Exclusiv: dezvăluiri despre modul cum Ioan Niculae căpuşează combinatul Donau Chem Turnu-Măgurele şi cum minte pe toată lumea.

10 Septembrie 2014, 00:07 | 4542 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Combinatul chimic Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele trece prin momente deosebit de grele şi, pe zi ce trece, pare să se afunde tot mai rău. Cel mai mult suferă angajaţii, care în ultimii ani au primit salariile cu întârzieri mari, iar  în anul 2014 li s-au tăiat bonurile de masă. Conducerea combinatului spune că nu are nicio vină, alţii sunt cei răspunzători pentru situaţia actuală. Angajaţii ştiu că sunt minţiţi, însă nu cunosc date exacte despre ce se întâmplă cu adevărat. Ingineriile financiare ale celui mai bogat român sunt la baza situaţiei dezastruoase a combinatului chimic turnean.

Va prezentăm în continuare modul cum Ioan Niculae căpuşează Donau Chem: "Energy Cogeneration Group, compania care administrează  centralele de cogenerare ale miliardarului Ioan Niculae, a beneficiat de o majorare de capital de peste 126 de milioane de lei, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report. La aceasta au contribuit acţionarii Donau Chem cu 62,8 milioane de lei, Amurco cu 46 milioane de lei şi Rafinăria Astra Română cu 17,3 milioane de lei. Majorarea capitalului s-a făcut fie prin conversia unor creanţe (cum a fost cazul combinatul Donau Chem de la Turnu-Măgurele) fie în natură (cazurile combinatului chimic Amurco din Bacău şi a Rafinăriei Astra Română). Amurco şi Astra Română au contribuit cu contravaloarea echipamentelor aferente centralelor de cogenerare din Bacău şi Ploieşti. După această mişcare, asoiaţii societăţii au următoarele deţineri: Donau Chem 49,717%, Amurco 36,345%, Rafinăria Astra Română 13,716%, Bio Fuel Energy 0,174%, Interagro 0,009%, GA Pro Co Chemicals, Amonil şi Viromet cu câte 0,013% fiecare", conform energyreport.ro.

Firma Energy Cogeneration Group isi are sediul in Zimnicea si, atunci  cand a fost infiintata, in anul 2010,  combinatele chimice Viromet, Amonil Slobozia, Amurco Bacău, Ga-Pro-Co Chemicals Săvinești, Donau Chem Turnu Măgurele și Rafinăria Astra Română au deținut fiecare câte 15% din capitalul social al noii firme, iar grupul Interagro un pachet de 10% din acțiuni. După majorări de capital în anul 2014, Donau Chem a ajuns la 49,717% actiuni. Degeaba are combinatul atâtea acţiuni, pentru că nu îl ajută cu nimic, mai mult, la o eventuală majorare de capital, poate să rămână cu mult mai puţin. Conversia creanţelor în acţiuni este căpuşare în toată regula. Cele 62,8 milioane de lei sunt salariile muncitorilor turneni pe cel puţin 2 ani. Trebuie menţionat că în anul 2013 Donau Chem a avut o pierdere de 1,941,148 lei. Dacă se primeau bani în loc de acţiuni, la un calcul simplu, Donau Chem nu mai era pe pierderi. În timp ce este pe pierdere, combinatul finanţează o companie de pe urma căreia nu o să câştige nimic. Energy Cogeneration Group SRL vinde surplusul de energie pe bursă, de unde câştigă milioane de euro. Bineînţeles, şi combinatul cumpără energie de la această firmă, că doar de aceea a fost făcută în primul rând.

