La Tr. Măgurele, duminică au fost cozi mari la vulcanizări. Mulți proprietari de autoturisme au schimbat cauciucurile de vară cu cele de iarnă de teama amenzilor.

27 Octombrie 2014, 00:06 | 2504 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Vulcanizare.

Duminica, 26 octombrie, a doua zi dupa prima ninsoare din sezonul 2014-2015, au aparut cozi foarte mari la vulcanizarile din Turnu-Măgurele. Cate 8-9 autoturisme asteptau cuminti sa le vina randul pentru a schimba cauciucurile de vara cu cele de iarna. Cauciucurile de iarna sunt obligatorii de la prima ninsoare, astfel ca proprietarii s-au grabit sa se conformeze deciziei guvernului de teama amenzilor.  S-a stat la coada chiar si peste o ora, vulcanizarile fiind aglomerate cum n-au fost demult. Şi asta pentru că, odată cu prima zăpadă, şoferii sunt obligaţi să aibă cauciucuri de iarnă. Altfel, riscă amenzi de până la 1600 de lei, iar în cazul unui accident rutier, trebuie să suporte toate costurile.
  Toate service-urile şi vulcanizările din Turnu-Măgurele au fost aglomerate. Cu anvelopele în portbagaj, şoferii  au stat la coadă să le vină rândul, astfel încât iarna să nu-i prindă nepregătiţi. S-au facut bani frumosi, pentru ca fiecare sofer dorea sa faca repede schimbul, mai ales ca vremea de afara nu imbia la sta in aer liber.Cei de la vulcanizari au lucrat aproape toata ziua, fara pauza, clientii fiind foarte multi.
    Amenzile pentru cei care încalcă legea sunt cuprinse între 800 şi 1600 de lei. Un set de cauciucuri de iarnă costă aproximativ 700 de lei, dar dacă dimensiunea pneurilor este mai mare, preţul ajunge şi la 3.000 de lei. Pentru schimbul anvelopelor un şofer poate plăti până la 50 de lei.

 
Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
eu pe 27 Octombrie 2014, 11:17
#1
eu@eu.ro
Mai exact legea spune ca sunt obligatorii cauciuc*rile de iarna cand se circula cu masina pe drumuri acoperite de zapada, gheata sau polei indiferenent de perioada. Astfel, daca in 15 iulie ninge si drumul e acoperit cu zapada, e obligatoriu sa ai anvelope de iarna. Daca in ianuarie carosabilul nu este acoperit de gheata, zapada sau polei, anvelopele de iarna nu sunt obligatorii.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.