Liceul Marin Preda din Tr. Măgurele e în fierbere: o clasa a III-a învaţă după-amiază din ordinul doamnei director. - comentariul săptămânii.

14 Septembrie 2014, 00:08 | 3903 vizualizări | 14 comentarii
Car Universal
Liceul Teoretic Marin Preda din Tr. Magurele.

La Liceul Teoretic Marin Preda s-au format toate clasele de a IX-a pe care liceul şi le-a propus prin cifra de şcolarizare. Mai slabi sau mai buni, la Liceul M.Preda au venit mulţi absolvenţi de clasa a VIII-a. Din păcate, o situaţie neplăcută a apărut la învăţământul primar, adică la clasele I-IV. Deşi legea spune că cei de la clasele primare trebuie să înveţe dimineaţa ( doar în cazuri excepţionale se admite altceva), la Liceul M.Preda există o clasă a III-a ce învaţă după-amiază. Am primit mai multe comentarii referitore la acest subiect, comentarii din care reproducem lucrurile interesante.

 Astfel, cititorul care semnează  "un părinte" spune într-un comentariu: "Deşi legea spune că elevii de la clasele 1-4 trebuie să înveţe dimineaţă, conducerea Liceului Marin Preda a hotărât ca elevii clasei a 3-a de la clasa d-lui Constantinescu trebuie să înveţe după amiază.....asta în ciuda protestelor părinţilor care nu sunt de acord cu această măsură. Motivul invocat este că învăţătorul nu vrea să părăsească sala de curs şi să meargă în şcoală, pentru a nu se suprapune cursurile. Dar aşa se întâmplă când este totul politizat până la nivel de învăţător. Să le fie Ruşine celor din conducerea liceului pentru că îşi bat joc de nişte copii obligându-i să vină după-amaiza la cursuri..... Sunt totuşi nişte copii, nu trebuie să suporte capriciile unora." Alcineva, care semnează "un alt părinte", scrie: "Nu este normal nici să înveţi după ora 12 atunci când eşti în clasa a-VII-a sau a-VIII-a. Au probleme cu spaţiul? Să ceară fonduri Primăriei pentru a construi alte săli. COPIII SUNT FOLOSIŢI CA MASĂ DE MANEVRĂ PENTRU A-I MULTUMII PE ALŢI." Alt cititor, care semnează "un părinte", scrie : "ÎNTR-ADEVĂR, ESTE O SITUAŢIE DELICATĂ LA CLASELE MICI LA ACEST LICEU. ELEVII SuNT OBLIGAŢI SĂ VINĂ LA ŞCOALĂ DUPĂ AMIAZĂ, DEŞI LEGEA INTERZICE ASTA. DAR DIRECTOREA LICEULUI, NUMITĂ POLITIC. NU VREA SĂ REZOLVE ACEASTĂ SITUAŢIE ÎN FAVOAREA ELEVILOR. OARE, DE CE ? NE ÎNTREBĂM ŞI NOI....CE INTERESE SUNT ACOLO? "

După cum vedeţi, situaţia delicată se găseşte la clasa învăţătorului Constantinescu, ai cărui elevi de clasa a III-a sunt nevoiţi să vină după-amiază la cursuri. Directoarea liceului, Cornelia Lixandru, nu pare că doreşte să rezolve această situaţie, din motive, deocamdată, necunoscute. Nu cunoaştem interesele şi nici de unde a pornit acest scandal, însă credem că dacă nu se rezolva situaţia în favoarea copiiilor, trebuie să intervină ISJ Teleorman. E nevoie că toţi cei implicaţi în problema să respecte legea. Aşteptăm ca lucrurile să se rezolve rapid.

