La SC Imperial Tr. Măgurele, salariile au devenit de mizerie. P.Basanelli, fiul unuia dintre patroni, promite schimbări dar nu se întâmplă nimic. Muncitoarele cu experienţă au părăsit fabrica.

14 Ianuarie 2015, 00:04 | 7055 vizualizări | 20 comentarii
Car Universal
Textilistele sunt umilite de patroni.

Turnu Măgurele este un oraş cu o industrie foarte slabă. Pe lângă combinatul chimic, doar fabricile de confecţii mai contează în economia oraşului nostru. Din păcate, la unele dintre acestea situaţia nu este deloc roz, astfel că angajatele  o duc foarte greu. În rândurile următoare vom vorbi despre fabrica de confecţii SC Imperial Turnu-Măgurele. Fabrica este proprietatea unor italieni, Edgardo Marinelli şi Bassanelli Fabio, doi oameni de afaceri prosperi. Salariile muncitoarelor  sunt, în majoritate, foarte mici. De fapt, ele n-au mai fost marite de ani de zile, deşi, înainte de retehnologizarea fabricii, acum câţiva ani, domnul Marinelli promisese că salariile vor fi decente. Din păcate, salariile au mai crescut doar datorită statului român, pentru că a crescut salariul minim pe ecconomie.

Ca să-ţi dai seama de situaţie, e suficient să intri în secţia de tricotaje, cea mai prost plătită. Oamenii sunt împărţiţi între grijile zilnice şi pretenţiile patronilor, care vor  munca multă pentru salarii de mizerie. Cei mai importanţi oameni din secţie au plecat, din cauza salariilor mici. Au rămas doar cei cărora le fug ochii, după furat şi după băutură. Sincer, nu prea mai e nimic de furat, papiote găsindu-se în comerţ la preţuri foarte mici. De câtva timp, salariile se plătesc cu întârziere. Acest lucru s-a întâmplat chiar în luna decembrie, muncitoarele primind salariile pe 24 decembrie, în ajunul Crăciunului. În această lună, deşi trebuiau să primească retribuţia pe 10 ianuarie, acest lucru nu s-a întâmplat.

De secţia de tricotaje se ocupă Patrick Basanelli, fiul unuia dintre patroni. Acesta, un tânăr de bani gata, tot promite salarii mai mari, însă deciziile nu le ia el, aşa că merge înainte cu minciuni. P. Basanelli e un tip depresiv, ţipă la oameni, motiv pentru care fete cu experienţă au părăsit fabrica. P.Basanelli a promis, din nou, că măreşte salariile, că până acum au fost probleme, etc. A câta promisiune e asta, domnule Basanelli? Un exemplu despre faptul că P.Basanelli n-are nicio putere este faptul că şeful mecanicilor, un moldovean, are salariul de 1800 de euro, în timp ce subordonaţii lui, mecanicii, au salariul minim pe economie. Domnule Basanelli, luaţi câteva sute de euro din salariul acestuia şi le măriţi considerabil salariile mecanicilor. Unii mecanici aveau câteva zeci de lei în plus la salariu, acum, după creşterea salariului minim, retribuţiile au fost egalizate. De la 1 ianuarie, unele muncitoare au primit 1 euro în plus la salariu, o bătaie de joc. Le sfătuim pe fetele care doresc să se angajeze la SC Imperial să citească atent articolul şi după aceeea să ia decizia.

Citeşte şi
Comentarii (20) Adaugă comentariu
gygy pe 20 Decembrie 2016, 12:12
#20
MAFIOTI DIN TURNU MAGURELE
Cea mai de cacat fabrica pe care am intanito fro data bani se dau cu intarziere si dupa una si alta te tine 3 luni si in inainte cu o zii iti desface contracu de munca totul e de la imuptitu ala de Patric un imputit si un nespalat caacter de cacat.
cineva pe 17 Ianuarie 2015, 10:15
#19
prostii
e adevarat santeti lasi.daca aveati coloana vertebrala puneati piciorul in prag.mai grav ca italienii exploateaza prostimea cu ajutorul asa ziselor sefe care dau cu biciul pentru banii in plus pe care ii primesc si pe deasupra se vorbeste ca mai si primesc tot felul de produse animaliere sau ce mai are omul pe batatura.au gasit italienii astia cateva individe le-au asmutit pe cele ce muncesc si asta e.
no name pe 17 Ianuarie 2015, 08:32
#18
sclavia din imperial!
Cerinte mari, pretentii mari, jigniri si referate cat cuprinde un fel de auswitz cam asta se intampla la imperial!!!plus salarii cu intarzieri de saptamani. O sa ramana patrik sa tricoteze si marineli sa croiasca. Bataie de joc pe fata...toata lumea vb pe la colturi dar cand e vb sa se ia atitudine dau toti inapoi. Asta e tara in care traim am ajuns sa fim sclavii strinilor in tara noastra...mai nou se poarta afisul in geam cu data de salariu de parca se munceste pe pofte...ne meritam soarta ca prea suntem prosti. Ia sa se rascoale lumea sa nu mai intre nimeni pe poarta sa vina itm antena 1 si cine s.o mai putea sa vedem atunci dk le convine. Muncesc la imperial si mi.e sila ca o fac. Si dk cumva cineva le vor transmite si patronilor ce se scrie pe aici eu atat vreau sa le mai spun sunteti niste nesimtiti si sa va dea dumnezeu dupa cum va e caractetul.ps:scuze de eventualele greseli gramaticale, e greu dupa sch 3, schimb care se face cu saptamana.
un cetățean pe 16 Ianuarie 2015, 22:20
#17
Pentru Mioara


