Combinatul chimic Donau Chem Tr. Măgurele a fost oprit. Ioan Niculae cere Guvernului reduceri si discounturi.

03 Septembrie 2014, 00:10 | 3648 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Desi fusese repornit doar de 10 zile, combinatul chimic Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele a fost oprit luni, 1 septembrie. La jumătatea lunii august a fost o altă repornire care a ţinut combinatul în viaţă doar câteva zile. Ceea ce părea un accident se dovedeşte a fi o regulă. Iată o parte din comunicatul Interagro din 1 septembrie 2014: "Continuarea unei politici haotice în domeniul gazelor naturale nu numai că va conduce la eliminarea de pe piaţă a combinatelor de îngrăşăminte, dar va crea probleme în agricultură, precum şi serioase probleme sociale, avertizează InterAgro. Fără combinatele chimice, în oraşele Victoria, Turnu Măgurele, Făgăraş, Slobozia problemele sociale ar putea ajunge la cote insuportabile! InterAgro propune reducerea tarifelor de transport, instituirea unui mecanism de aplicare a unor discounturi comerciale la furnizarea de gaze naturale pentru consumatorii intreruptibili, precum şi crearea unei pieţe funcţionale a gazelor naturale.  Ne aşteptăm oricând ca acest trend ascendent al preţului internaţional al îngrăşămintelor să se inverseze, situaţie în care vom fi nevoiţi să închidem, din nou, toate combinatele, din cauza preţului prea mare al gazelor din producţia internă”, spune Ioan Niculae, preşedinte InterAgro.


Prin combinat circulă diverse zvonuri cu privire la aceste opriri şi reporniri. Muncitorii sunt derutaţi şi debusolaţi, pentru că nu se aşteptau la aşa ceva. Dacă atunci când funcţiona combinatul nu-şi primeau salariile, ce se va întâmpla acum, când a fost oprit? Cel mai groaznic pentru muncitori ar fi ca Niculae să închidă definitiv combinatul chimic turnean. Ar însemna ca sute de familii să rămână fără principalul venit iar oraşul Tr. Magurele să nu mai primească agent termic. Cum Primăria Turnu are restanţe la plata gazului către WiromGas, dezastrul se apropie cu paşi repezi. Nu este nimic clar în privinţa funcţionarii combinatului chimic turnean, astfel că mai există o rază de speranţă.Totuşi, dacă nu se schimbă ceva în privinţa preţului gazelor naturale, există posibilitatea ca Donau Chem Turnu-Măgurele să se închidă definitiv. Să sperăm că se va ajunge la o intelegere şi combinatul chimic turnean va fi repornit pentru, măcar, câteva luni.

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
spaniolul pe 06 Septembrie 2014, 01:22
#9
bravo topolinscki
pensionarii sunt o plaga pentru combinat iar tineretul? slugi fara coloana vertebrala!
Matei Mihnea pe 04 Septembrie 2014, 17:14
#8
Fara de cuvinte ...
Domnilor de la redactie,chiar nu puteti elimina injuriile unor persoane certate cu bunul simt,de ce trebui sa citim niste idioteni care nu au nimic din dezbaterea articolului .Aici spune clar ; spune-ti parerea,si cred referitor la articol ...nu ca aia este cu**a,ca ala este idiot,ca are,ca nare ...ma faceti sa imi zic ;Ce caut oare de vizitez pagina ? Regret,dar cred ca multi isi pun acesta intrebare downer
octav pe 04 Septembrie 2014, 11:51
#7
antonica=pana***a
antonica face si pe bani mai putini cai e foame rau.a perpelito un prieten deal meu cu 50 lei si 3 bonuri de masa
Ilie Nistor. pe 04 Septembrie 2014, 06:30
#6
Domnule ing. Cracea.
CUM ESTE POSIBIL SA PUBLICATI ASEMENEA COMENTARII IDIOATE, ALE UNOR NEBUNI, AL CAROR LOC ESTE LA BALAMUC????!!!> rolleyes
oarecare pe 03 Septembrie 2014, 16:55
#5
Pentru 1
sa o pupi pe Antonica intre craci si sa-i dai limbi la pasarica!!!!!
un agajat pe 03 Septembrie 2014, 16:04
#4
pt1
de ce nu te duci sa te spinzuri tu sa pe centura e mai bine pt tine cool grin
Topolinscki pe 03 Septembrie 2014, 11:29
#3
Domnule Nicolae,
...nu le mai dati niciun ban,incideti combinatul si va fi mai multa liniste.Liniste definitiva.Pensionarii vor sta linistiti acasa,iar cei tineri sa plece dupa fier,poate asa se mai trezesc,ca de la aia mai in varsta,nicio speranta.Turnu Magurele a ajuns un desert plin de camile(cocosati de munca si slugi neconditionate).
unu bula pe 03 Septembrie 2014, 09:56
#2
da-ti bani
domnilor de la interagro da-ti salariile muncitorilor restante numai risipiti banii pe porniri.cine plateste aceste porniri haotice? ati ghicit. bineinteles tot salariatul,care sunt disperati pt ca nu le sunt achitate drepturile banesti.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.