 

 

 
Citeşte şi
Comentarii (14) Adaugă comentariu
Alina pe 22 Septembrie 2014, 15:13
#14
pt parintii idioti
se specifica "in mod normal dimineata!"
Alina pe 22 Septembrie 2014, 14:58
#13
pt parintii idioti
se specifica "in mod normal dimineata!"
BREAKING NEWS pe 18 Septembrie 2014, 16:37
#12
PLANGERE PENALA
DEPUSA PE NUMELE DIRECTOAREI LICEULUI TURNU MAGURELE SI A CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE ASTAZI 09 08 2014

ASTEPTAM TELEVIZIUNILE DE STIRI
UN PARINTE pe 18 Septembrie 2014, 16:07
#11
LICEUL MARIN PREDA
CONDUCEREA LICEULUI A HOTARAT TOTUSI CA ELEVII CLASEI A 3-A SA INVETE DUPA AMIAZA CONTRAR LEGII

NU NE RAMANE DECAT SA MERGEM LA INSPCTORATUL SCOLAR TELEORMAN CU O PETITIE IN CARE SA ARATAM SITUATIA DE AICI

NU E POSIBIL CA CONDUCEREA LICEULUI SA FIE INTIMIDATA DE PRIMARUL ORASULUI D-L CUCLEA A CARUI FATA ESTE ELEVA LA ACEST LICEU IN CLASA A 7-A.

AU FOST FOARTE MULTE PRESIUNI ....

DECI ELEVII CLASELOR A 3-A DESI AU FOST LA CURSURI DE LA INCEPUTUL ANULUI S

COLAR DIMINEATA, VOR FI MUTATI IN ALTA CLASA DE CURS SI DUPA AMIAZA

Un elev pe 17 Septembrie 2014, 10:58
#10
...
Nu orice are norocul sa il aiba Invataor pe d-l Costantinescu!Sunt diferente Colosale intre clasele dumnealui si ale Domanei Rosu....si normal ca Doamna Rosu va avea ore dimineata,in defavoarea fostei sale generatii care e nevoita sa invete dupa-amiaza,chiar daca toat celelate clase de a 7-a vor invata dimineata
ion pe 15 Septembrie 2014, 20:23
#9
fara cuvinte
question question
Narcis Stoica . pe 15 Septembrie 2014, 06:39
#8
O intrebare pentru parinti.
De ce nu va retrageti copiii de la aceasta scoala si sa-i inscrieti la alta?.Copilul meu este mult mai mare si nefiind la c*rent cu noile prevederi, ma intreb de ce I.S.J. nu le desface contractele de munca la cei vinovati??
alex pe 14 Septembrie 2014, 21:41
#7
interesant
Eee, asta-i viata...Nu oricine are norocul sa-l aiba ca invatator pe domnul Constantinescu. Este unul dintre cei mai buni, asa ca...In viata nu poti sa le ai pe toate.
PARINTELE UNUI ELEV DIN ACEASTA CLASA pe 14 Septembrie 2014, 20:36
#6
ORICUM SANT PROBLEME MARI
IN ACEASTA CLASA DE ELEVI...SI ANUME.....ÎNVĂȚĂTORULUI PREDA DUPA O PRGRAMA PROPRIE MULT AVANSATĂ SPUNÂND CA PROGRAMA OFICIALA ESTE DEPAȘITĂ.....

DE EXEMPLU S-AU PREDAT EXECITII SI PROBLEME IN CLASA A 2 -A DE NIVELUL CLASEI A 4 -A.....

DAR ȘTIȚI DE CE ?

NU ARE NICI O LEGĂTURA CU RIDICAREA NIVELULUI DE INVATAMANT ....CI PENTRU SINGURUL MOTIV CA PĂRINȚII SA FIE OBLIGAȚI SA FACĂ MEDITATII CU ÎNVĂȚĂTORULUI CONSTANTINESCU .

DECI ÎNVĂȚĂTORULUI FACE MEDITATII CU PROPRII ELEVI DIN CLASA......SI ASTA DIN CLASA A DOUA

VI SE PARE NORMAL ACEST LUCRU.?

