Hidrocentrală la Turnu-Măgurele? Încă o iluzie vândută de Dragnea sau tunul vieţii pentru vicepremier?

26 Iunie 2013, 00:05 | 2706 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Multe minciuni au curs pe Dunare.

Acum câteva zile, cu ocazia unui congres al socialiştilor europeni desfăşurat la Sofia ( cu mii de manifestanţi protestând împotriva guvernului bulgar), V.Ponta a mai scos pe gură un porumbel. Astfel, a promis că între Romania şi Bulgaria se va construi o hidrocentrală, "într-o zonă cunoscută"( de cine, domnu`Ponta?). În campania electorală, Dragnea promitea nu una, ci două hidrocentrale, una la Turnu-Măgurele şi una la Islaz. Ponta îl contrazice şi spune că se va construi, cândva, o hidrocentrală, însă locul este cunoscut dar nu se spune ( secret mare!). Din păcate pentru teleormăneni, construcţia hidrocentralei este destul de ipotetică.

Există, totuşi, o speranţă că se va face. Speranţa este că în zona  Seaca, Cioara-Belene, acolo unde trebuia să construiască N.Ceauşescu o hidrocentrală, majoritatea terenului de langa Dunare a fost cumpărat de L.Dragnea şi acoliţii săi. Toată floarea cea vestită a pesedeului teleormănean şi-a cumpărat pământ la Năvodari ( actuala denumire a localităţii Cioara), în ideea  construirii unei hidrocentrale ( altfel n-ar avea de ce sa cumpere, nici naiba nu-i interesat de acel teren). Dacă s-ar construi, ar fi lovitura vieţii pentru L.Dragnea şi compania. Gândiţi-vă cât ar costa exproprierea şi câte despăgubiri ar trebui să primească proprietarii de terenuri din jur! Zeci de milioane de euro ar intra în buzunarele celor care conduc şi jupoaie acest judeţ. Ce firmă ar executa lucrarea? Aţi ghicit, chiar Teldrum!

Din păcate, chiar dacă s-ar construi hidrocentrala, noi tot săraci am rămâne, în timp ce ei, jupânii, s-ar îmbogăţi pentru zece vieţi. Cu toate aceste argumente proconstructie, există şi voci care spun că o asemenea hidrocentrală nu ar fi rentabilă, pentru că ar produce puţini MW, fiindcă  asta e puterea Dunării în această zonă. Vom vedea ce va mai fi, însă e clar că doar dacă vor avea avantaje conducătorii zonei ( în frunte cu Dragnea) s-ar face ceva în judeţ. Deocamdată, nu au.

