Rezultate bacalaureat în Turnu-Măgurele: CN Unirea - din nou fruntaş. Liceele D.Praporgescu şi Sf.Haralambie, între 18 şi 20% rată de promovare. Vezi notele din judeţ.

07 Iulie 2014, 00:17 | 5609 vizualizări | 19 comentarii
Car Universal
Colegiul National Unirea.

Duminică seara s-au afişat rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat de absolvenţii de liceu. Aşa cum era de aşteptat, camerele de luat vederi şi severitatea supraveghetorilor nu au mai constituit probleme, astfel că rezultatele sunt mai bune că anul trecut. La liceele din Turnu-Măgurele rata de promovare a fost puţin mai mare decât anul trecut, însă diferenţele dintre CN Unirea şi Lic M.Preda şi celelalte două, SF. Haralambie şi D.Praporgescu, sunt uriaşe. Ca procentaj de reuşită, CN Unirea s-a situat pe primul loc, cu 78.14 reuşiţi, adică 118 din 151 înscrişi. Liceul Teoretic M.Preda a realizat o rată de promovare de 73,07 %, adică 95 de reuşiţi din 125 înscrişi. Situaţia tragică intervine la Liceele Tehnologice din Turnu. Astfel, Liceul D.Praporgescu are o rată de promovare de 20,27 %, adică 17 reuşiţi din 74 înscrişi. Mai tragic este că doar 7 absolvenţi de liceu din acest an au reuşit să ia bacalaureatul, ceilalţi 8 fiind din promoţii anterioare. La Liceul Sf. Haralambie rata de promovare a fost de 18, 05%, adică 13 reuşiţi din 72 înscrişi.Trebuie să remarcăm faptul că din promoţia 2014 doar 3 absolvenţi au luat examenul, ceilalţi 10 fiind din promoţii anterioare.

 Să menţionăm  faptul că pe primul loc în Turnu s-a clasat eleva Cârjan Diana Florinela, fiica lui Gabriel Cârjan, primarul din Saelele. Cârjan Diana a avut media 9,86, reuşind să ia cate un 10 la matematică şi fizică şi 9,60 la română. Cum Cârjan Gabriel e profesor de matematică, luăm în considerare că şi-a meditat foarte bine fiica. Radan Cristiana Simona, o altă fiică a unei personalităţi a oraşului, ne referim la Rădan Petre, zis Paţică, a reuşit să fie a şasea în clasamentul CN Unirea, având media 9,63. Cum s-ar spune: aşa tati, aşa fete! Felicitări tuturor celor care au reuşit la acest examen de maturitate şi mult succes mai departe. Celor care nu au reuşit le recomandăm să înveţe mai mult şi vor trece acest examen. Pentru notele de la bacalaureat din judeţul Teleorman, intră AICI

Citeşte şi
Comentarii (19) Adaugă comentariu
alt angajat Teldrum pe 09 Iulie 2014, 17:48
#19
Alo, dom'profesor?
Alo, domnu\' Alexe, cand scrieti pe turnucustiri dati date exacte, nu mai faceti fantezii...si fiti mai discret cu elevele...si cu parul...parca sunteti din epoca de piatra.Ma mir cum aia de la Unirea mai au rezultate ca astea cu Orbesteanu, Alexe,Jitea,Tatarici-p...lifrici,Manea...
\n
alt angajat Teldrum pe 09 Iulie 2014, 17:45
#18
Alo, dom'profesor?
Alo, domnu\' Alexe, cand scrieti pe turnucustiri dati date exacte, nu mai faceti fantezii...si fiti mai discret cu elevele...si cu parul...parca sunteti din epoca de piatra.
Mda pe 08 Iulie 2014, 19:05
#17
Observatie
Da, se pare ca rata de promovabilitate la Marin Preda este de 76%.La Praporgescu sunt 15, nu 17, cei care l-au promovat, dar procentajul este bun.La Haralambie rata de promovabilitate este de 19,44%, iar numarul celor care au luat bacalaureatul este de 14.Cine a facut calculele?
franchestain pe 08 Iulie 2014, 17:46
#16
petru fratele parinte profesor
Franchestain nu Frankestain si scuze ca corectez un profesor da asami apare numele în acte si sa sti duneata ca ios frate cu toata lumea si respect pala care respecta pe toata lumea.Si nus prietenu lu maestru Ilie ca culti ca maestru Ilie nu are prieteni ca mine.Ios ala care e prieten cu maestru Ilie finca ca capacitatea lui de departe te face sal respecti finca ca e profund si direct si de foarte multe ori e ca el.Io am stat si cînd vreau mai stau în Buc*resti în Turnu Magurele ca coincidenta asta ma facut sa dau de saitu asta ca io nici nu stiu unde e Turnu Magurele al vostru si sa sti duneata ca lumeal povesteste de bine pe Valentin Ceausescu ca om si ca profesional si aia liberi si la carcera ca carcera înghite si oameni culti nu doar fraeri ca mine,da miemi place sai ascult si ca duneata itelectuali am aparat acolo o gramada si miam rupt pumni siam scuipat si sînge finca ca se merita ca ai ce nvata de la oameni ca ei si ei ma respectat si ei..Doamne ajuta si o seara buna.Amin!
