Puscariasul Ioan Niculae a dat lovitura. Chinezii importa lucerna din Teleorman.

29 Iunie 2016, 23:21 | 7240 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Ioan Niculae.

Vizita unei delegații din Republica Populară Chineză în vederea demarării exportului de lucernă

Astăzi, 29 iunie 2016, a debutat misiunea de audit a unei delegații de experți ai Administrației Generale pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei (AQSIQ) din Republica Populară Chineză în vederea demarării exportului de lucernă din România.

Delegația din republica Populară Chineză a fost primită de domnul Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul dr.Mihai Ponea, vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și doamna Doina Băiculescu, director general al Autorității Naționale Fitosanitare (ANF) alături de experți ai instituțiilor cu atribuții în acest domeniu.

Ministrul Achim Irimescu și-a exprimat convingerea că această întâlnire va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale tradiționale dintre cele două țări și a avansat către partea chineză propunerea de a extinde perioada de un an în care se poate exporta la o perioadă de doi ani și de a accelera formalitățile pentru exportul lucernei. 'Sper ca în cel mai scurt timp să reușim să permitem importatorilor chinezi să preia din România produse de cea mai bună calitate și să găsim cele mai bune soluții pentru a intensifica schimburile comerciale dintre cele două părți', a afirmat ministrul Achim Irimescu în cadrul întâlnirii.

Vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, domnul dr.Mihai Ponea, a întărit afirmațiile ministrului Agriculturii privind standardele înalte ale produselor românești și a expertizei specialiștilor din cadrul ANSVSA și ANF care certifică calitatea și siguranța acestora.

'Ne-am dori ca la finalul vizitei să agreăm lista de cerințe și condiții obligatorii care vor fi incluse în protocolul în baza căruia va fi elaborat proiectul de certificat fitosanitar pentru lucernă destinată exportului în China și, totodată, să derulăm discutarea celorlate subiecte aflate negociere în același ritm alert', a completat vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Vizita experților chinezi este urmarea demersurilor întreprinse de ANSVSA, începând cu luna septembrie 2014, când a fost transmisă solicitarea oficială privind începerea negocierilor pentru exportul de lucernă furajeră.

Cu ocazia întâlnirii bilaterale AQSIQ—ANSVSA care a avut loc la Ningbo, în marja Conferinței miniștrilor economiei și comerțului 16+1, delegația ANSVSA a solicitat trimiterea cu celeritate a unei misiuni pentru evaluarea unităților din România care doresc să exporte lucernă furajeră.

Pe agenda misiunii oficiale, care se va finaliza pe data de 6 iulie, figurează vizite la Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară și la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor, din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județul Brăila. Vizita experților chinezi are scopul de a evalua capacitatea analitică a Autorității în ceea ce privește furajele și modul în care sunt aplicate, la nivel central și teritorial, toate măsurile prevăzute de reglementările legislației comunitare, precum și cerințele AQSIQ.

De asemenea, vor fi vizitate și unități de producție lucernă din județele: Brăila, Olt, Teleorman și Călărași, care și-au manifestat interesul și au aplicat pentru exportul de lucernă în Republica Populară Chineză.

Până în prezent România exportă în Republica Populară Chineză carne de porc, material seminal provenit de la bovine și miere.

Menționăm că România a demarat negocieri pentru exportul în Republica Populară Chineză de: produse din carne de porc, carne de oaie și de pasăre, lapte și produse lactate, porumb, venin de viperă.

Ioan Niculae are 5 mii de hectare plantate cu lucerna, o fabrica de balotat si masini si utilaje de milioane de euro. 

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Nepotul gornistului. pe 05 Iulie 2016, 18:14
#6
Stimate LEONIDAS.
Ai uitat un aspect deosebit de important: cainii de pe strazi si din c*rti care, prin latraturi pe mai multe voci si tonuri fac din noapte zi pentru "fericitii" care locuiesc in zona.Daca n-ai trecut pana acum pe strada Oituz, te invitam sa treci cateva nopti la rand pe la poarta resedintei lui Tavocu- colt cu str. Victoriei- unde "domiciliaza" vreo 40 de caini care fac o galagie infernala, iar "alteta sa" le arunca excrementele in strada, facand aerul irespirabil.Bineinteles, ca nimeni nu indrazneste sa-l supere.
LEONIDAS pe 04 Iulie 2016, 01:25
#5
Pt. primarul Cuclea
Anul acesta a fost cea mai proasta organizare a,,Zilelor orasului'' sau totala dezorganizare!.Mizeria de pe strazi si trotuare e no.1,nici pina-n '89 nu era asa !.In Alexandria am vazut indicatoare care interzic motocletele in oras intre orele-06-22.00.De ce nu puneti si la Turnu asa ceva?.In fiecare noapte claxoane intre orele 1-2.30 repetate,urlete din goana masinilor,e ceva incredibil ce se itampla la Tr. Magurele..!.Astia de la Turnu cu stiri pe ce planeta domiciliati?? sinteti cumva pe Marte??Vad ca problemele reale ale orasului va lasa reci...!
vifor pe 03 Iulie 2016, 20:39
#4
mare e gradina doamne
Nu vedeti oameni buni,ca toti cei cu bani, platesc avocati si nu patesc nimic???

Justitiarul' pe 01 Iulie 2016, 13:33
#3
De cu #2.
Duoa cum stiti am si eu un comentariu reprodus in legatura cu tragicul eveniment. De doi ani incerc sa aflu adevarul si cei in masura sa raspunda au adoptat OMERTA-LEGEA TACERII.MAI MULT CHIAR, MASINA CRIMEI- BC 10 BCU- A INGHITIT-O PAMANTUL, IAR MARTORII MINCINOSI AU AMUTIT. DAR ADEVARUL VA IESI LA LUMINA SI SE VA FACE DREPTATE!.
Catalin Gruia. pe 01 Iulie 2016, 05:40
#2
Stimata Redacie.
Va rugam sa reluati articolul din 30 VIII 2014 intitulat " TAVOCU-pericol public" cu toate comentariile si sa incercati sa explicati DE CE ACEST INTERLOP CRIMINAL NU A PATIT NIMIC SI-SI VEDE LINISTIT DE AFACERILE MURDARE>
Nicolae Timofte. pe 30 Iunie 2016, 05:36
#1
Mare mirare.....
.... ca nu condamnati cu inalta manie anticomunista astfel de contacte economice!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.