2015, 16:23
#2
Auzi,afacerile lui Simionescu
TRAFIC DE INFLUENTA,AMENINTARE,ABUZ IN SERVICIU,(atunci cand era prefect,Dragnea stie mai multe).Si mai avea o vorba atunci,/ZIUA SI MILIARDUL/.RATI AI DREAQU DE OAMENII DE AFACERI!
cucu din padurea verde pe 01 Februarie 2015, 22:05
#1
Ca sa vezi!
Auzi acuzatie! Spalare de bani! Iar eu nu am nici macar din aia c*rati! No, fara gluma, se dovedeste ca aproape tot ce s-a numit afacere postdecembrista de fapt a fost furaciune. Halal noua!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.