Fost elev pe 08 Iulie 2014, 07:57
#15
Stop !
Ati ajuns prea departe cu tampeniile ! Daca despre Unirea scriu toti ca voi pe site-uri ca asta, e tragic! Unirea este si va fi o scoala de elita, cu foarte multi elevi si profesori buni si foarte buni! Jos labele si mergeti sa il pupati in c...r pe basescu!Felicitari Unirea, la mai mare !
Anton pe 07 Iulie 2014, 18:44
#14
Pentru eu
Esti prost rau. Matematica nu-i pentru tine. Citeste cu atentie si vei vedea ca e corect ce am scris. Datele citate de tine sunt referitoare, probabil, la cei care au absolvit liceul in acest an sau nu-i contabilizeaza pe cei inscrisi si care nu s-au prezentat. Rata din articol se refera si la cei din anii trecuti care au dat bacul acum. Priveste cu atentie si calculeaza. Daca ai cap, daca nu, stai dracu in banca ta.
eu pe 07 Iulie 2014, 17:57
#13
iara minti...
domnul reporter,ia in calcul si articoul asta: " Pe locul doi se situează Colegiul Unirea din Turnu Măgurele-80,27%, iar pe locul al treilea se află Liceul teoretic ” Marin Preda” din Turnu Măgurele-76,61%" te cam bate matematica,zic.. red face
Ilie de la scularie pe 07 Iulie 2014, 16:01
#12
@Parintelui si apoi profesorului
Eu te inteb daca tu ai inteles ceea ce eu am vrut sa spun. Nu amesteca personalitatea sau apucaturile unui om cu calitatile lui intelctuale sau profesionale. Zoia a fost intr-adevar o betiva, dar un bun matematician. Valentin era iubit si apreciat in cerc*rile intelectuale, si este un bun fizician atomist. Ca au urmat universitati in afara da. Dar si copii politicienilor actuali au facut la fel studii in afara. Eu te-am intrebat ceva. Si vad ca ocolesti raspunsul. Tu, ca profesor, nu ai nici un merit in slabele rezultate ale elevilor la examenele de BAC sau de evaluare? Te faci ca ploua atunci cind cineva te intreaba punctual ceva care vad ca te deranjeaza profund? Nu sunt nostalgic al vremurilor trecute, dar trebuie sa recunosc ca atunci se facea carte cu adevarat. Astazi nu se mai face profesore! De ce? Explica-ne si noua! Sau poate esti unul dintre zecile de mii de Haretisti, si atunci este explicabila eludarea raspunsului.
In primul rand parinte si apoi profesor pe 07 Iulie 2014, 14:19
#11
Intradevar,nu scapi nicio ocazie...
Stim cu totii ca de cele mai multe ori adevarul deranjeaja.E,uite,asta ne arata de fiecare data comentariile tale.CITESTE INCA ODATA COMENTARIUL MEU CU ATENTIE.Te faci ca nu intelegi ceea ce am vrut sa spun in legatura cu accesul la invatamant,cercetare,cultura si libera circulatie din perioada comunista.Dar,tu nu faci decat ce sti mai bine,sa dezinformezi.Apropos,spune-ne si noua,asa ca sa nu ramanem dezinformati(sic),unde si cine vorbeste la un mod laudativ de "eminentul savant"Valentin C.(poate Lacatus si Piturca)si marea matematiciana Zoia C.Nicusor C.,prietenul lui Bahus,nu a fost si el vreun savant???In loc sa recunosti ca ai facut o comparatie total nepotrivita,tu dai si scuipi pe tot ce tie nu-ti este pe plac.Astept cu nerabdare si parerile fratilor tai,Frankenstain,Ion Ionii si altii care iti ridica osanale si intra in fibrilatie cand tu lipsesti cu comentariile tale care ne lumineaza zi de zi.
Ilie de la scularie pe 07 Iulie 2014, 13:02
#10
@Cetateanului Nedumerit
Cetatene, sigur esti doar nedumerit? Sau mai degraba esti doar turmentat, si te-ai trezit vorbind singur ca Radio Sud?
