Face transfuzii de sânge în fiecare lună din cauza unui microb luat la naștere din maternitate.

22 August 2016, 09:16 | 5691 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Face transfuzii de sânge în fiecare lună din cauza unui microb luat la naștere din maternitate.

Încă de la naștere, viața la pus la grea încercare pe un pe un puști de doi ani și două luni din Teleorman. După ce o bacterie intraspitalicească, luată chiar din maternitatea în care a venit pe lume, era cât pe ce să-l omoare, acum, micuțul Teo, este nevoit să facă lună de lună transfuzii de sânge.

Drumul lui în această viață lui s-ar putea opri brusc fără transfuziile de sânge de care are atâta nevoie. Dintr-un motiv necunoscut încă, lună de lună, micuțului Teo îi scade hemoglobina foarte tare ajungând la o valoarea cu mult sub limita normalului. Dacă nu i s-ar administra sânge, copilul ar putea fi lovit de o anemie puternică care i-ar fi fatală.

Povestea băiețelului cu ochișori albaștri am aflat-o chiar la mămica lui, internată alături de micuțul ei într-una dintre secțiile de pediatrie ale Institutul Clinic Fundeni. Pălită de puteri, Melania Mușat (36 de ani) ne-a povestit că la doar o zi după ce l-a adus pe lume pe Teo, la aceeași maternitate unde o născuse și pe surioara lui în urmă cu 8 ani, medicii i-au adus la cunoștință că puiul ei – pe care atât ea, cât și soțul ei și-l doriseră enorm – a făcut o infecție din cauza unui enterobacter dobândit din spital. Nu și-a imaginat că acel microb avea să le întoarcă viețile cu sus-ul în jos. În doar câteva ore starea copilului s-a agravat extrem de tare, iar proaspăta mămică avea să afle că micuțul ei mai are doar 5 % șanse de supraviețuire. ”Am crezut că am un coșmar și am tot sperat că am să mă trezesc. Însă nu a fost deloc așa. Am stat internați opt săptămâni…și m-am rugat pentru viața lui. Din cauza microbului care dusese la septicemie – lui Teo i-au fost administrate nu mai puțin de 18 transfuzii de sânge.

Practic i-au schimbat tot sângele din organism”, își amintește femeia. Aceasta s-a rugat zi și noapte ca băiatul să se însănătoșească și să nu rămână cu sechele din cauza septicemiei care pusese stăpănire pe trupul lui firav. Și rugile i-au fost ascultate. Însă chiar dacă a scăpat cu viață, Teo a rămas cu probleme mari de sănătate. Copilul suferă de o boală, dar medicii nu au reușit să-și dea seama despre ce afecțiune este vorba. Îndemnați de aceștia, părinții au fost de acord să facă mai multe investigații în Germania, Cehia, Belgia, însă nici de aici nu au primit un răspuns concret. ”Datorită unor medici români care au prezentat cazul lui Teo la un congres în Belgia, o echipă de medici de acolo l-au introdus într-un program de cercetare…. poate avem noroc să aflăm ceva de boala lui, de tratamentul necesar. Iar acum, așteptăm și rezultatele unui screening trimis în Olanda”, adaugă mama băiețelului.

Femeia, profesor de meserie, recunoaște că toate analizele și investigațiile, au vlăguit întreaga familie atât financiar, cât și fizic. Însă nu au de gând să cedeze. Tot ceea ce știu este că trebuie să afle diagnosticul copilului pentru a-l putea trata sau opera. Până în ziua aceea însă, în fiecare lună, Teo este nevoit să vină la Institutul Fundeni pentru că are mare nevoie de transfuzii de sânge. ”Grupa lui de sânge este A2 pozitiv, însă cu un fenotip mai rar întâlnit. El are nevoie să i se administreaze sânge complet fenotipat, atent selecționat. Cu cât sângele este mai atent selecționat, cu atât perioada dintre transfuzii este mai mare. Și acum, pe lângă lipsa de sânge din spitale, ne mai confruntăm cu o problemă. Din cauză că face transfuzii atât de des încărcătura de fier este foarte mare, iar acum va fi nevoit să facă tratament cu chelator de fier”, explică Melania Mușat.

În așteptarea unui diagnostic corect, micuțul Teo are mare nevoie de ajutorul nostru. Pentru a putea supraviețui, copilul are mare nevoie de transfuzii de sânge cu grupa A2 pozitiv. Dacă vrei și tu să salvezi o viață, donează sânge!

sursa: libertatea.ro

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Nimeni pe 22 August 2016, 22:16
#2
.
Cei care au vândut apa in locul dezinfectantelor au atentat la siguranța națională,la sănătatea tuturor românilor,ar trebui să răspundă cu ani grei de pușcărie toți cei ce se fac vinovați...
A2 pe 22 August 2016, 18:54
#1
Vreau sa ajut
Eu am A2,unde trebuie sa merg?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.