Perchezitii la persoane banuite de proxenetism, trafic de persoane si spalare de bani.

27 Noiembrie 2017, 20:22 | 6932 vizualizări | 5 comentarii
Perchezitii.

La data de 27.11.2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Dâmboviţa  împreună cu  ofiţeri  de poliţie judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița au efectuat un număr 6 percheziții domiciliare în  județele Dâmbovița, Olt și Teleorman,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, trei suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat şi alte persoane, activitatea infracţională constând în racolarea şi determinarea mai multor persoane de sex feminin la practicarea prostituţiei pe teritoriul unor state din Uniunea Europeană, în vederea obţinerii de foloase patrimoniale.

În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că activitatea infracţională s-a desfășurat inițial în Praga, Cehia, iar ulterior în Elveția și Germania, pentru ca în cele din urmă să se stabilească în Spania, în contextul în care un reprezentant important al crimei organizate fusese arestat de către autorităţile spaniole, iar teritoriul pe care acesta îl controla în zona Madridului devenise atractiv pentru grupul infracțional.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că persoanele vătămate au fost recrutate prin promisiuni mincinoase de către proxeneţi şi îndemnate să practice prostituţia uneori şi prin acte de violenţă.

Începând cu luna iunie 2017 și până în prezent, liderul grupării s-a aflat pe teritoriul României, de unde a coordonat întreaga activitate infracțională sumele de bani astfel obţinute fiind remise din Spania, prin intermediul unui membru al grupului.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză, au fost găsite şi ridicate, o armă de foc neletală, 58 de cartușe, 10 telefoane mobile, bani, înscrisuri, documente și alte mijloace de probă.

Urmare a echipei comune de anchetă încheiate la data de 13.06.2017 între autorităţile judiciare din România şi Spania, în cursul acestei dimineţi, autorităţile spaniole au  efectuat 7 percheziţii simultane pe teritoriul Spaniei, respectiv Madrid și Oviedo, la locuințele unor membri ai grupării.

La sediul DIICOT-Biroul Teritorial Dâmboviţa, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane. La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, ai structurilor de combatere a criminalității organizate Suceava, Ploiești, Olt și Teleorman, precum și jandarmi.

 

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Claudia. pe 29 Noiembrie 2017, 06:05
#5
M-am linistit!
Mi-era asa de frica incat am facut pe mine cand am citit titlul articolului; credeam ca au facut control si la Tavocu, dar, slava domnului (cu litere mici) ca are buna "acoperire".
fara DIICOT pe 28 Noiembrie 2017, 07:23
#4
altii i-au apropiat
https://www.youtube.com/watch?v=zoZDUM_j0KE
fara DIICOT pe 27 Noiembrie 2017, 22:35
#3
altii i-au apropiat
https://www.youtube.com/watch?v=zoZDUM_j0KE
fierbinti pe 27 Noiembrie 2017, 21:57
#2
fiecare cauta norocul...in felul sau
http://protvplus.ro/produs/las-fierbinti/video/6356-las-fierbinti-sez-8-ep-5-6
Garcea pe 27 Noiembrie 2017, 21:13
#1
Sa ridice toti ti**ni din turnu magurele
Sa organizeze un concert Salam,la groapa de gunoi,ca-sa ii stanga pe totii si apoi sa dea o bomba intre iei .smile)
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.