Turneni cu care ne mândrim: Roxana Pătraşcu, autoarea romanului de succes - "Când îngerii iubesc". Absolventa CN Unirea din Turnu Măgurele este o promisiune a literaturii române contemporane.

24 Martie 2015, 00:02 | 4139 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Roxana Patrascu, o sriitoare nascuta in Turnu Magurele.

Viaţa culturală turneană este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. Cine vrea să reuşească, în orice domeniu, trebuie să plece de aici, fiindcă Turnu nu oferă nicio posibilatate de afirmare în domeniul cultural. Aşa a făcut şi Roxana Pătraşcu, o scriitoare care a debutat anul trecut cu un roman de succes. Ajunsă la vârsta maturităţii scriitoriceşti, Roxana a pus piciorul cu toată forţa în lumea scriitorilor. Născută pe 15 mai 1972, în Turnu Măgurele,, Roxana G. Pătraşcu a absolvit Colegiul Naţional "Unirea" din oraş, după care s-a înscris la Facultatea de Electrotehnică a Universităţii Politehnică Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1995. A profesat pentru un singur an ingineria, după care s-a înscris în programul MBA româno-canadian din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1997. De atunci profesează managementul în domeniul telecomunicaţiilor. "Când îngerii iubesc" este  debutul în roman al scriitoarei Roxana Pătraşcu, carte ce a apărut în 2014 la editura Integral, în colecţia "Nodul iubirii".

 "Când îngerii iubesc" este o poveste despre dragoste şi misticism, împletite încântător într-o naraţiune construită prin descrierea alternativă a evenimentelor, văzute din perspectiva celor două personaje principale - Ema şi Ilian, cu interpretările lor subiective, complet diferite, asupra celor întâmplate. Ema este studentă în anul al III-lea la Medicină, cu o viaţă sentimentală în ruine, dar, altfel, cât se poate de normală, o viaţă ce nu lasă să se-ntrevadă că în ea şi-a făcut loc un Înger Războinic din Ordinul Puterilor. Ilian i-a devenit Protector dintr-o întâmplare şi, cu fiecare apariţie lângă Ema, trupul sau de om îl trădează. Îngerul înţelege din ce în ce mai clar că s-a îndrăgostit de fată şi că nu poate face nimic. Speră doar că umbra timpului să fie blanda cu el şi să-i atenueze intensitatea sentimentului, eliberându-l.
Credem că iubitorii de literatură din Turnu Măgurele se vor delecta cu romanul  acestei tinere ( încă) scriitoare. Felicitări Roxana şi aşteptăm cu nerăbdare următoarea carte.

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
Viorel Segarceanu pe 07 Martie 2018, 22:20
#12
Cand îngerii iubesc
Spiritul cultural si Frumusețea sufleteasca a oamenilor de la Dunăre nu dispare niciodată. Asa sunt " sudiștii", calzi ss profunzi. Bravo ! Succes in continuare!
mihaela m pe 01 Aprilie 2017, 21:44
#11
cand ingerii iubesc
Am descoperit intamplator cartea, cu toate ca timpul liber este foarte sc*rt (sunt farmacist manager) si nu o mai pot lasa din mana.Pe cand urmatoarea carte?
Anca pe 15 Septembrie 2016, 12:14
#10
Bună!
Chiar acum citesc și eu cartea ' Când îngerii iubesc" și m-a " omorât" autoarea cu " eu vroiam", " vroiam", " vroiam".
R.G. Patrascu pe 06 Mai 2015, 19:10
#9
Multumiri
Va multumesc mult, mult pentru articolul deosebit si pentru gandurile frumoase legate de cartea mea.

Acum dau print sa ma laud cu ele la parinti smile, care desi s-au mutat din Turnu acum cativa ani ca sa ne ajute pe mine si pe sora mea la crescut de copilashi, au ramas cu sufletul la Turnu...

