Klaus Iohanis a depus plângere la DNA împotriva lui Liviu Dragnea. Ordonanţa privind migrarea aleşilor locali va avea efect de bumerang pentru baronul teleormănean.

10 Septembrie 2014, 00:03 | 1647 vizualizări | 13 comentarii
Car Universal
Iohanis e de neclintit, a depus plangerea la DNA, desi Dragnea parca il roaga sa o retraga.

Ordonanta Dragnea s-ar putea sa fie un pietroi legat de gatul vicepremierului din Teleorman. Deja s-a depus o plangere penala pe numele sau la DNA. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus marţi o plângere penală la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea ordonanţei de urgenţă 55/2014 care a dat liber la traseismul aleșilor locali pentru 45 de zile. K.Iohannis a depus plângerea la DNA ”împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal”.

Liderul PNL reclamă faptul că ”au fost aduse vătămări” prin Ordonanță tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.Documentul citează articolul 297 alineatul (1) din Codul penal, potrivit căruia constituie abuz în serviciu “fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau persoane juridice”.

”În fapt: În cursul lunii august 2014, numitul Dragnea Liviu Nicolae a iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă. Procedura iniţiată de numitul Dragnea Liviu Nicolae s-a finalizat cu adoptarea OUG nr. 55/2014, care permite primarilor şi consilierilor să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul, deschizând astfel posibilitatea racolărilor politice. Consilierii locali, primarii şi şefii consiliilor judeţene au astfel la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea pentru un partid politic, o organizaţie a minorităţilor naţionale sau să devină independenţi fără a-şi pierde mandatul. Ordonanţa de urgenţă iniţiată de numitul Dragnea Liviu Nicolae are ca unic scop sprijinirea intereselor de grup, în lipsa unei urgenţe reale şi este de natură a afecta procesul electoral, fiind de natură să conducă la susţinerea unui anume candidat”, se arată în plângere. Plangerea e foarte bine motivata, astfel ca DNA trebuie sa inceapa urmarirea penala impotriva lui Liviu Dragnea.