Ilie de la scularie pe 07 Iulie 2014, 13:00
#9
@Profesorului
Amice, primo, cred ca tu ori n-ai citit bine ceea ce am scris eu, ori tu ai mari lacune in cultura ta generala. Afla,,dascale" ca Valentin chiar a fost un nume in fizica nucleara, pe bune. Ca si sora-sa Zoia, care de asemenea era un matematician eminent. Secundo, scolile superioare romanesti de la acea data rivalizau ca valoare cu cele din vest. Ca nu aveau dotarea lor, este adevarat, dar institutele de cercetari din Romania cu dotarea lor precara batea la c*r multe institute de cercetari din vest. Dovada ca dupa 1990 a fost o adevarata,,vinatoare de creiere" in Romania? De ce? Aia au studiat pe la Spiru Haret cumva? Sau matale, care in loc sa taci si sa ramai filozof, vorbesti fara rost dovedind altceva. Ia spune-mi mie tu, ca profesr ce rezultate ai? Rezultatele dezastruoase de la examenele de BAC nu ti se datoreaza si tie? Tu n-ai nici un merit in,,maretele realizari" ale acestor tineri care nu peste mult timp vor ajunge la rindul lor parinti?
Cetateanul nedumerit pe 07 Iulie 2014, 12:23
#8
Cine a luat banii la BAC de la ?copiii buni/?
Ia sa faci tu,Ilie,o ivestigatie dintr-aia profesionista si sa ne spui cam cat a fost spaga.Cine a dat si cine a luat?Doamne fereste sa ne conduca pe viitor/copiii buni/ai acestor PSD-isti,unii dintre ei analfabeti cu pretentii de stapani.Din toamna se redeschid larg fabricile de diplome pentru /copiii buni/.In c*rand vom avea mai multi absolventi de facultati particulare decat absolventi de liceu.Diplome sa avem,ca loc*rile de munca sunt pentru chinezi.Asa e domnule Dragnea?!
Parinte si profesor pe 07 Iulie 2014, 11:34
#7
Ilie,spui numai tampenii
Tu nu ai aflat nici astazi ca erau foarte multi elevi si studenti mult mai buni decat "eminentii"de Zoia si Valentin Ceausescu?Partea cea mai trista este ca ei nu au avut sansa sa studieze pe la Oxford,Sorbona sau Paul Sabatier din Toulouse ca Ceausestii si Petre Roman.In schimb,proiectele,studiile si cercetarile din echipa din care faceau parte,erau semnate de "eminenti"si nu de cei care meritau.Dar asa cum ne-ai obisnuit sa-ti dai cu parerea in tot si toate,nu ti-a scapat ocazia nici astazi sa mai spui o prostie.Se vede clar inclinatia ta in a ne arata cat de informat si citit esti.Pe dracu,o spoiala de cultura,cu gust amar,aruncata zilnic de un "formaror de opinie" din tabara celor care nu prea iubesc adevarul.Bun,si ca o concluzie,unde merg parte dintre cei multi care au "reusit" sa ia bacul?Pe la Spiru Haret cumva?Ce rusine!
ion pe 07 Iulie 2014, 09:55
#6
78%?!
Exagerat de mare rata de promovare la BAC. Se vede ca este an electoral.
Ilie de la scularie pe 07 Iulie 2014, 09:30
#5
@Autorului
E incorect și imoral să judeci un copil sau performanțele lui prin prisma părinților. Copii ăia chiar sunt buni. Nu uita autorule, că Valentin Ceaușescu este un eminent savant, care și-a clădit o carieră științifică pe bune, asta știind bine cine-i erau părinții. Ca și Zoia, care a fost un matematician eminent. Deci nu poți judeca un copil pe seama părinților. Însă voi duceți campania asta contra PSD local dincolo de niște limite admise de bunul simț cîteodată. Și nu-i corect. Dacă aveți și voi copii și-i va critica cineva vreodată doar pentru că sunt copii voștri? V-ar pica bine? Eu cred că nu.
stie tot pe 07 Iulie 2014, 07:33
#4
copisti
excaim sa nu ne miram ca unii cu note mari la bac sunt niste tute! S-a copiat in draci ca deh...ce nu fac unii parinti pt odraslele lor,si 3 milioane nu e o suma asa mare pt o casca ca(sic)sa nu se faca se ras copilu'si sa plece la facultate...Tot incult ramane si viitoru' suna...naspa!
Ion Roata . pe 07 Iulie 2014, 06:42
#3
NEDUMERIRI.
-1- CUM-SI ACUM SE COPIAZA?-2- CAND SE VOR DESFINTA CELE DOUA LICEE TEHNOLOGICE SI 95% DINTRE ASA ZISII PROFESORI SA FIE DESCALFICATI???? SARMANA TARA, VESEL POPOR!!!
---? pe 07 Iulie 2014, 05:52
#2
procent
La M Preda e 76%!!! nu 73,din ce scrieti voi.
fals pe 07 Iulie 2014, 02:10
#1
nu neapărat
Redacțio, n-are rost să fii malițioasă aiurea, fetele citate chiar sunt eleve foarte bune, alea sunt notele lor și n-au legătură cu părinții.Au fost însă destui care fără să fie cu părinți sus-puși au copiat cu nesimțire.Si nu doar anul ăsta.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.