Probleme mari la Donau Chem Turnu-Măgurele: restanţele salariale cresc, cât despre repornire, deocamdată, doar vorbe.

12 August 2014, 00:08 | 2442 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Combinatul chimic Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele, parte integranta a holdingului Inter Agro, trece prin momente grele, insa, mai grav,  viitorul nu suna deloc bine. Instalaţiile sunt oprite de peste o lună  iar salariile se dau cu viteza melcului. Pe luna iunie, nici jumatate dintre angajati nu si-au primit drepturile salariile, muncitorii trebuind sa se multumeasca doar cu "celebrele" 50 %. Din 12 august trebuie sa inceapa plata salariilor pe luna iulie, insa nu se intrevede acest lucru. De la protestul din luna mai, cand salariatii din schimbul 1 au refuzat sa mai intre la lucru, este cea mai mare întârziere. Bonurile de masă au fost date uitării de mult, fără ca sindicatul să facă ceva. Gabriel Dimancea, preşedintele sindicatului Turnuchim, se dă bolnav grav, numai să nu îşi facă datoria. Acest asa-zis lider de sindicat este văzut cum se plimbă prin oraş, fără niciun pic de ruşine fata de situatia grea a chimistilor turneni. Dacă nu poate să lupte pentru drepturile angajaţilor, să îşi dea demisia.

Conducerea combinatului este în luna de concedii, de aceea problemele angajaţilor sunt la capitolul diverse. Cei care sunt în fruntea combinatului au salarii de mii de euro plus, în mare majoritate, şi pensii mai mari decât salariul mediu pe combinat, deci nici nu realizează prin ce trec muncitorii. În timp ce unii nu ştiu cum să se mai descurce, şefii nu sunt preocupaţi de asigurarea salariilor. După protestul din luna mai, angajaţii au fost ameninţaţi şi penalizaţi, de parcă suntem pe timpul regimului comunist. Iată că după câteva luni sunt aceleaşi probleme cu banii. Domnilor Pelea şi Ban, nu va e macar pic de ruşine fata de angajaţi? Acum nu se mai protestează de frică, dar situaţia este identică. Conducerea combinatului este depăşită total de situaţie şi de timpuri.

 
Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Amanta lui nea Ilie se la,, le scularie" pe 14 August 2014, 13:46
#4
Pentru Cojan
Mai nea Cojane iar ai inceput sa bati campii?Publica o carte maestre faci valuri degeaba scriind mici articole in Turnu cu Stiri, nu te baga nimeni in seama.Mai sunt la Poroschia niste loc*ri libere si am auzit ca vor sa editeze o gazeta a nebunilor.Locul tau este acolo.
Salariat la Combinat. pe 14 August 2014, 06:32
#3
Bai, ;muncitorule
In cel mai pur stil muncitoresc, TE BAG IN P...A MATII!!.Tu trebuie sa fii inchis, ori la Spitalul nr.9, ori la Poarta alba!!>Lepadatura diversionista!.
Muncitor la Combinat pe 13 August 2014, 21:41
#2
COMBINATUL SA FIE INCHIS!
Sa se faca o data liniste si mediul sa fie mai c*rat.Cei care nu au de munca valeeaaaa prin alte parti.
Ion Cojan. pe 13 August 2014, 18:02
#1
Ce-i de facut?
Cu lamentari, injurii, misto-uri si alte prostii nu va reporni Combinatul. Daca liderul de sindicat Dimancea ar fi singurul vinovat,eu as rezlova problema foarte usor.(nu spun cum ca nu vreau sa ma trezesc legat!). Din pacate, problemele sunt mult mai grave, iar noi HABAR NU AVEM DE ELE. Daca acest site ar fi un adevarat organ de presa, adica sa STII CUI SA TE ADRESEZI ar fi ceva. Atunci ei s-ar putea adresa in mod legal celor care raspund de destinele Combinatului. Asa insa sunt pe post de neica nimeni care scriu mascari pe garduri si pe care, bineinteles, nimeni nu le ia in seama, in afara de noi,niste prosti, care pierdem timpul citindu-le!.STITI CARE-I CULMEA?. CUNOSC CATIVA CONSILIERI P.D.L. CU CARE AM RELATII BUNE SI CARE SE JURA CA HABAR N-AU CINE FINANTEAZA SI CONDUCE ACEST SITE. DE CE NU NE SPUI DTA DLE ING. CRACEA?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.