 
Citeşte şi
Comentarii (13) Adaugă comentariu
proc*rorul pe 14 Septembrie 2014, 13:46
#13
pentru avocat.
esti un tampit, s-a pus o intrebare redactiei, ce te bagi tu, nesimtitule??.nu stiam ca avem mari specialisti in drept constitutional la turnu magurele!?.
avocat pe 13 Septembrie 2014, 19:54
#12
Pentru C negulescu
Daca nu ai habar de legi, nu mai arata ca esti necunoscator. S-a adresat DNA pentru ca Dragnea are un folos prin aceasta ordonanta. De ce nu la C.Constitutionala? Pentru ca e ordonanta de guvern si acesta poate fi atacata la C.C. doar de Avocatul Poporului. Capisci?
Costin Negulescu. pe 13 Septembrie 2014, 18:14
#11
O nedumerire.
Lasand glumele si rautatile la o parte, ma intreb in modul cel mai serios: ce treaba are D.N.A. cu aceasta problema????!!!. De ce nu s-a adresat Curtii Constitutionale?.
franchestain pe 11 Septembrie 2014, 23:17
#10
comunism-democratie
COREA DE NORD---COREA DE SUD.Atentie:în caz de incendiu spargeti geamu!Amin!
Costin Negulescu. pe 11 Septembrie 2014, 18:08
#9
Draga frate Franchenstain.
Ajunge, ca n-o sa monopolizam noi spatiul rezervat de acest site comentatorilor!!. Oricum, nu m-ai convins cu teoriile tale asupra comunismului si comunistilor. Cat despre dl. Basescu, a luptat cu atata ardoare impotriva coruptiei, INCAT A DEVENIT CEL MAI CORUPT OM AL SCUMPEI NOASTRE PATRII!.(((((te rog nu-mi mai raspunde, acest articol nu-l mai accesez!!)))
franchestain pe 11 Septembrie 2014, 15:00
#8
petru simpaticu Costin
trebe sa sti ca comunismu la mine frate Costine e ce vezi si duneata si toata lumea da va prefaceti ca ploua:DIFERENTA DINTRE COREA DE NORD SI COREA DE SUD.Adica cam cum ar fi diferenta dintre UN ROBOT TELEGHIDAT SI UN OM LIBER.Si vorbim daceias natie cu esperimente diferite: comunism si democratie,nu DEMONOCRATIE frate Costine ca la noi.Cacus îti zic ca comunistu Ion Ilici Iliescu va ramîne vejnic comunist dupa cum a spus o alta canalie comunista:*Sa se stie bine ca cui ia intrat comunismu în oase or vene nici moartea nu il mai scoate frate.*Sacus despre Basescu care vrem or nu are locu cîstigat în Istoria românilor petru batalia contra la coruptie ca corupti avem la toate nivelele si se vede ca carcerele se unple tot mai des cu clasa politica care a gecmanit toate avuturile tari.Adica cu alte cuvinte,Iliescu canalia comunista face 3 mineriade si vestu nu ne mai vrea,iar Basescu baga românu cinstit în CE si pe corupti la carcera.Ca cam asa vad io lucrurile.Multam petru auditie.Amin!
Costin Negulescu. pe 11 Septembrie 2014, 06:39
#7
Bine, bine, frate Franchenstain...
Intr-un fel esti tare simpatic,chiar prin ideile fixe pe care le ai, dar,te rog eu,renunta la stilul pe care-l folosesti in scris. Poti fi mistocar folosind un limbaj normal, nu neaparat intr-o romana perfecta. Si acum, te rog sa explici, INTR-UN MOD FOARTE SERIOS, CE INTELEGI MATA PRIN CUVANTUL COMUNIST?. MAI PRECIS, DE CE IL SOCOTESTI PE ILIESCU COMUNIST, IAR PE BASESCU DEMOCRAT??.
franchestain pe 10 Septembrie 2014, 22:27
#6
dreptu la replica- Costin Negulescu
nu vreau sa fac polemica ca nu preas în tema,da pun o întrebare: ce loc*ri ocupa judetele Sibiu si Telerman întrun clasament de valoare acus si daca cumva Sibiu e peste Telerman,Klaus are vrun merit?Din ce ascult la televisor pare ca Sibiu e judet de frunten România iar Telermanu e de frunte citit din partea ailanta parese.Si daca cotrobai prin cap parca capitala de cultura a fost Sibiu de cîteva ori si parca centru istoric la Sibiu e ìnscris la circuite dastea internationale.Multumesc petru rabdare frate Costine si nu te supara pe mine ca cu franchestaini sa rasturnat si regi si guverne si sa cîstigat si un maldar de rasboae si sa scris si istoria pe care anvatato domni inteligenti ca duneata.O seara buna la toti comentatori dupa saitu asta.Amin!
Costin Negulescu. pe 10 Septembrie 2014, 18:30
#5
Lui franchestain.
Da, fratele meu bun si drag, Sibiul il vazui eu si pe vremea lui Ceasca si pe vremea lui Pleasca.Pe el nu l-a facut SIBIU Iohannis, ci mosii si stramosii nostri si contemporanii nostrii. Dl. Iohannis il are vremelnic in arenda. Dar sa stii ca Romania este cu totul altceva!. Daca dl. Iohannis ar sti cati franchenstaini sunt in aceasta tara, ar renunta la ambitii si ar cere azil politic in insulele Pago-Pago, si ar invata limba urdu-urdu, ca romanesca nu prea-l prinde!.( CE TE ROG EU: RENUNTA NAIBA LA LIMBAJUL ACESTA, NU-I DELOC AMUZANT! PA.)
franchestain pe 10 Septembrie 2014, 16:11
#4
orasu Sibiu si judetu Sibiu frate
lea vazut careva dintre duneavoastra 2 aia de supt mine?Nu,ca care lea vazut ar tace si negustor sar numi.Si sa nu mai gîndeasca careva pe dos ca Klaus e mai român nu rromân ca multi români care se crede români da de fapt nus români ci canali româno comuniste ca contrazice tot ce e mai bun si lauda tot ce e gigodie iliesco comunista.La carcera cu Ponta,Dragnea,Taricenu,Iliescu si toti dilii care tine cu ei.Asa sa leajute Dumnezeu!Amin!
Albireanu pe 10 Septembrie 2014, 12:49
#3
Costin Negulescu
Nu o fi Iohanis neamt,dar nici Dragnea nu e roman.Astia sunt cancerul Romaniei,hotii care au devalizat Romania.
Costin Negulescu. pe 10 Septembrie 2014, 06:53
#2
O observatie.
Daca Ordonanta lui Dragnea privind migratia alesilor locali este o prostie, plangerea lui Iohannis este una si mai mare. Eu stiam ca nemtii sunt oameni inteligenti, dar se vede ca acest individ nu este neamt!.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.