Comunicat ISU Teleorman referitor la furtuna de aseara

30 Mai 2022, 01:58 | 4190 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Furtuna

În această noapte, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase care s-au manifestat cu intensitate foarte mare la nivelul județului Teleorman, în special în zona municipiilor Turnu Măgurele și Roșiorii de Vede, pentru care Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting de COD ROȘU, au fost înregistrate 63 de situații de urgență.

Peste 50 de pompieri militari teleormăneni, alături de autoritățile locale și cele din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, cu rol în gestionarea evenimentelor generate de fenomenele meteorologice periculoase, coordonate de către Prefectul Județului Teleorman, dl. Epure Haralambie și Prim Adjunctul Inspectorului Șef al ISU Teleorman, lt.col. Pîngă Florin, au acționat în mod integrat, în sprijinul populației, astfel:

- pentru degajarea a 35 de copaci doborâți de vântul puternic în municipiul Turnu Măgurele, unul în Roșiorii de Vede, unul în Nenciulești și unul în localitatea Putineiu;

- pentru îndepărtarea unui TIR răsturnat pe carosabil în municipiul Turnu Măgurele;

- pentru degajarea unui stâlp de electricitate căzut pe carosabil în zona municipiului Turnu Măgurele;

- pentru îndepărtarea elementelor de construcție doborâte de vânt, constând în 7 acoperișuri și o baracă, toate în Turnu Măgurele;

- pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe 14 autoturisme, în municipiul Turnu Măgurele;

- pentru degajarea copacilor și elementelor de caroserie de pe patru conducte de gaz, avariate, în municipiul Turnu Măgurele.

 Menționăm că ISU Teleorman a transmis mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT și măsurile ce trebuie luate pentru a preveni producerea de pagube materiale importante ori victime omenești, către toate UAT –urile vizate de avertizările meteorologice - COD ROȘU.

Având în vedere numărul mare de avarii la rețeaua de electricitate a municipiului Turnu Măgurele și a faptului că remedierea acestora poate fi efectuată doar într-o perioadă mai mare de timp, s-a solicitat sprijin prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru alocarea unor generatoare electrice din județele limitrofe. Acestea vor fi utilizate la nevoie pentru obiectivele esențiale comunității.

 
În acest moment, situația este atent monitorizată de grupa operativă operaționalizată la nivelul unității noastre, astfel încât să se poată acționa eficient la orice situație de urgență anunțată pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Gigi pe 30 Mai 2022, 19:34
#4
Lemne pentru foc
Buc*rie pentru familia Cocosilă,inca un prilej pentru a face stoc de lemne .
Gygy pe 30 Mai 2022, 14:41
#3
Justiție
Să plătească Cone cu clica lui paguba la cei cu mașinile avariate,La 20000 de lei pe lună cât are nesimtitul are de unde să dea.Capusele orașului,pe ei pe mama lor!
Asociație de locatari pe 30 Mai 2022, 07:45
#2
Intrebare simpla
De ce dle Cone, director Local Urban, nu ai toaletat pomii printre bloc*ri ?

Ți-am făcut zeci de adrese pentru asta si te-a durut în c*r. Acum tu sa plătești daunele provocate de pomi la mașinile oamenilor. Ticălosule, puturosule și j*****e ce ești ! Din banii tai, personali, să-și recupereze locatarii pagubele.
Adi Iulian pe 30 Mai 2022, 03:41
#1
Uragan in premiera
Nu a fost un asemenea fenomen de cand este orasul acesta, iar pagubele sunt foarte mari, mai ales pentru zeci de autoturisme avariate . Mie mi-a facut praf usa de la sofer, niste tigle venite din cer, luate de pe acoperis, iar un mic pom a lovit in balcon, provocand pur si simplu un mic cutremur al peretilor . La o vecina a intrat tiglele prin geam in casa ...A fost o furtuna exact cum se intampla la acelea de pe coastele oceanului
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.