
Fiecare oraş, judeţ, sat, comună are revolutionarii săi, numărul depinde de amploarea mişcării din 89 din acea localitate. În oraşul nostru se pare că a fost revoluţie în toată regula. S-a tras în câteva locuri şi a fost baricadă în faţa hotelului Turris. Revoluţionarii au rezistat până când armata a fraternizat cu ei.
Ar trebui să le fim recunoscători pentru faptul că au scăpat oraşul de comunişti. Din povestirile celor care au fost la baricada de la Turris înţelegem că au rezistat eroic şi că au fost momente în care soarta României a depins de curajul lor.
Domnul primar ar trebui să le facă un monument. Cred că ar fi cea mai mare realizare a dumnealui, să-i facă domnişoarei Eli o statuie. Legea, prin care au fost transformaţi din participanţi în remarcaţi prin fapte deosebite, a apărut în Monitorul Oficial în 7 iulie 2010. Contestaţiile se pot depune timp de 6 luni. Plata retroactivă s-a făcut pentru o parte din remarcaţi, ceilalţi o vor primi în 2012 - 2014, fiindcă bugetul statului nu are de unde să le dea, acestor pomanagii, bani cu lopata. Plata lunară nu va fi amânată, poştaşul o să le aducă banii.
Foarte mulţi dintre ei şi-au diminuat veniturile pentru a putea să se încadreze în minimul prevăzut de lege. La nivelul ţării sunt 27.000 de mii de revoluţionari, dintre care 16.000 de luptători remarcaţi în revoluţie pentru fapte deosebite(cum sunt ai noştri) şi doar 189 de participanţi. Au rămas foarte puţini participanţi deoarece au fost transformaţi în remarcaţi.
Titlul de „Luptator remarcat" nu presupune o simplă participare la evenimentele din decembrie 1989, ci asumarea conştientă a unor riscuri ce l-ar fi transformat pe respectivul luptător, în cazul în care revoluţia ar fi eşuat, în viitoare victimă a represiunilor regimului comunist. Cei mai mulţi posesori de astfel de carnete, însă, nu au demonstrat, cu dovezi, asumarea acestor riscuri. Mai sunt două luni şi, dacă nu sunt contestaţii, totul se rezolvă.
Cum în Turnu-Măgurele nu sunt prea mulţi cei care îi pot contesta, revoluţionarii lui Vlăduţu Marian (el e cel care a rezolvat pe mulţi din lista revoluţionarilor ) îşi vor primi banii fără vreo problemă. Fără ruşine şi fără să se gândească la cei care au, cu adevărat, nevoie de bani, "revoluţionarii " lui Eli Iagăr şi compania se vor îmbogăţi şi mai mult. Bravo! Domnule primar, dacă aveţi un minim bun simţ, vă rugăm să publicaţi lista cu "revoluţionarii" de catifea care au primit pământ în Turnu-Măgurele. E interesant şi locul în care au primit pământ aceştia.