M.Nazzareno, patronul Manufactura SRL, a acordat cea mai mare primă de Crăciun. La celelalte fabrici de confecții - multă sărăcie!

28 Decembrie 2011, 00:07 | 5492 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
M.Nazzareno, patronul Manufactura

În Turnu-Măgurele există câteva fabrici de confecții, unde lucrează peste două mii de femei. Acum, cu ocazia Crăciunului, la unele dintre aceste fabrici s-au acordat prime. Dintre toate fabricile, cea mai mare primă a oferit SC Manufactura SRL, patronul, Marinangelo Nazzareno, acordând 40 de bonuri în valoare de 10 lei fiecare, o sumă de 400 de lei. Este cea mai consistentă primă pentru angajate și un exemplu pentru alți patroni cam  strânși la buzunare, deși au profituri mari.

Domnul Nazzareno a organizat de 8 martie o petrecere pentru angajatele sale și o paradă de modă. Este singurul patron care a reușit să impună o marcă de confecții, marca Grizley, cunoscută în tot sudul României. Nu vrem să se creadă că-l lăudăm pe Nazzareno, având și dumnealui un comportament destul de urât față de angajate( jigniri sau le taie din bonuri când nu își fac norma), dar este mai generos, în comparație cu ceilalți.

La SC Panorea s-au acordat 15 bonuri drept primă, însă nu s-a mai făcut, ca în anii trecuți, o petrecere pentru angajate. La cea mai mare fabrică de confecții, SC Marbas, s-au oferit angajatelor un cozonac italian și o sticlă de șampanie. La SC Gina Impex nu s-a acordat nicio primă, angajatele fiind mulțumite că au primit bonurile pe luna decembrie, deoarece în octombrie și noiembrie nu au primit bonuri.

Situația cea mai grea este la SC Almatin, unde angajatele nu și-au primit de două luni salariile. Activitatea a încetat, firma mergând, cu pași mari, spre lichidare. SC Lorenzo a oferit angajatelor un bon de 50 de lei, un pahar de suc și o felie de cozonac, ca să nu se spună că nu le-a băgat în seamă.

Ca să nu zică domnul Enculescu că nu i-am pomenit numele, dumnealui și-a "omenit" angajatele, care au muncit din greu, cu un kg de zahăr, ulei, orez, câteva mandarine și o ciocolată. Bani nu a avut să dea celor 30 - 40 de angajate, din cauză că "are o problemă". Anul trecut a dat câte 150 de lei pentru o persoană. Să nu fi avut Enculescu 5 - 6 mii de lei, la cât export face? Când are livrări, știe să danseze printre fete, acum le tratează ca pe sclave.

