Frumusetile si bogatiile din sudul judetelor Olt si Teleorman. Haideti sa promovam cele 2 situri Natura 2000 - ROSPA0024 Confluenta Olt-Dunăre și ROSCI0044 Corabia Turnu - Măgurele, incluzând aria naturală protejată de interes național B10. Ostrovul Mare

04 Octombrie 2023, 16:34 | 1191 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Aria naturala Corabia - Turnu Magurele

"Confluența Olt-Dunăre este o zonă protejată (arie de protecție specială avifaunistică - SPA) situată în sudul României, pe teritoriile administrative a județelor Olt și Teleorman.

Aria naturală întinsă pe o suprafață de 20.960 hectare se află în extremitatea sud-estică a județului Olt (în Lunca Dunării) și cea sud-vestică a județului Teleorman, în imediata apropiere de drumul național DN54, care leagă municipiul Turnu Măgurele de orașul Corabia.

În arealul sitului este semnalată prezența mai multor păsări cu specii de: fluierar de mlaștină (Tringa glareola), chiră mică (Sterna albifrons), ciocănitoarea verzuie (Picus canus), rață sulițar (Anas acuta), rață pitică (Anas crecca), rață sunătoare (Bucephala clangula), lebădă de iarnă (Cygnus cygnus), chirighiță-cu-obraz-alb (Chlidonias hybridus), chiră de baltă (Sterna hirundo), chirighiță neagră (Chlidonias niger), pescăruș albastru (Alcedo atthis), stârc cenușiu (Ardea cinerea), rața roșie (Aythya nyroca), erete-de-stuf (Circus aeruginosus), nagâț (Vanellus vanellus), uliu păsărar (Accipiter nisus), ciocănitoarea de stejar (Dendrocopos medius) sau dumbrăveancă (Coracias garrulus).

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Gheorghe pe 05 Octombrie 2023, 21:07
#2
Pentru Rom-Silva România
Zona Corabia -Turnu Măgurele unde se află aceste zone ecologice recunoscute internațional sunt vandalizate de câțiva interlopi din Izlaz Turnu Măgurele, Alexandria,Buc*rești

Toți profitori și care au tăiat Toți plopi și duși le,,Pitești noaptea.

Acum în loc de pădure avem miriște și nisip .

Să dea Dumnezeu ca cei care au tăiat pădurea Să ajungă nisip ca plopi tăiați.
Alexandra Duduianu pe 04 Octombrie 2023, 20:47
#1
Energie
Fiul lui Dragnea și sora lui vor produce engergie di votovoltaice pe un teren furat de Petre pitis de la teldrum .dar ce sa vezi escrocul de Liviu Dragnea s-a opus acestei măsuri privind producerea de energie. In anul 2018,iar acuma își ajut fiul. Se vede și acuma ca afost trădător și la trădat pe Coldea și statul paralel.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.