Donau Chem a ajuns să plătească energia  electrica firmei care a fost făcută din banii de pe vânzarea de îngrăşăminte. De când Ioan Niculae a preluat combinatul, cifra de afaceri, profitul şi productivitatea au fost mari în primii ani. În anii 2006 şi 2013, Donau Chem a fost pe pierderi. În timp ce combinatul a mers din ce în ce mai prost, firmelor căpuşă le-a crescut cifra de afaceri şi profitul. În anul 2005, fiecare angajat a avut o productivitate de 9,513 lei iar în 2007 de 11.494 lei. Din anul 2007, Donau Chem a mers din ce în ce mai prost, ajungând în anul 2012 la o productivitate pe angajat de 394 lei. Cifrele prezentate de noi sunt datele oficiale ale firmelor menţionate. In concluzie, Donau Chem are profit daca nu este capusat. Platiti salariile, nu mai mintiti in fel si chip!

 
Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
skdmdnjff pe 05 Octombrie 2014, 22:57
#9
@proChem
Tu esti un mare prost!! Ti-ar conveni sa stai cu lunile neplatit si cand isi aduce aminte de tine sa iti dea jumate dintr-un salriu?? Sa iti ceara copilul bani pentru ceva si sa nu ai sa ii dai sau pentru rate si facturi??? Draga "domnule" daca u stii situatia nu te amesteca ca cacatul in ploaie si veziti de treaba ta !! wink wink wink wink wink wink excaim excaim excaim excaim
franchestain pe 10 Septembrie 2014, 15:46
#8
petru frati ProChem-EU SI ALTII-dfg
mai bine te chemai ProstGhem -cine?-EU SI ALTII-care altii?-dfg.La multi anus ca latinu si sa traiasca canalia Niculae cu toate femeile la pupunc*risti ca duneavoastra.Amin!Cu drag,Franchestain. cool smile
ilidia pe 10 Septembrie 2014, 14:27
#7
ironie
ProChem.Daca ai vrut sa fii ironic, n-ai prea reusit. Daca nu, atunci du-te si te cauta. Cu rezerva ca prostia din nascare leac n-are.
EU SI ALTII pe 10 Septembrie 2014, 10:50
#6
ProCHEM
Asa este,ai dreptate!Grija cea mare pentru noi,mai ales din partea lui Dragnea.
dfg pe 10 Septembrie 2014, 09:33
#5
pentru ProChem
...si eu as mai adauga: intaiul preiubit,supercinstitul,superfrumosul,superlaptosul,superminunatul de NICULAE.

eee? nu suna mai mishto?

as mai scrie eu cateva dar ma cenzureaza pdl-ul[removed]void(0);



LOL LOL LOL wink wink wink
spaniolul pe 10 Septembrie 2014, 08:54
#4
pentru pro chem
nenisorule,fraierul esti tu! nu cumva nevasta-ta si-o trage cu dragnea,sau i-a tras-o? ce au mentinut otreapa comunista? ne-au adus in fruntea clasamentului celor mai sarace judete din tara? esti un mare dobitoc,fara caracter...un slugoi!
Mihalcea Claudiu pe 10 Septembrie 2014, 07:54
#3
Anunt
De cand am fost schimbat din functia de sef la ambalare, s-a ales praful de combinat. Eu voi ajunge un mare sef,prin grija PSD-ului.Slugile din combinat au o singura sansa : la cules de vie la Zimnicea.
Ilie de la scularie pe 10 Septembrie 2014, 07:41
#2
@ProChem
Cred ca ai baut mai mult decit puteai duce. Asta e delirium tremens.

ProChem pe 10 Septembrie 2014, 07:18
#1
Multumim Domnule Niculae
Bah FRAIERILOR!NICULAE va tine in viata, ca altfel va kk pe voi de foame cu Combinatul lui Peste Prajit! grinDaca acest OM MINUNAT nu ar fi investit in voi, oferindu-va piete de desfacere, salarii consistente si restul, dispareati de pe harata lumii civilizate!Domnul Niculae si domnul Dragnea aceste FARURI CALAUZITOARE, au mentinut municipiul in viata!Sa le multumim, deci!!!!! LOL LOL LOL LOL
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.