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
aceeasi angajata pe 04 Ianuarie 2012, 09:07
#12
pentru Andrei, democrat-liberalul cu identitate
Domnule Andrei, crede-ma pe cuvant ca chiriile pt.magazine (si sunt mai multe, nu numai Craiova) nu au absolut nici o legatura cu primele muncitorilor, iar Ancuta nici o legatura cu banii de chirii. Poate nu stii ca Ancuta este, ca si mine, o simpla angajata, care nu gestioneaza banii firmei, nici banii de chirii si nici banii de prime.Iar dumneata sigur nu ai nici o legatura cu Manufactura,deci nu-ti inteleg indignarea...
Andrei pe 03 Ianuarie 2012, 23:02
#11
Catre coreanca care-si plange dictatorul
Doamna angajata, fara sa specificati unde,identitatea mea nu este necunoscuta,ma cheama Andrei,asa cum am si scris.Asta daca nu cumva nu stapaniti tainele cititului.In ceea ce priveste spatiile domnului Nazzareno si ma refer in special la cel din Craiova este inchiriat asa cum am spus,adica ar trebui sa plateasca chirie conform contractului pe care l-a incheiat cu adevaratul proprietar.Problema este fetele lui au terminat banii si cand spun fetele lui ma refer la Ancuta.Asa ca ......nu-i mai luati apararea, ca pana nu-si plateste chiria prima nu mai vedeti.
o angajata pe 03 Ianuarie 2012, 07:42
#10
pt.dl.Andrei
Domnule Andrei, esti foarte prost informat: dl. Nazzareno nu are spatii inchiriate, dimpotriva, are spatii de inchiriat, asa ca nu are cum sa aiba datorii pentru chirii. Inainte de a scrie comentarii informeaza-te, este mai cinstit . Chiar daca ai identitate necunoscuta, nu trebuie sa-ti permiti sa scrii neadevaruri .Nu dau sfaturi, sunt doar bine informata si te informez si pe tine.
Andrei pe 02 Ianuarie 2012, 22:23
#9
Primele ca primele!
Dar datoriile cand le platiti domnule Nazzareno?Dupa prima sau dupa a doua?Pai e frumos sa dati prime fara sa va achitati chiria pentru spatiile inchiriate?\\nSau e din cauza angajatelor care nu-si fac treaba si uita sa plateasca facturile la timp iar atunci cand le amintesti,raspund ca sunt in timpul liber in .....timpul serviciului??
Tuckson Boy pe 30 Decembrie 2011, 12:32
#8
La TECSA la Rosiori de Vede
Angajatorul turc, le ofera de sarabatori cate o punga cu dulciuri (biscuitzi, napolitane, halva...) in valoare cam de 80-100 Ron per angajat...Nu e mult, dar la bugetari, nu li s-a dat ABSOLUT NIMC...DIMPOTRIVA s-a luat tot ceea ce se putea lua...
me pe 29 Decembrie 2011, 15:04
#7
pt Nazareno
ma primiti si pe mine la acea fabrica?glumescc desigur grin \\nreferitor la bonurile taiate daca nu isi fac fetele norma,ar fi si pacat daca le luati,dar vad ca nu dupa cum spuneti,dar cine stie poate in viitorul apropiat se intampla si din astea
Nazzareno Marinangeli pe 29 Decembrie 2011, 12:45
#6
Raspuns
Vreau sa aduc corecturi la articol : recunosc ca uneori imi mai pierd cumpatul, ca oricare dintre dumneavoastra dealtfel, si precizez ca alaturi de prima de Craciun in bonuri am daruit angajatilor mei si traditionalul pachet cu Panettone si sampanie, iar copiilor dulciuri pentru bradul de Craciun .Si inca ceva, niciodata nu am taiat bonuri pentru nerealizare de norma .
fara importanta pe 29 Decembrie 2011, 12:34
#5
prima de Craciun
Judecati gresit patronii dupa prima de Craciun, importanta este colaborarea de pe parc*rsul intregului an.Intr-adevar, si patronii italieni, ca toti oamenii, au caracter, comportament si reactii proprii si personale.Dar ne aflam, pana una-alta in aceeasi barca si trebuie sa vaslim impreuna . Nici noi nu suntem perfecti . Sunt si abuzuri destule dar asa ne-a lasat statul nostru la mana patronilor .
anonim pe 29 Decembrie 2011, 00:35
#4
cozonacu si sampania
la sc Norman ? stati linistite cozonacu si sampania trimeasa din italia, atata tot, nici macar o urare de Craciun fericit !!!
unu\\\' pe 28 Decembrie 2011, 23:17
#3
asta prima
big surprise azi Enculescu le-a chemat pe angajate sa semneze(care nu semneaza...afara zipper )cereri de concediu fara plata .Asta da prima!!!Si nu e gluma totul e adavarat!Asta da...patron de sclave!daca anu\\\' trecut le-a mai aburit cu 150lei( si nu la toate angajatele aceasi suma),acu\\\'...se mai amana nitel ca poate are \\\"D-na Mimi\\\"o problema!!!Prietenii stiu de ce!
me pe 28 Decembrie 2011, 15:01
#2
felicitari
felicirati domnule Nazareno,sunteti singurul care faceti ceva pentru femei, felicitarile mele\\nla Panorea 15 bonuri s-au dat insa petrecerea a fost data de domnul Ianis dar nu au acceptat fetele\\nla Almatin dupa cate am auzit azi si-au primit fetele salariul si probabil din 2012 nu va mai functiona acea fabrica\\ndar nu ati spus de Norman daca s-a dat ceva?probabil ca ceva ceva a fost insa putin la ce patroni sunt aia nu ma mira
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.