Suprafeţe mari de teren agricol din comuna Traian sunt sub ape. Proprietarii nu pot să îşi lucreze pământul. Vinovaţi ar fi Ioan Niculae, proprietarul Inter Agro, şi Primăria Traian.

07 Aprilie 2015, 00:02 | 2890 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Comuna Traian. Foto: Google Maps

Mai mulţi cetăţeni din comuna Traian ne-au sesizat faptul că suprafeţe mari de teren agricol din comuna dumnealor sunt sub ape. Conform spuselor acestora, Ioan Niculae, patronul combinatului Donau Chem,  ar fi luat motoarele sau pompele folosite la desecarea canalelor şi le-ar fi mutat în altă parte,  unde are interese magnatul condamnat la 2 ani şi şase luni de închisoare. Acum, când pânza freatică a crescut, pur şi simplu apa bălteşte iar proprietarii de teren nu pot să lucreze pământul.

Problema este gravă iar Primăria Traian trebuie să răspundă, chiar în faţa legii, dacă a lăsat terenurile agricole rămase descoperite în faţa apei. E un caz tipic de bătaie de joc la adresa cetatenilor din partea lui Niculae şi a responsabililor din Primăria Traian. După ce că în această zonă este o sărăcie cruntă din cauza lipsei locurilor de muncă, iată că nici măcar terenul agricol nu mai poate fi lucrat. Cu ce să se ocupe locuitorii acestei zone, câţi au mai rămas, ca să îşi câştige existenţa? Poate ne răspund cei care conduc această zona, însă "Măriile lor" nu au grija zilei de mâine.

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
mihai pe 07 Aprilie 2015, 17:19
#3
.....
Daca pana anul acesta,cand s au cumparat aceste statii de desecare,nu au fost probleme si nu s a inundat nici islazul de pasunat ai nici terenuri agricole,de ce acuzati primariile ca ar avea vreo vina?....pana anul acesta cand functionau statiile si apa din ploi si tot surplusul era trasa si bagata in Dunare...iar acum cand D nul Nicolae a cumparat statiile si le dezafectat..s au inundat atatea zeci de hectare...cine e vinovat?...e la inchisoare 2ani jumate......si?....apa tot acolo e...o tara condusa de niste hoti..mi e rusine sa spun ca locuiesc aici!...in Romania!...tara nimanui....se chinuie toti sa farame si sa duca la fier viechi tot ce a facut Ceausescu!....dupa 25de ani inca mai sunt uzine de taiat!
mihai pe 07 Aprilie 2015, 09:18
#2
....
Sunt inundate mari suprafete din islazul comunelor Traian,Seaca,Navodari,Vanatori...plus terenurile arabile...Nicilae a cumparat aceste statii iar acum daca trebuiesc puse in functiune,primariile sunt nevoite sa plateasca sume foarte mari de bani pentru a fi pornite..si de unde bani?...oamenii isi vand animalele din cauza lipsei islazului ca nu au unde pasuna.ce e de facut?...nimic....le lasam terenurile inundate 2-3ani,si apoi se gaseste un domn Nicolae sa le cumpere pe un pret de nimic,si asa fiind teren inundat.sau inundabil....prea mica pedeapsa cu inchisoarea pentru asemenea "ucigasi"....
DNA pe 07 Aprilie 2015, 08:55
#1
sa vina DNA-ul
Atat Nicolae cat si Primarul Dana Benone au interes sa fie terenul inundat ca sa ii scada pretul, la primaria Traian se fura ca in codru.Primarul are inters sa tin pamantul inundat sa il cumpere sotia lui Maria, viceprimarul care traieste cu contabila fura si ei pe alta parte, sa nu mai vorbim de secretar care cere spaga de la obraz fara nici un fel de rusine.

Vorbesc oameni din sat ca viceprimarul duce materiale de constructie in fiecare seara acasa.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.