
În aceste zile ne aducem aminte de Revoluţia din decembrie 1989. Atunci am scăpat de regimul comunist şi de Ceauşescu. Au fost momente dificile pentru un popor care a trăit greu sub un regim dictatorial. Au murit oameni de toate vârstele pentru ca noi să trăim mai bine. Cei care au luptat în stradă merită toată recunoştinţă noastră şi trebuie să luptăm pentru idealurile lor transformând societatea noastră în una de tip occidental.
Pe lângă eroi, au apărut şi profitorii Revoluţiei, care nu puteau să lipsească din acele vremuri tulburi. În Turnu-Măgurele sunt mulţi revoluţionari, în comparaţie cu liniştea care a fost în acele zile. Cel mai cunoscut este Vlăduţu Marian, care este şi şeful lor. Acesta a reuşit, prin pile şi relaţii, să "fabrice" multe dosare de "eroi remarcaţi" şi să le acorde acestora multe drepturi care decurg din acest merit. Cei mai mulţi au ajuns "remarcaţi" din "participanţi"( titlu onorific, fără nici un drept) prin aducerea câtorva martori. Au minţit pentru bani foarte mulţi.
Eroii din Turnu trebuie să primească plata retroactivă a pensiei pe câţiva ani. Este vorba de peste 1 miliard de lei,( unii au primit deja) pe care trebuie să-l lase spagă pentru ca li s-a rezolvat dosarul. Au dat o "atenţie" aşa mare în schimbul unui pensii lunare în valoare de 20 milioane şi a altor drepturi: scutiri de taxe şi impozite, terenuri ( intravilan sau extravilan), reduceri la tot felul de transporturi, înfiinţarea de firme fără plata taxelor şi scutirea sau reducerea de la plata unor taxe specifice economiei şi multe altele, într-un cuvânt o afacere în toată regula. Şi-au micşorat veniturile pentru a putea primi pensia, au făcut tot felul de artificii pentru a se încadra şi a beneficia de o lege făcută pentru cei care au luptat pentru libertatea noastră. Unde a fost revoluţie în oraşul nostru? Pensiile lor sunt plătite din banii noştri. În acele zile o parte dintre ei nici nu se aflau în oraş. Mulţi s-au înscris la asociatii de revoluţionari din alte oraşe ( acolo au găsit omul care putea să rezolve dosarul).
Reamintim câteva nume de revoluţionari: Eli Iagăr, Ghinea Marius, Chiurtu Marian, Epure Ilie, Iagăr Sever, Barcanescu Cătălin, Lotrea Ionel, Nicuta Georgică, Simionescu Adrian.