Pe sc*rt, regula zice că â se foloseşte în interiorul cuvintelor, iar î se foloseşte la început şi la sfârşit.

Ca în: cântar, început, a hotărî, hotărât, hotărând, a urî, urât, urând.etc. Se vede că ești fata muncitoare, succes pe unde ești. Numai de bine
cineva pe 16 Ianuarie 2015, 18:19
#16
eu..
sefele de la imperial sunt niste scarbe...si patroni la fel..afara cu ele..si italieni..la merda..cu voi..
mihaela pe 16 Ianuarie 2015, 10:06
#15
imperial
ITMul a venit la control si ce a facut va spun eu au plecat cu plic*rile incarcate asta a facut
haoleu pe 16 Ianuarie 2015, 09:26
#14
mioaro
Daca mai postezi odata o sa il faci pe frankestein invidios..... bine ca mai stiu bulgareste, altfel nu pricepeam o iota.
MIOARA pe 15 Ianuarie 2015, 23:27
#13
NU AM CRMUNCITOARELE DE LA IMPERIAL SANT DISPERATE NU AM CREZUT CA SE VA AJUNGE PANA AICEA
este fff adevarat ce se spune an contextele de mai anainte, bietele fete confectionere ele sant cele mai batjocorite tragand de ele sasi faca normele care nu se pot face decat pe hartie .la finalul luni ajung sa ia o mizerie de salariu la care nu le ajunge nici sa easa cu ei din fabrica . eu am lucrat 10 ani an fabrica de cand sa dat drumul la fabrica pana la ordonanta,sant plecata an afara de 10 ani si mi-este frica sa ma antorc sa mai lucrez an confecti la ceea ce-mi povesteste sora mea care lucreaza la imperial .salariile dupa ce ca sant mici nici platite la timp.al cunosc si pe INGINERUL GAMAN SI PE VOICU. PACAT AMI PARE RAU TOT TIMPUL MIAM DORIT SA MA ANTORC SA LUCREZ LA IMPERIAL, A FOST PRIMUL MEU GEOB NICI NU AVEAM 18 ANI AMPLINITI CAND AM ANCEPUT SA LUCREZ .
fane pe 15 Ianuarie 2015, 21:47
#12
muncitor in sectia tricotat
Ce se scrie in articol este adevarat. Salariul este minimul pe economie in comparatie cu sectia finisat unde cel mai mic salariu este 1300-1400lei. Acel moldoveanare cca 8000lei directorii cca10000lei,sefa de sectie din tricotat 3000lei si exemplele pot continua. Cât despre acest caracter infect,Patrick Basanelli,aşa se comporta cu angajatii. La orice sedinta toate discutiile se rezumă la "cațo mio,che cațo,dio cane"şi exemplele pot continua fără a ține cont că se adreseaza la persone de sex feminin sau masculin. Tot timpul el țipă,injură,da cu picioarele în cutii într-un cuvânt cred că este depresiv s-au este posibil să tragă şi ceva pe nas. De această doamnă directoare Voicu nu se spune nimic ca este mai ceva ca Elena Ceauşescu? Dacă întrebi de salarii devii duşmanul lor,mințind o secție întreagă(tricotat)6luni că le măreşte salariile, nemarindu-le pe motiv că nu are bani in condițiile în care într-o săptămână pleacă doua tiruri cu marfă în Italia.
FOST ANGAJAT pe 15 Ianuarie 2015, 17:40
#11
ADEVARAT...
Este adevarat ca se intarzie cu salariile,este adevarat ca Patrick se poarta urat cu o parte din muncitori, adica cu cei slabi de ingeri si cu sefele care castiga o multime de bani, cateodata degeaba, cat despre inginerul moldovean cum spuneti voi,isi merita salariul, este foarte destept,puteati sa-l dati exemplu pe Mirco,ca ia banii degeaba,sau pe Gaman, nu pe Hordila.Imi pare rau sa spun asta,dar,ne meritam soarta,cu totii am vazut ca Dragnea a gonit investitorii si am fugit mai repede sa-l votam pe Cuclea, cand aveam sansa sa incercam cu alta persoana poate mai capabila si mai ambitioasa. Ganditi-va bine ca mai avem ceva timp de suferit, un am si inca putin,fiti mai hotarati, oameni buni, nu va mai lasati calcati in picioare, este tara noastra, orasul nostru si fiecare dintre noi avem dreptul la cuvant si la o viata mai buna.
franchestain pe 14 Ianuarie 2015, 22:01
#10
numi vine sa cred frate
nici ca mai am cuvinte.Amin!
ff pe 14 Ianuarie 2015, 20:58
#9
of
domnul doctor inginer ciobanu,nu are timp de voi,. el are alte afacerri1
turneanu pe 14 Ianuarie 2015, 19:56
#8
ITM-ul ce face?????????????
ITM-ul ce pazeste?