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
Vasile pe 02 Iulie 2013, 04:01
#12
Mai Indiana Jones
Lasand deoparte nebunia mea molipsitoare, schizofrenie paranoida in forma deliranta, asa cum o numesti tu, inginer la ape ca si nea Ilici, ia spune tu mai Indiana Jones, daca faci hidrocentrala daia desteapta fara cadere, dar cu \\\"frecare de apa\\\", la Turnu Magurele, \\\"ecluzele\\\" unde le mai faci ma atunci, la Islaz?
Indiana Jones pe 28 Iunie 2013, 06:05
#11
Patologic
E clar, la tine e ceva patologic. Nu mai e nimic de comentat. Du-te si te trateaza cit se mai poate.
Vasile pe 27 Iunie 2013, 15:05
#10
pt.nebunul mincinos.
Apari,comentezi,delirezi,musti,dar nu ai dinti,te framanti,te arde,iti musti degetele,minti,te ascunzi,ai vrea sa te razbuni,dar nu poti,dormi agitat,visezi cai verzi,te trzezesti pe la 6-6.30 si o iei de capat.Ma intreb,oare ce competenta ai tu,inginer hidrotehnic,ca sa judeci oamenii si sa le spui ceea ce trebuie sa faca.Astea da frustrari si complexe.Esti intr-adevar un caz rar,dar nu-i nimic,lucreaza in continuare,secatura!
Indiana Jones pe 27 Iunie 2013, 12:25
#9
Pentru Vasile
Continua-ti delirul. Oricum, tu nu ai nici o vina, atit poti. Am un amic psiholog, care totusi s-a oferit sa te consilieze, fiindca certamenta ai nevoie de ajutor. Urmarind postarile anterioare am constatat la tine reale deviatii de personalitate. Nefericitule, tu esti inca in faza de negare, aruncind asupra altora propriile trasaturi de caracter. Tu vezi in altii excat propriile trasaturi de personalitate. Curind va veni si acceptarea faptului ca ceva nu este in regula cu tine. Rautatea de care dai dovada, inversunarea cu care vezi in oricine iese din tiparul gindirii tale o singura persoana, inseamna ca este ceva defect la tine. Acel Gogutzu, cred ca este propria-ti persoana in oglinda, mai degraba propriile-ti defecte, pe care le proiectezi asupra celorlati sub forma uneia si aceleasi persoane numita Gogutzu. Asta se numeste schizofrenie paranoida in forma deliranta nefericitule. Partea buna este ca se poate trata, asa ca mai ai o sansa.
Vasile pe 27 Iunie 2013, 11:36
#8
pt...nici nu mai stiu cine sau cum iti mai spui
Corect,tu nu mai trebuie sa polemizezi cu nimeni,pentru ca imprastii numai venin si aroganta,bazate pe argumente numai de tine stiute.Si chiar ai dreptate,intre noi e o prapastie ABISALA,avand in vedere ca tu traiesti sub apa iar eu deasupra,pe pamant.La fiecare postare ai sa primesti cate un raspuns,asta ca sa vada si ceilalti,cu ce mare personalitate avem onoarea sa\\\"polemizam\\\".
Indiana Jones pe 27 Iunie 2013, 06:19
#7
Inutil
Este inutil sa polemizez cu tine. Tu nu vezi ce prapastie abisala este intre noi din toate punctele de vedere? N-ai decit sa-ti debitezi delirul si frustrarile in continuare linistit. Nu ma nteresezi nici cit negru sub unghie.
Vasile pe 26 Iunie 2013, 16:56
#6
Esti INCONFUNDABIL,Gogutzule !
Bai baiatule,tu esti intreg la minte???Postezi tampenii,injuri,intrebi dupa care tot tu raspunzi,MINTI si ne prezinti tot felul informatii care nu au legatura cu MESAJUL ARTICOLULUI,numai ca sa ne arati cat de destept esti.Esti un prost cu licenta caruia i-a taiat Boc,Basescu sau mai stiu eu cine dreaq,din salariul ala de bugetar.Aaaa,si unde lucrezi ca inginer,hidrotehnist,la ApaServ,pe la tratarea apei sau oi fi si tu vreun specialist ca Iliescu?
Indiana Jones pe 26 Iunie 2013, 12:50
#5
Pentru Vasile
