Farmaciile "Catena" creează reduceri false consumatorilor.

11 Iulie 2014, 00:12 | 3981 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Farmacie Catena.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România  susţine că lanţul de farmacii CATENA induce în eroare consumatorii, evidenţiind pe bonul fiscal cu reducere de 100% materiale promoţionale care altfel se oferă gratuit. Consumatorul are astfel impresia că a beneficiat de o reducere substanţială. APC România afirmă că astfel de practici sunt interzise prin lege.

  Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România ((APC România), organizaţie de utilitate publică, a realizat  o cercetare de piaţă având drept scop observarea comportamentului economic al farmaciilor în raport cu consumatorii.În urma acestei cercetări, APC România a constatat o practică "interesantă" a lanţului de farmacii CATENA, care introduce în bonul fiscal materiale promoţionale cu o anumită valoare, acestea fiind evidenţiate la final ca o reducere, creând impresia unui economii consistente pentru consumator la achiziţionarea medicamentelor.

  Broşura "O inimă sănătoasă iubeşte mai mult" este distribuită cu titlu gratuit în reţeaua farmaciilor CATENA, după cum scrie şi pe copertă. Cu toate acestea, pe bonul fiscal, materialul promoţional apare având preţul de 5 lei, la care se aplica aceeaşi reducere de 5 lei. Mai mult, pentru că au fost oferite două broşuri "gratuite", reducerea finală pentru acestea s-a ridicat la suma de 10 lei. Împreună cu reducerile acordate pe baza cardului de fidelitate (4,20 lei, reprezentând reducerea reală a preţului la medicamente) a rezultat un total de 14,20 lei în minus, sumă prezentată cu litere mari drept ECONOMIE, creându-se astfel consumatorului falsa impresie a unei reduceri substanţiale.
 
  Legea 363/2007 privind practicile comerciale incorecte, prin art. 6, interzice o astfel de practică comercială înşelătoare care conţine informaţii false sau, în orice situaţie, inclusiv în prezentarea generală, induce în eroare sau este susceptibilă să inducă în eroare consumatorul mediu, astfel încât, în ambele ipoteze, fie îl determină, fie este susceptibilă a-l determina pe consumator să ia o decizie de tranzacţionare pe care altfel nu ar fi luat-o.
 
   Crearea falsei impresii a consumatorului că a realizat o economie importantă prin achiziţia efectuată, deşi în realitate nu este vorba de aşa ceva, produsul promoţional fiind oferit cu titlu gratuit şi fără vreun preţ tuturor, este de natură a induce în eroare consumatorul şi îl poate determina, în viitor, să revină, în speranţa unor reduceri la fel de consistente.

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
nicula pe 05 Noiembrie 2018, 09:06
#7
reducere mincinoasa sa va ia dracu si pe cei care prezinta reclamele
hooooooooooooo catena
vasilee pe 05 Noiembrie 2018, 09:01
#6
la catena este o mare hotie pe fata hoooo
cei de la catena hotilor hooo



Iulia pe 01 Februarie 2017, 21:50
#5
inselatoria din catena
Astăzi am fost la farmacia catena din Roșiori de Vede și am cumpărat o cutie de augumentin și cand am ajuns acasă și am desfăcut cutia in interiorul ei nu aveam 14 pastile erau tăiate și luate din ele 3 pastile niște hoți peste tot și lipsa de bun simț rușine









nnnnnnn pe 11 Iulie 2014, 17:44
#4
catena?
Este cineva care nu stia lucrul asta?
gsg pe 11 Iulie 2014, 15:12
#3
pai nu stiati?
catena are cele mai mari scoruri, merg cu adaosuri de peste 50%, iar reducerea de 10% e vrajeala

G.B. pe 11 Iulie 2014, 14:30
#2
Industria farmaceutica este o altfel de mafie
Reclama la farmacia CATENA este de-a dreptul penibila si foarte agresiva.Se face atata reclama ca ai impresia ca-ti vinde ceva divin care te si face bine pe loc.Aparitia in reclama a unor persoane publice gen,actori,cantareti, ne arata cat de mincinosi sunt cei care vand medicamente de tot felul.NU TREBUIE SA LUAM MEDICAMENTE LA SUGESTIA UNOR PERSOANE CUNOSCUTE CARE NE POT INFLUENTA DOAR PRIN SIMPLA LOR APARITIE LA TV.In spatele acestei industrii stau,ca in spatele multor activitati foarte banoase,multi sec*risti.Catena este un lant farmaceutic destul de slab,unde reclama nu reuseste sa convinga clientii.
nebunusatului pe 11 Iulie 2014, 10:56
#1
CATENA
Aceeasi reteta ma costat cu 20% mai putin la DONA fata de CATENA ... sa se duca dracului cu tot cu reclama lor . Acest fapt ar trebui sa nu intineze imaginea marilor actori Arsinela si Stela .
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.