De ce sunt românii răi şi agresivi unii cu alţii?

10 Iulie 2010, 02:42 | 16522 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal

Am vorbit şi acum câteva zile despre caracterul românilor. Vreau acum să vă prezint câteva consideraţii despre caracterul poporului nostru.

   De ce suntem noi, românii, atât de invidosi, răi, egoişti, agresivi unii cu alţii? De ce nu putem să respectăm valoarea, de ce nu suntem uniţi? Suntem o naţie care are o plăcere să facă  rău celor de lângă ea. Românii se mănâncă între ei oriunde. Auzim, citim că undeva, în străinătate, românii au jefuit sau au ucis  un compatriot. Asemenea ştiri nu ne mai înfioară, răul trece pe lângă noi fără să-l mai simţim. Sunt români care suferă dacă există altul mai bun decât ei, nu se simt bine dacă nu-l sapă. Ne ghidăm după proverbul: "Nu-i suficient să-mi fie mie bine, important este să-ţi fie ţie rău." Exemplul minorităţilor naţionale din România nu-l luăm şi noi.

   Aţi văzut cum se apără ţiganii dacă sunt atacaţi? Mai ţineţi minte secvenţa celebra când, după ce poliţia a arestat un infractor ţigan, o mulţime de ţigani a venit la maşina poliţiei şi a reuşit să-l scoată pe geam? Românii niciodată nu se ajută între ei.

    O legendă istorică spune că un rege dac avea probleme cu sfetnicii săi. Ei doreau să atace Imperiul Roman pentru a jefui câteva  teritorii de lângă Dunăre, deoarece la Roma era un război civil între doi pretendenţi la tron. Cum apropiaţii regelui nu voiau să renunţe la această idee, regele le-a făcut o demonstraţie. A luat doi lupi (aceştia reprezentau romanii) şi i-a pus într-o cuşcă aruncându-le carne. Lupii au început să se bată între ei. În acel moment,  regele dac a aruncat în cuşcă un câine (reprezenta regatul dac). Imediat, lupii au încetat să se bată şi l-au atacat pe câine. Chiar dacă se bat între ei, romanii se unesc atunci când un duşman îi atacă. Acest exemplu a fost de-ajuns pentru a-i liniştii pe sfetnicii săi.

  Noi, românii, nu numai că nu ne aliem împotriva unui duşman, mai mult, noi ne coalizăm cu el pentru a ne învinge compatriotul. Ungurii, popor destul de puţin numeros, în comparaţie cu românii, solicită autonomie pe toate căile posibile şi imposibile. Dacă noi, românii, eram în Ungaria şi făceam ce fac ei aici, primeam un picior în fund de nu ne vedeam. Noi ce facem? Privim şi aşteptăm ca alţii să rezolve. De ce românul nu are atitudinea italienilor în privinţă minorităţilor? Aţi văzut că ţigani români au fost bătuţi şi unii chiar omorâţi atunci când Mailat a ucis şi violat o italiancă? Românul ştie să se plângă, să acuze pe altul, dar să nu facă nimic. În schimb ne lăudăm la tot pasul şi arătăm că suntem cei mai tari. Aţi văzut cum vorbim despre echipele străine de fotbal unde joacă vreun român? Spunem că, de exemplu, Inter este echipa lui Chivu, Fiorentina echipa lui Mutu, de parcă aceşti fotbalisti ar fi patronii acestor echipe, nu simpli jucători.

   Tot vorbim cu admiraţie despre istorie, literatură şi alte câteva domenii unde am avut compatrioţi celebri în lume. Dar ne întrebăm, cât a mai rămas în caracterul nostru de la acei oameni? Aproape nimic, spun asta pentru a fi optimist.

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
andreea pe 23 Februarie 2020, 15:21
#8
Pentru ca pot
Romanii sunt asa infecti pentru ca pot si pentru ca au succes. Din cauza celorlalti, a turmei lase care nu ia apararea celor abuzati si nu pune capat abuzurilor, luand atitudine. Nu suntem uniti si asta na va aduce nenorociri pe viitor!
Gavriil pe 23 Iunie 2016, 09:40
#7
Eu sunt român...
mad Vazut-ati cum arata comentariile noastre de pe retelele de socializare sau ziarele online? Pline de insulte, mitocanii, injuraturi, amenintari. Vazut-ati cum arata comentariile altora? Civilizate! Asa e cuvantul! Civilizare!
Andrei Gabriel pe 20 Decembrie 2013, 00:57
#6
Romanii in strainatate
Este infiorator intradevar ca romanii aceia s-au ucis, dar nu toti sunt la fel... Daca strainii iti fac rau de-a-tatea ori romanului \"îi ajunge cutitul la os\"!!! Acel ce zice caromanii sunt paduchiosi, hoti... Sunt foarte redusi mintal eu sunt in Spania si sunt satul sa vad nedreptatiile ce se fac aici! SUNTEM SATUI ca niste maimutoi din alte tari sa se rada de NOI!!! Dar intradevar NU SUNTEM UNITI!!! Aici te intalnesti cu un roman si el nici nu te baga inseama din cauza ca a fost PATIT cu mai multa lume(strainii ne-au desUNIT!!!\n
Stefania pe 12 Martie 2013, 12:20
#5
Interesant! Ar trebui...
Ar trebui sa construim un site al oamenilor civilizati unde rautatile si atacul verbal asupra altor persoane sa fie interzise, unde se fie acceptati numai oameni care stiu sa ii respecte pe altii sau alte opinii.
ANATEMA pe 08 Noiembrie 2010, 17:39
#4
Saccsiv
Mie cel mai mult imi place ca se dau de gol ca sunt activisti cu misiune,chiar el a spus-o ca sunt extremisti.Astia n-au nici o treaba cu crestinismul,ei nu urmeaza scriptura.Cine vrea sa fie crestin,sa cerceteze scripturile cu inima c*rata,nu sa creada minciunile acestor lupi in blana de oaie.Cand vedeti ca se ataca intre ei si pe altii sa nu-i credeti,caci asta e doar un teatru pentru a pacali lumea.Cand oamenii mint,biblia nu minte.Ei cred in oameni,nu in cuvantul Domnului,deci conform bibliei,sunt ANATEMA.
rastoaca olivia pe 13 Iulie 2010, 19:55
#3
precizare
am post niste comentarii pe saccsiv si vad ca imi sint sterse pe cind altii ma ataca fara sa le fie si lor sterse comentariile agresive la adresa mea .\nvad ca e bataie de joc si se mai da ca este crestin.\nnu as zice nimic de nimeni daca nu as fi atacata pe nedrept de unii care se dau mari si corecti.\nnimeni nu este perfect si nici eu,trebuie sa ne ghidam dupa caile ortodoxiei nu golaneste!\n shut eye
rastoaca olivia pe 13 Iulie 2010, 19:55
#2
precizare
am post niste comentarii pe saccsiv si vad ca imi sint sterse pe cind altii ma ataca fara sa le fie si lor sterse comentariile agresive la adresa mea .\nvad ca e bataie de joc si se mai da ca este crestin.\nnu as zice nimic de nimeni daca nu as fi atacata pe nedrept de unii care se dau mari si corecti.\nnimeni nu este perfect si nici eu,trebuie sa ne ghidam dupa caile ortodoxiei nu golaneste!\n
un țăran de la odaia pe 10 Iulie 2010, 23:54
#1
!!!!!!
Eu ştiu al cui este dar nu va spun pentru ca mi-au şters câteva comentarii!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.