Pompierii teleormăneni, în ajutorul semenilor.

29 Iunie 2015, 16:55 | 2107 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Pompieri.

Paramedicii teleormăneni, în ajutorul semenilor În ultimele două zile, echipajele SMURD din cadrul ISU 'A.D. Ghica' al județului Teleorman au fost solicitate să intervină la 57 de cazuri, pacienții acuzând diferite probleme medicale ce necesitau acordarea primului ajutor și transportarea de urgență la spital.

Printre intervențiile deosebite ale paramedicilor teleormăneni se regăsesc următoarele cazuri:

La Crevenicu: în ziua de 28 iunie a.c., la ora 19.33, pe numărul unic de urgență 112, s-a solicitat intervenția paramedicilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle pentru a acorda primul ajutor unei persoane, Nuțu P., de 18 ani, ce prezenta o plagă infectată la nivelul membrului inferior stâng, rană ce o avea de mai multe zile. Pacientul a primit primul ajutor după care a fost transportat la Spitalul Orășenesc Videle pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate;

La Gârdești: paramedicii roșioreni au fost solicitați în data de 27.06.2015, pe numărul unic de urgență 112, la ora 23.29, să intervină pentru acordarea primului ajutor unei persoane în vârstă de 79 de ani — Ion L, ce prezenta o plagă deschisă la nivelul capului. Pacientului i s-a acordat primul ajutor prin curățarea plăgii și pansarea acesteia, a fost monitorizat EKG și transportat la spital.

La Pietroșani: în ziua de 26.06.2015, la ora 09.19, pe numărul unic de urgență 112 s-a solicitat intervenția paramedicilor zimniceni pentru a acorda primul ajutor unei persoane rănite, în urma unui accident rutier. Sosiți la fața locului, aceștia au constatat faptul că era vorba de Adrian B., de 60 de ani, care în urma unui accident rutier prezenta plăgi la nivelul arcadei stângi și piramidei nazale, precum și dureri la membrul superior drept. După acordarea primului ajutor, pacientul a refuzat transportarea la spital;

La Trivale Moșteni: paramedicii din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria au intervenit în data de 26.06.2015, la ora 20.02, pentru acordarea primului ajutor unei persoane de 35 de ani — Mugurel G., victimă a unei agresiuni. La sosirea echipajului SMURD, persoană prezentă multiple plăgi și traumatisme, fapt pentru care, după acordarea primului ajutor, victima a fost transportată la spitalul municipal Alexandria. Cazul a intrat în atenția poliției.

Printre celelalte probleme medicale acuzate de cetățeni au mai fost durerile abdominale, de cap, lombare, de inimă, traumatismele și problemele respiratorii. După acordarea primului ajutor, pacienții au fost transportați la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din zonă.

În sprijinul cetățenilor

În cursul zilele de ieri, pompierii militari zimniceni și roșioreni au fost solicitați să intervină pentru salvarea a două animale mari (cabaline), ce erau căzute în gropi adânci de peste 2 m.

Cazurile au fost în comună Măldăieni, în gospodăria lui Ștefan G. și în localitatea Piatra, pe strada Căminului, proprietarul animalului fiind Mariana C..

În ambele situații pompierii militari au intervenit cu echipamentul din dotarea autospecialelor, cei doi cai fiind aduși la suprafață nevătămați, spre bucuria proprietarilor, pentru care aceste animale constituie unicul mijloc de a produce venituri financiare. Valoarea celor două cabaline a fost apreciată de proprietari la suma totală de 5500 de lei.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Cpt. Dragomir Adrian Gelu
 

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.