Papa Francesco împotriva preoţilor afacerişti: renunţaţi la ”listele de preţuri” pentru ritualuri religioase.

28 Octombrie 2016, 22:05 | 2148 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Papa Francesco împotriva preoţilor afacerişti: renunţaţi la ”listele de preţuri” pentru ritualuri religioase.

 PapA Francesco cere preoţilor să renunţe la listele de preţuri pentru ritualurile religioase din biserici. Papa critică "afacerile" legate de religie.

"De câte ori vedem intrând într-o biserică că până şi astăzi există liste de preţuri? Pentru botez, binecuvântare, nuntă. Şi poporul se scandalizează": iată cuvintele Papei la liturghia de la Domus Santa Marta.

"Bisericile – a subliniat Papa – să nu devină niciodată case de afaceri, mântuirea lui Isus este întotdeauna gratuită".

"Eu mă gândesc – a explicat – la scandalul pe care îl putem provoca în rândul oamenilor cu atitudinea noastră, cu obiceiurile noastre nepreoţeşti în templu: scandalul comerţului, scandalul mondenităţii".

Francesco a aruncat anatema împotriva Bisericii afaceriste.

Papa a comentat Evanghelia în care Isus alungă comercianţii din templu fiindcă au transformat casa de rugăciuni într-o vizuină de hoţi. "Lumea bună se ducea la templu; îl căuta pe Dumnezeu, se ruga, dar trebuia să schimbe bani pentru a face ofertele"

Sfântul Părinte a povestit un episod la care a asistat imediat ce a fost făcut preot: "Eram cu un grup de profesori universitari şi un cuplu de logodnici voia să se căsătorească. S-au dus la o biserică dar voiau să o facă cu slujbă şi acolo secretarul parohial le-a spus că ‹nu se poate› pentru că sunt alte ture".

În faţa insistenţei cuplului care dorea să-şi oficieze căsătoria cu o slujbă, a povestit Papa Francesco, acel secretar de parohie i-a somat să plătească două ture.

Denunţul acestui comportament, a spus Papa Bergoglio, trebuie făcut şi de laici. "Dacă eu văd că se face în parohia mea asta, trebuie să am curajul să-i spun preotului în faţă. Este curios: poporul lui Dumnezeu ştie să-şi ierte preoţii când au o slăbiciune, alunecă în păcat… ştie să ierte. Însă sunt două lucruri pe care poporul lui Dumnezeu nu le poate ierta: un preot ataşat de bani şi un preot care maltratează oamenii".

sursa: gazetaromaneasca.com

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
INDONEZUL pe 28 Martie 2017, 00:27
#3
NU VA FIE FRICA. TREBUIE SA NE UNIM
DE CE NU SPUNE PAPA CE INSEAMNA NR 666 ???
INDONEZUL pe 28 Martie 2017, 00:25
#2
PAPA NU SPUNE ADEVARUL IN TOTALITATE
DE CE EXISTA PREOTI CATOLICI HOMOSEXUALI ???
Un patriot pe 29 Octombrie 2016, 14:55
#1
Papa nu este un model de bun Creştin!
Si eu ii cer lui Papa Francesco să nu mai susţină căsătoriile dintre gay. Găsirăm moralitatea întruchipată pe care să o dăm ca exemplu! cool mad
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.