Comuna Islaz, platou de filmare: Corneliu Porumboiu realizează în comuna teleormăneană filmul "Comoara". Filmările au început pe 15 octombrie.

21 Octombrie 2014, 00:05 | 4099 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Au fost filmate primele cadre ale lungmetrajului Comoara.

Comuna Islaz este cunoscută în România pentru celebra Proclamație de la Islaz, document programatic al Revoluției de la 1848. Pe lângă această celebritate, comuna va mai avea una: locul unde a filmat Corneliu Porumboiu un lungmetraj. După cum am fost anunțați, pe 15 octombrie au început efectiv filmările la noul film al lui Corneliu Porumboiu. Filmul "Comoara/ The treasure” are  actiunea  centrată pe doi bărbati care  trec printr-o multime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară.  Scenariul îi apartine lui Corneliu Porumboiu. Filmările vor dura aproximativ o lună de zile si vor avea loc în comuna Islaz si la Bucuresti. Din distributie fac parte actori profesionisti în egală măsură cu amatori. Rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin („Câinele japonez”, „Domnisoara Christina”) si de actorii amatori Adrian Purcărescu si Corneliu Cozmei, care au fost selectati după un proces amplu de casting, care s-a desfăsurat pe parcursul a 3 luni de zile. 

Toma Cuzin este binecunoscut iubitorilor de film pentru rolul Firicel din comedia Las Fierbinți. Prezența lui T.Cuzin în comuna Islaz a creat senzație, mulți localnici încercând să vorbească despre serialul tv cu actorul. Filmările de la Islaz se realizează într-o casă părăsită din centrul comunei și la pensiunea  Vila Giulia deținută de Vitorio Saliani  și Vicki Ciocoiu. Actorii și regizorul sunt extrem de mulțumiți de locul unde filmează, toți localnicii încercând să ajute la realizarea filmului. Productia este asigurată de Marcela Ursu (42 Km Film), în coproductie cu Les Films de Worso si Rouge International. Proiectul este sustinut de CNC, HBO România si Arte France. Filmul are deja un agent international: Wildbunch. Premiera în România va avea loc în 2015. Abia așteptăm să vedem filmul lui Corneliu Porumboiu care va avea și o părticică (  mai mare sau mai mică) din Teleorman.

 
Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Flavius pe 23 Octombrie 2014, 09:07
#5
Prostii...
O mare porcărie... Aici chiar se spun lucruri fără nicio legătură cu adevărul. Nu se filmează la nicio pensiune, nu există maşini parcate pe nicio şosea, ci doar în zona unei case, adică e vorba de o porţiune de 50 m pe o ULIŢĂ. Poliţia şi primăria şi-au dat acordul şi cooperează, nu pentru faimă, ci pentru faptul că aşa se face într-o lume civilizată. Sunt contracte, sunt adrese oficiale sosite din partea forurilor superioare. Filmul are avizul Ministerului Culturii, deci nu este o slugărnicie din partea autorităţilor locale pentru cei care se ocupă cu producţia acestui film!
Inteleptul pe 21 Octombrie 2014, 14:28
#4
sunteti ridicoli
Islazeanul, esti ridicol, sau doar te roade invidia ?
cornel pe 21 Octombrie 2014, 13:16
#3
Geara .. somerul
Domnul primar unde se mai duce cu iubitele daca se filmeaza la pensiune?
papadopol pe 21 Octombrie 2014, 07:30
#2
ufffff !
sa scapati de ei si sa puneti di-un grarar cu tulburel si manele, chiuituri, injuraturi si mers de-an boulea din gard in sant sau de-a busilea prin santuri,spaima babelor si-a cainilor !
islazeanul pe 21 Octombrie 2014, 00:23
#1
o mare bataie de joc
la adresa islazenilor.....nimeni nu mai are voie sa circule prin zona ....totul este blocat.....drumul ocupat .....zeci de masini parcate pe ambele parti ale soselei.....vecinii obligati sa nu faca nici un zgomot nici ziua, nici noaptea pentru a nu strica pelicula......

Si asta in imediata apropriere a primariei si a postului de politie care nu se implica pentru a readuce viata la normal.....

abia asteptam sa scapam de ei....
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.