Adrian Simionescu a fost condamnat la 1.8 ani. Marian Fiscuci a fost achitat.

28 Iunie 2021, 21:43 | 5979 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Simionescu

Marian Fiscuci a fost achitat definitiv, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în dosarul Proinvest, în care prejudiciul calculat de procurori se ridică la 1,2 milioane euro.

Adrian Simionescu a fost condamnat  la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, el fiind obligat să presteze muncă muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile la Primăria Turnu Măgurele sau la Centrul pentru persoane vârstnice Furculeşti.

Magistraţii au dispus şi confiscarea de la Adrian Simionescu a sumei de 638.085 lei. 

În decembrie 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Adrian Simionescu, la data faptelor deputat PSD şi acţionar în cadrul societăţii comerciale Fan Speed din Bulgaria (de drept până în 2013 şi de facto în 2014) şi SC SADY COM SRL Turnu Măgurele, şi pe Marian Fişcuci, la data faptei administrator al SC Proinvest SRL Alexandria.

Procurorii susţin că, în perioada 2012 - 2014, Marian Fişcuci, prin SC Proinvest SRL Alexandria, a achiziţionat din spaţiul intracomunitar utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu, pe care le-a livrat beneficiarilor - firme româneşti. În acest lanţ economico - financiar a introdus o verigă fictivă, respectiv firma bulgărească Fan Speed Nikopole, controlată de Adrian Simionescu, căreia îi erau livrate utilajele agricole, iar aceasta le livra beneficiarilor finali din România. Totodată, la sediul Proinvest se întocmeau formal documente care atestau livrările fictive menţionate.

Modul de operare, arată DNA, era următorul: iniţial se identificau beneficiarii - firme româneşti şi se perfectau înţelegeri cu administratorii acestor societăţi interesate în achiziţionarea de utilaje agricole. Acestora li se promitea vânzarea de utilaje procurate preponderent din Germania, Olanda şi Franţa, prin intermediul SC Proinvest SRL, care era şi dealer-ul autorizat al firmelor producătoare.

După identificarea firmelor interesate din România care erau şi beneficiari finali, utilajele erau achiziţionate din statele menţionate şi transportate şi depozitate la sediul SC Proinvest SRL.

Anchetatorii explică faptul că, dacă Proinvest SRL ar fi procedat direct la revânzarea acestora către firmele româneşti - destinatarii finali, tranzacţia comercială ar fi fost generatoare a obligaţiei de plată a TVA, prin urmare Proinvest SRL ar fi fost obligată să plătească TVA către bugetul de stat.

″În acest context, inculpatul Fişcuci Marian, cu complicitatea inculpatului Simionescu Adrian Constantin, a creat un circuit comercial suplimentar, fictiv, pentru a eluda obligaţiile fiscale către stat, obţinând astfel sume mai mari ca venituri şi, totodată, a afectat indirect şi celelalte firme din domeniu, concurente, care vindeau la preţul de piaţă ce includea şi TVA. Schema infracţională de eludare a obligaţiilor fiscale s-a realizat pe următorul circuit: SC Proinvest SRL Alexandria, controlată de inculpatul Fişcuci Marian, realiza o vânzare fictivă (tranzacţie intracomunitară) către firma Fan Speed din Bulgaria, controlată de inculpatul Simionescu Adrian Constantin (operaţiune scutită de TVA). Pentru a se putea demonstra în documente aşa-zisa ‘tranzacţie intracomunitară’ care permitea deducerea TVA, utilajele erau transportate exclusiv de către Proinvest sau de două firme asociate, în mod formal în Bulgaria, pentru câteva zeci de minute, de cele mai multe ori, sau maxim 24 de ore. Ulterior, agentul economic din Bulgaria proceda la revânzarea utilajelor către clienţii din România, identificaţi anterior şi cu care se negociase deja vânzarea utilajelor, încă de când acestea erau proprietatea Proinvest SRL sau urmau să devină proprietatea acesteia”, spun procurorii.

Tranzacţiile comerciale realizate de firma bulgărească Fan Speed către beneficiarii finali, firme din România, erau scutite de TVA întrucât aveau regim de tranzacţii intracomunitare.

 

Prejudiciu de 5,7 milioane lei adus statului

 

“De altfel, a reieşit că toată documentaţia necesară vânzării, atât dintre Proinvest către Fan Speed, cât şi dintre Fan Speed şi clientul final, era întocmită la sediul Proinvest, ceea ce arată că scopul real al acestor tranzacţii era acela ca Proinvest, firma care comercializa în realitate aceste utilaje agricole, să nu plătească TVA. S-a stabilit că, în intervalul 2012 - 2014, valoarea utilajelor (bunurilor) importate de SC Proinvest SRL şi livrate clienţilor, prin folosirea verigii fictive din Bulgaria, este de 20.854.508 lei. Prin simularea acestor livrări de bunuri către Fan Speed Bulgaria, SC Proinvest SRL Alexandria a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 5.692.644 lei, reprezentând TVA de plată, administratorul societăţii în toată această perioadă fiind inculpatul Fişcuci Marian”, arată DNA.