Vasile, nu stiu cine esti, nici tu nu stii cine sunt, doar presupui, dar presupui prost, pe deasupra mai si bati cimpii. Vocabularul tau lasa de dorit, ceea ce este de explicat, daca analizam frazeologia ta. Ca tarusii i-a batut Mitrea, asta este adevarat, dar, panglicuta a taiat-o Boc. Elocvent, nu? Cit despre specialitatea mea, iar nu poti comenta decit numai daca faci 5 ani de politehnica, in specialitatea hidrothnica. Nu cred insa ca esti capabil tu de asa ceva, fapt dovedit de felul in care te exprimi. Despre epitetele adresate mie, se pare ca ele te caracterizeaza perfect. Pentru linistea ta, eu n-am spus ca Dragnea nu-si va lua felia din afacerea asta, dar am spus ca nu poate inghiti singur tot tortul. Este cu totul si cu totul altceva. Baiatule, ia o pauza, respira adinc, aduna-te, dezmeticeste-te, si vezi lucrurile cum sunt ele cu adevarat nu cum vrei le vrei tu. Altfel vei bate cimpii perpetuu, cautind sa asociezi persoana care te obsedeaza cu o ricine nu-i de acord cu tine.
Vasile pe 26 Iunie 2013, 12:08
#4
pt.desteptul site-ului
Uite cum se culca prostu\\\',Gogutzu,si se trezeste inginer hidrotehnic cu oarece modificari in buletin,gen Agent 007 si Indiana Jones.Mai cretinule,nu mai face pe specialistul in toate,acolo e vorba de niste terenuri care se vor vinde tare scump,si de niste firme care vor toca multi bani pe studiile de fezabilitate.Nu te mai trezi dimineata sa postezi cand cu caractere mari,cand cu cele mici,tampenii si inventii de nebun diversionist.Apropos,primii tarusi care au fost batuti la Islaz,au fost batuti de catre Mitrea care a venit impreuna cu tatucul ILICI.Si ca o concluzie,HIDOCENTRALA DE LA CIOARA SAU NAVODARI NU SE VA FACE NICIODATAAAA !HAI PA !
Indiana Jones pe 26 Iunie 2013, 08:17
#3
Completare
Si iarasi vin si-ti spun mai Ioane, informeaza-te inainte de a scrie. Spun asta fiindca esti la mine pe domeniu, sunt inginer hidrotehnic. Sunt mai multe genuri de hidrocentrale care utilizeaza fluxul apei in mod diferit. Sunt hidrocentrale care folosesc caderea apei, cu turbine adaptate acestui gen de constructie, cum sunt cele de la Vidraru, de la Turnu pe Olt, unde apa angreneaza turbina prin apa ce cade practic pe palele turbinei, si sunt hidrocentrale de flux, care folosesc volulul apei nu diferenta de nivel. Aceste hidrocentrale sunt de tip Portile de Fier, unde turbina foloseste debitul apei nu caderea ei. Asa va fi si cea de la Cioara, hidrocentrala de debit, cu diferenta mica de nivel. Sunt conceptii diferite, pentru relief diferit. Incearca o documentare mai laborioasa, nu scrie doar ce auzi de la altii. Nu tot ce auzi este si corect.
Indiana Jones pe 26 Iunie 2013, 06:40
#2
Precizari
Ioane, tu ai spus un adevar, dar doar pe jumatate. Petarda cu hidrocentrala de la Islaz apartine lui Boc. S-a vazut ce-a urmat. Sa vedem ce va fi si cu fumigena lui Dragnea. Cred ca este de acelasi calibru cu cea a lui Boc. In alta ordine de idei, daca nu cunosti fenomenul, abtine-te de la afirmatii nefondate logic. Oricit de mult si-ar dori Dragnea contractul, totusi lucrarea este de mare amploare, cu mult peste capacitatea firmei lui Dragnea. Ca va obtine si el ceva acolo, e plauzibil, dar sa afirmi ca Teldrum va prelua lucrarile de constructie la o hdrocentrala frizeaza ridicolul. Este o lucrare care va dura minim 10 ani, care presupune un volum imens de logistica si de personal. Ori Teldrum, oricit ai considera-o ca avind monopolul lucrarilor din judet nu are aceste capacitati logistice. Una este sa asfaltezi niste sosele, si alta este sa construiesti o hidrocentrala. Fii rezonabil, nu fa afirmatii fara o sustinere de bun simt.
Agentul oo7. pe 26 Iunie 2013, 06:37
#1
IOANE,IOANE..
ARTICOLUL TĂU NICI NU MERITĂ CITIT ! DACĂ L-AI FI SCRIS PE HÂRTIE IGIENICĂ,AR FI FOST MAI FOLOSITOR ! CÂT DESPRE SĂRĂCIA //NOASTRĂ // NU ȚI-E RUȘINE SĂ VORBEȘTI, PĂI TU EȘTI SĂRAC,PĂDUCHE SOCIAL????!!!SAU AI IMPRESIA CĂ NU SE ȘTIE CINE EȘTI??
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.