Ore suplimentare neplatite,conditii inumane de lucru !!!

Domnule Emil Ciobanu director general la ITM cand veniti in control ??????
Meli pe 14 Ianuarie 2015, 18:29
#7
Dictatura la Imperial
Din pacate tot ce se spune aici este adevarat.Sefele[romancele] cred ca sunt mai rele decat italieni,le tin pe fete peste program pe motiv ca nu se face ''norma'' si ca daca nu le convine sunt libere sa plece,ca nu le tine nimeni in fabrica.Pe zi ce trece e tot mai greu, e adevarat ca nu ai de ales si stai si suporti calvarul de la Imperial unde daca nu ai ore suplimentare nu iei decat 600 ron in mana.Numai cine lucreaza in fabrica si mai ales in confectii unde e cel mai greu,te lupti cu niste norme care nu se pot face decat pe ''hartie'' o batjocora si o umilinta la acestea sunt supuse muncitoarele de la Imperial...
cucu pe 14 Ianuarie 2015, 18:27
#6
nedumerire!
mai fartati,dar faabrica asta nu este condusa si de niste reprezentanti romani?parca simion ii chiama !!!despre ei numai de bine este??!!

anonim pe 14 Ianuarie 2015, 15:40
#5
asa se vrea
unde sa se duca? sta si suporta aceste nedreptati si stiu ca au totusi un salariu de luat (pana cand l-o mai da si pe asta) dar in loc sa se faca loc*ri de munca, dragnea alunga investitorii ca nu cumva sa-i cauzeze si lui la majorarea saluriilor. sunt mana in mana. Italienii dau salarii de minim 2600 lei la sefii de sectii (si poate ca sunt mai proaste decat o confectionera) dar sunt venite pe pile, astea si cu inginerele le imping pe proaste de la spate sa munceasca sa le iasa ochii si sambete si duminici doar ca sa fie ele vazute bine in ochii patronilor.
LUC pe 14 Ianuarie 2015, 12:20
#4
SALARIU INDECENT
SI CIND TE GINDESTI CA DE ANI DE ZILE NU A MAI DAT NICI DIVIDENTE LA ACTIONARI MINORITARI

unu bula pe 14 Ianuarie 2015, 08:59
#3
salariul
pardon salariul de incadrare este 900 ron din care se scad si bonurile de masa. la acest salariul de incadrare se mai adauga spor de vechime cine are, spor de sarbatori,(cine face)si ceva ore suplimentare dar nu toate.alo d-le patrick,in italia daca plateai salariile acestea erai un nimeni,si esti un nimeni fara muncitorii acestia de care iti bati joc efectiv.
Descartes pe 14 Ianuarie 2015, 03:58
#2
Salariul
Intr-adevar...99% dintre angajati sunt incadrati cu 975 Ron lunar, adica 724 Ron net!!!!Efectiv nici supravietuire nu poate fi la banii acestia!!!O marire puternica a masei salariale, ar duce la disparitia profitabilitatii si implicit la faliment!!!Salariul maximal ce poate fi platit ar fi in jur de 1,300Ron brut, deci cam 946Ron net!!!!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.