Salariile din confecţii să fie mici - tema unei întâlniri "mafiote" între câţiva patroni italieni din Turnu Măgurele. O avea şi Dragnea vreun rol?

16 Ianuarie 2015, 00:05 | 2985 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Muncitoarele din confectii au salarii mici.

Fabricile de confecţii din oraş sunt, în multe cazuri, un rău necesar în Turnu Măgurele. Din păcate, conjunctura si situaţia specifică din oraş au făcut ca muncitoarele din confecţii să nu  beneficieze de recompense pe măsura muncii lor.  Avem informaţii din surse sigure că acum două zile a avut loc o întâlnire între câţiva patroni italieni ai unor fabrici de confecţii, întâlnire la care s-a discutat despre salarii. În următoarea lună se va deschide o nouă făbricuţă de confecţii în oraş, într-un spaţiu care aparţine lui M.Nazzareno, spaţiu aflat lângă fabrica Imperial. Patronii italieni ( foşti la Lorenz) ai noii fabrici au promis salarii de 1500 de lei pentru muncitoarele cu experienţă, astfel că multe textiliste s-au gandit să profite şi să plece la noua fabrică. Patronii italieni ai acesteia sunt foşti acţionari la Lorenz, o altă fabrică de confecţii din Turnu Măgurele.

Deschiderea noii  fabrici lângă SC Imperial a produs mişcări, unele muncitoare cu experienta de la Imperial fiind hotărâte să plece. E.Marinelli, patronul Imperial, alături de asociatul său, P.Basanelli, au stabilit la întâlnirea cu patronii noii fabrici ca salariile să fie asemănătoare, apropiate de salariul minim,  nu cumva să plece muncitoare de la Imperial pentru bani mai mulţi. Întâlnirea a decurs normal, astfel că s-a căzut de acord ca salariile să fie la fel de mici ca în celelalte fabrici.

Cu toată înţelegerea patronilor, credem că muncitoarele cu experienţă pot să profite de situaţie şi să ceară salarii mari pentru a se angaja la fosta Lorenz. Le sfătuim chiar să pluseze şi, cu probă de lucru, să solicite 2000 de lei lunar, pentru că patronii au nevoie de muncitoare bune şi experimentate. Chiar dacă nu vor obţine această sumă, oricum va fi una apropiată. Din câte ştim, promotorul salariilor mici în Turnu este chiar L.Dragnea. Nu ştim dacă a avut vreun rol în înţelegerea dintre italieni, însă nu ne-ar mira. Întâlnirea italienilor este o nouă dovadă că cei din zona Turnu au devenit prizonieri într-o cuşcă, alţii decid în locul lor. Până când, stimaţi turneni?

 
 
 
Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
bos pe 10 Ianuarie 2016, 11:05
#7
j**uri
Cea mai mare fabrica de tricotaje din oras a ajuns sa asigure lefuri de cacat si nu numai italianu e de vina cat si maistrele scuze marile maistre care sunt varza sr pricep numai sa urle si sa jigneasca trentele dreacului k
VORBITI pe 23 Ianuarie 2015, 12:45
#6
num ai prostii
habar aveti despre ce vorbiti.trancaniti si voi sa va aflati in treaba.
italianu pi..iii mami de macaronar pe 18 Ianuarie 2015, 01:05
#5
viva italy
O să se ajungă ca in combinat,când or să nu mai poată îndura bătaia de joc și o să iasă in stradă și să blocheze circulația pt un c..at de salariu de 6 maxim 7 milioane vechi și 20 de bonuri.In puta Madre Italia o ora de munca in croitorie valorează 10-15 euro in croitoriile consacrate iar in cele de daily undeva la 5-8 ora.
e.marinelli pe 17 Ianuarie 2015, 20:36
#4
greva
angi stai linistita vorbim luni la cafea.
pt. angela pe 17 Ianuarie 2015, 20:08
#3
greva
nu am auzit de greva, ce e cu ce se mananca e ceva nou
Angela pe 16 Ianuarie 2015, 19:43
#2
Fetelor,de greva ati auzit??
Nu va veti trezi decat atunci cand veti munci numai pe banii de pachet.Patronii vostrii castiga milioane de euro din contracte,iar voi nu aveti nici bani de tampoane.
xx pe 16 Ianuarie 2015, 09:28
#1
Mizerii
Cele mai mici salarii sunt la confecții la imperial acel patron este cel mai infect italian.imperialul o sa devină o ruina
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.