Pe de altă parte, procurorii spun că, în anul 2014, deputatul Adrian Simionescu a exercitat atribuţii de administrator de facto în reprezentarea intereselor societăţilor sale în care figura ca asociat - SC SADY COM SRL Turnu Măgurele şi Fan Speed Bulgaria, în vederea realizării de tranzacţii comerciale (negociere preţ şi încheiere contracte, vânzări de produse, efectuare şi încasări plăţi, organizare şi coordonare livrări produse şi întocmire documente financiar-contabile), reprezentând operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de deputat, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Aceste foloase au fost cuantificate la un total de 1.159.393 lei (echivalentul sumei de 253.596 euro ), echivalentul cumulat al profiturilor realizate în cursul anului 2014 de firmele sale SC SADY COM SRL din România (profit an 2014 - 521.308 lei) şi Fan Speed din Bulgaria (638.085 lei).

DNA precizează că unica activitate în perioada 2012 - 2014 a firmei Fan Speed a fost primirea formală a utilajelor şi livrarea imediată în România către clienţii - firme ce negociau cu Proinvest SRL.

 

 

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
Fanica pe 01 Iulie 2021, 18:43
#12
Opinie personală
Dacă Petre pitis,putineanu erau atenți la mesajele lui simionescu și Emil lungu privind cretinitatea lui Ștefan Dragnea și dobitocia lui Ilie dragne,acuma Dragnea ar fi fost președintele României .in anul 2014,2015,2016,,cei doi lungu și simionescu au făcut tot posibilului sa -l atentioneze pe pitis și putineanu dar pe cei doi nu i-au dus capul,lui Petre pitis,Nicoleta,i-a pus păsărica in cap și i-aluat mințile.
Ionuț pe 01 Iulie 2021, 06:03
#11
Pt Honorius
Ce vrei ma sa spui ? Zi pe românește ca nu te inteleg.

Adică...
Honorius pe 01 Iulie 2021, 00:59
#10
Adrian Simionescu
Adrian Simionescu nu ar trebui condamnat cu inchisoare si doar sa dea banii care se presupune ca ii datoreaza ca dovada si faptul ca a fost achitat pt evaziune
Măruță de la moldoveni pe 30 Iunie 2021, 14:41
#9
Prieten și vecin
Simionescu Adrian a fost prietenul lui Dragnea și colegul de camera de la facultate.este persoana care in vara anului 2014 a spus ca Dragnea va face pușcărie datorită fiului sau și ajutat de Ilie dragne.afirmația făcută de Adrian a fost. S-A terminat .Gata .trebuie sa ne retragem.afirmația a fost făcută in prezenta lui RUsin și Emil lungu .
Unu pe 29 Iunie 2021, 14:55
#8
Pentru simionescu
Sa mergi la toate bisericile din județ și sa te rogi la cât rau ai făcut zonei,se pare ca ai scăpat binișor cu suspendare, ai trecut la PNL cu vrajeala, ca faci și dregi tu,nu poți prietene,esti zero barat la nivel de oraș,ai vrut sa pui mana pe organizația PNL Turnu Măgurele să-ți negociezi vânzarea de îngrășământ,doar asta te interesează pe tine nu de oraș. Dacă ești asa de bun,candidează independent sa vezi câte voturi ei,nici Fănică nu te votează, cred ca nici tu nu te votezi,cauți trandafirii pe buletinul de vot și pui stampila ! LA PUSCARIE DERBEDEULE!
Gogu pe 29 Iunie 2021, 14:20
#7
Infractorii
Uitați-vă la ei ce mutre de interlopi au! Două lichele care l-au slujit pe Dragnea.
John Deer pe 29 Iunie 2021, 10:22
#6
ATÂT A PUTUT JUSTIȚIA ROMÂNĂ?!
In contextul celor spuse prin sentința dată,înțeleg că s-a recuperat doar 10% din prejudiciul adus statului?Și pentru asemenea fapte și sume de evaziune fiscală,de furt până la urmă,se primesc doar suspendare și achitare.Atunci,gata,să mergem cu toții la furat!Iar în urma la astfel de sentințe să fim pregătiți doar de plantat panseluțe!

PS.Să vedeți acum amenzi de mii de lei date amărâților cu mici prăvălii de desfacere a produselor de panificație cu case de marcat nefiscalizate.Pe la vucanizări,frizerii,saloane de înfrumusețare,piețe și târguri,și chiar restaurante pe unde nu s-au văzut bonuri fiscale niciodată.
Traian pe 29 Iunie 2021, 09:45
#5
Valoare mare
A fost si este valoare mare .pe ce punemins distruge .la fel a făcut și la ferma salcia a distrus împreuna cu fosta directoare economică genetica (rase de porci aduse din afara ),de milioane de euro.
iote pe 29 Iunie 2021, 08:26
#4
JUSTITIA
daa....e f f f bineeeeeee...JUSTITIA E OARBA...SE CONFIRMA ....iar judecatorii corupti...vinduti...aseriviti politic....

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,

Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,

Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,

Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni angry
Alo pe 29 Iunie 2021, 06:57
#3
Alo
Cu asta s-a lăudat pnl? Omul asta e o jagardea. Vierme

Mimi pe 29 Iunie 2021, 06:25
#2
Intrebare simpla
Voi îl vedeți pe simionescu sa presteze 3 luni munca în folosul comunității la Primăria Turnu Măgurele ? Nuuuuuu, niciodată !

Poate sa se dea 3 luni cu ski jetul pe Dunăre, da. Ce lepre...

Bă, sa dea cu matura pe stradă !

unu pe 29 Iunie 2021, 01:18
#1
la pastrat cu el
sa i dea cu executare la mizeria aia de simionescu..100 de ani merita gunoiul acesta..care a vrut sa puna mana pe pnl acum cateva zile.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.