Primarul din Rusanesti: "Pesta porcina a venit din Teleorman. Lumea e foarte supărată să nu s-au luat măsuri cum trebuie acolo în Teleorman".

24 Noiembrie 2018, 18:01 | 7318 vizualizări | 3 comentarii
Pesta porcina.

Veterinarii și autoritățile din Rusănești au luat măsuri stricte pentru a limita răspândirea pestei porcine în localitate, după ce au înregistrat două suspiciuni de boală.

Dacă toate aceste restricții vor fi respectate de crescătorii de animale și nu vor apărea alte focare, atunci nu se va trece la sacrificarea porcilor. Oamenii cer însă mai multă implicare din partea autorităților din Teleorman, locul din care a fost adus virusul, scrie Realitatea de Olt.

Mistreții din Teleorman sunt un real pericol, spun localnicii din Rusănești, care se tem că pesta porcină ar putea să apară și în alte gospodării. Edilul Alexandru Chirea a explicat că nu sunt instalate filtre cu dezinfectant la marginea pădurilor de peste Olt, acolo unde s-au găsit zeci de mistreți morți. De teamă că virusul ar putea ajunge în gospodăriile lor, mai bine de jumătate dintre crescătorii de animale din Rusănești și-au tăiat deja porcii. „Boala e provenită tot de acolo din Teleorman, după părerea mea acolo trebuie acționat. Trebuie să ia măsuri cu porcii mistreți. Sunt mii de porci mistreți în pădure, sunt porci morți. În comună mai mult de jumătate dintre oameni cred că au tăiat porcii. Omului îi e teamă, vede la TV ce măsuri s-au luat. Lumea e foarte supărată să nu s-au luat măsuri cum trebuie acolo în Teleorman, unde există focarul de săptămâni întregi și nu se ia nicio măsură și de acolo s-a extins”, a spus primarul din Rusănești.

Autoritățile din Olt s-au mobilizat însă de ieri, de când au făcut primele teste de laborator pentru porcul găsit mort, să izoleze focarul. „ Au venit cei de la DSV cu dezinfectant, au pus filtre la intrarea în localitate. Se izolează acolo unde e focarul, nu se taie porcii. Dacă se va extinde, poate se vor lua și alte măsuri”, a mai spus primarul Chirea.

Testele efectuate în laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au indicat ieri prezența virusului pestei porcine africane la un porc mort într-o gospodărie din Rusănești. Animalul fusese adus în comună de un cioban care lucrase la o stână din Teleorman, în apropiere de focarele confirmate pe fondurile de vânătoare din zonă.

sursa: realitatea.net

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Lara pe 04 Decembrie 2018, 01:03
#3
Intrebare
Cine a aruncat cei doi porci domestici morti infestati,cu PPA in padurea Slobozia Mandra?
TIMPUL LE REZOLVA PE TOATE,DAAAAR... pe 25 Noiembrie 2018, 13:32
#2
VIATA GREA SUB CONDUCEREA PSD
PACAT CA NU EXISTA SI O PESTA PENTRU PORCII CU DOUA PICIOARE, CARE CHINUIE ROMANIA SI ROMANII DE APROAPE 30 DE ANI.SUNT DIN CE IN CE MAI MULTE SUINE,FARA SIMTUL RIDICOLULUI,FARA TEAMA CA AU GRESIT SI CA NU AU COMPETENTE PENTRU A CONDUCE O COMUNITATE.PE SCURT,DESTUI IRESPONSABILI,DAR LACOMI SI CU O SETE NECONTENITA PENTRU PUTERE,FURT SI PARVENITISM.
Preanecăjitul Ifrim pe 25 Noiembrie 2018, 09:26
#1
Nimic nu e întâmplător pe lumea asta
”Sunt supărați???”Ia să vedem dacă tin minte de supărarea asta și la alegeri.Parcă văd că vor ține cont de indicațiile primarului,ale preotului și ale polițistului.Și-atunci,nu-și merită soarta?Vor mânca la salam până își vor aduce aminte de vremurile de dinainte de 90.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.