EU CRED CA AR TREBUI SA DEA DE GÂNDIT CONDUCERII LICEULUI DESPRE ACEASTA SITUAȚIE

MAI MULTI PĂRINȚI AU LUAT ATITUDINE DESPRE ASTA, DAR AU FOST REDUȘI LA TĂCERE PRIN DIFERITE METODE INCLUSIV PRIN PEDEPSIREA ELEVULUI SAU JIGNIREA LUI.

UN ALT PĂRINTE pe 14 Septembrie 2014, 20:26
#5
INTERESAT
DE SITUAȚIA DELICATA IN CARE SE AFLA COPII DIN CLASA A 3-a.

OARE DE CE NU SE VREA REZOLVAREA PROBLEMEI IN FAVOAREA ELEVILOR.

SUNT MAI IMPORTANTE AMBITIILE ADULȚILOR SAU INTERESELE COPIILOR?

DE CE CONDUCEREA LICEULUI NU IA O DECIZIE FAVORABILĂ, TREBUIE SA SE AJUNGĂ LA PROTESTE PRELUNGITE, LA BOICOTAREA CURSURILOR?

un parinte pe 14 Septembrie 2014, 15:43
#4
sunt mereu probleme
Invatatorul sau dirigintele care are putere (sustinere poitica, parinti influeni) isi rezolva problema. Adica, la clasa lui se invata dimineata. Dupa ei potopul! Ani de zile au invatat copiii mici la "MARIN PREDA" dupa-amiaza. S-au mai revoltat si alti parinti dar n-au avut succes. De ani de zile, domnulCONSTANTINESCU vrea doar dimineta. Alti copii sunt sacrificati si-n generala si-n gimnaziu. ESTE NORMAL?!
TOT UN PĂRINTE pe 14 Septembrie 2014, 14:57
#3
ȘTIRE DE ULTIMA ORA
SE PARE CA S-A ÎNCERCAT OARECUM REZOLVAREA PROBLEMEI REPARTIZANDU-SE O ALTA SALA DE CURS, DAR DIRECTOAREA LICEULUI SE IMPOTRIVESTE INTERZICÂND MUATREA MOBILIERULUI DIN VECHEA SALA DE CURS

MENȚIONEZ CA TOATE SCAUNELE DIN CLASA SANT CUMPARATE INTEGRAL DIN BANII PĂRINȚILOR, SI CA ATARE ESTE FIRESC SA BENEFICIEZE DE ELE ASA CUM DORESC....

ORICUM DACA NU REZOLVA SITUAȚIA, MÂINE SE VA BOICOTA ÎNCEPEREA ANULUI SCOLAR PANA LA NORMALIZAREA SITUAȚIEI

VREM RESPECTAREA LEGISLAȚIEI......ELEVII DIN CLASELE MICI SA ÎNVEȚE DIMINEAȚA ....ESTE O OBLIGATIE A CONDUCERII ȘCOLII, NU UN MOFT AL COPIILOR
Tot un părinte pe 14 Septembrie 2014, 14:48
#2
Probleme
Au fost si anul trecut la acest liceu si exact la acesta clasa a d-lui invatator Contantinescu dupa ce s-a luat decizia desființati unei clase de elevi astfel ca numărul maxim de elevi era cu mult depășit

Deși s-au făcut multe demersuri la diferite foruri de decizie situația a rămas neschimbata intr-ucat doamna directoare fiind susținută politic nu a vrut sa respecte legea......da.....este o lege care interzice acest lucru
un parinte pe 14 Septembrie 2014, 10:58
#1
marin preda
nu numai la marin preda sunt probleme,sunt clase la care nu au nici profesori dasr sa mai invete dimineata sau seara duci copilul maine si nu stii cui.Sunt si profesori buni oameni seriosi dar unii sau unele sunt analfabeti ce cauta la catedra astia ar trebui evaluari psihiatrice la inceput de an ca avem multi dementi printre noi.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.