AMcuCE pe 27 Martie 2015, 14:43
#8
Felicitari autoarei!
Am citit-o si este extraordinar de FRUMOASA! Cine spune ca e siropoasa clar NU A CITIT-O. E adevarat ca titlul si coperta iti pot induce senzatia asta, dar cartea este super-captivanta, cu multa actiune. Ar merge si un film foarte bine dupa ea, si NU UNUL SUD AMERICAN, Domnule Critic care nu catadicsesti sa citesti ce critici, ci chiar blockbuster de Hollywood (si nu glumesc, cititi-o si veti vedea). O recomand cu caldura oricui ii place fictiunea!
Ilie de la scularie pe 25 Martie 2015, 08:01
#7
Domnului critic
Stimate d-le critic, (oare?!?), dati-mi voie sa ma indoiesc de opinia dvs. Latinii spuneau asa: de gustibus et coloribus non disputandum perpetuum. Oare sa nu fi sesizat nimeni invidia care razbate din tonul dvs foarte acid? Dvs ati scris ceva demn sa fiti citat undeva? N-am auzit pe nimeni pomenind de dvs ca despre un critic de valoare. Critica dvs va aseamana mai mult a chibit. Sau credeti ca daca o sa criticati pe cineva care a publicat ceva (bun, rau...dar a publicat) o sa iesiti si dvs in evidenta? Si apoi dvs n-ati auzit despre proverbul ala care spune ca cine nu a fost criticat sau barfit ori injurat a trait degeaba, nu are valoare. Ramaneti va rog la indeletnicirea chibitatului la partidele de table ori sah ale pensionarilor, si nu va aventurati in domenii pe care nu le stapaniti.
critic pe 24 Martie 2015, 20:35
#6
de succes unde?
Vă cam jucați cu cuvintele.Ar fi frumos să fie cum spuneți.Din păcate nu menționați, pentru că nu există, măcar o opinie din partea unui critic cât de cât notoriu care să certifice valoarea cărții autoarei turnene.Editura e absolut anonimă. Titlul e siropos, de telenovelă sud-americană iar coperta cu inimioară și te iubesc face inutil orice comentariu.Am găsit totuși un citat și e din genul de înțelepciune sentimentală aflată peste tot pe facebook.A fi din Turnu nu e o garanție suficientă pentru o carte de succes.
Diamant Nefinisat pe 24 Martie 2015, 14:23
#5
Bravosss !!
FELICITARI DE LA TOTI TURNENII, NE MANDRIM CU TINE !



CAND APARE URMATORUL ?!? cool smirk
un cetatean pe 24 Martie 2015, 13:38
#4
bravissimo
un cetateanca demna de toata lauda nu nemernici care ne condamna la saracie psd dreagnea mohanu cuclea excaim
Ilie de la scularie pe 24 Martie 2015, 08:05
#3
Cu o floare nu faci primavara
Este admirabil ca in oras inca mai exista cultura, dar cu o floare nu faci primavara. Nepasarea celor in drept de la forurile locale in a sprijini cultura este proverbiala. Din cate am auzit un tip a reusit sa incropeasca o monografie a orasului foarte bine documentata, dar fiindca Primaria nu-l sprijina, el publica pasaje din ea in Ecouri. Bun si asa, dar totusi, cred ca atat eu cat si altii vrem s-o citim. Vedeti, de aia spun ca cu o floare nu faci primavara. Pentru PSD-istii de conduc orasul, cultura inseamna lautari, mici, bere si multa gloata amatoare de pomeni cu dedicatie.
alfa pe 24 Martie 2015, 07:03
#2
Prin astfel de oameni Turnu refuza sa moara
Felicitari pentru d-na Patrascu si pentru promovarea valorilor turnene.

Va mai propun o poeta deosebit de sensibila din Turnu care se afirma de ceva ani in Buc*resti, este vorba de Luminita Zaharia.
Tavi pe 24 Martie 2015, 06:25
#1
Felicitari...Vesti bune despre Turnu
Ma buc*r sa citesc si lucruri incantatoare despre acest minunat oras, in care am locuit candva...Felicitari pentru site.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.