Liviu Dragnea, condamnat până la jumătatea anului 2015? Comisia Europeană menţionează dosarul "Referendumul fraudat" în ultimul raport MCV.

09 Februarie 2015, 00:04 | 2718 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea foto: hotnews.ro

Să fie de bine? Să fie de rău? Oficialii Uniunii Europene îl monitorizează cât se poate de atent pe ministrul Dezvoltării Regionale, liderul PSD, Liviu Dragnea. Iar aici nu ne referim la activitatea sa din Guvern, ci la dosarul penal în care acesta este judecat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comisia Europeană pare să fie extrem de interesată de această cauză penală referitoare la o posibilă fraudare a Referendumului din 2012. Iar asta nu e o informaţie pe surse sau pe baza unor zvonuri de prin mediile politice. Trimiterea la dosarul penal al fostului vicepremier se regăseşte într-un document oficial, venit chiar de la Comisia Europeană. Mai exact, în ultimul Raport privind progresul înregistrat de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Adică Raportul MCV, dat publicităţii la finele lunii ianuarie.

Astfel, în Raportul MCV, la capitolul referitor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se scrie negru pe alb că printre dosarele emblematice aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se numără şi dosarul privind Referendumul din 2012, în care Liviu Dragnea este trimis în judecată. Fără a-i pronunţa numele liderului PSD, oficialii Comisiei Europene preconizează că un verdict în acest caz va fi dat până la jumătatea anului 2015. Acum, nu se ştie dacă autorii Raportului MCV se referă la un verdict final, probabil însă că da, şi nici nu se ştie dacă această menţionare a dosarului în care este implicat Dragnea reprezintă automat un motiv de îngrijorare pentru fostul vicepremier privind o posibilă condamnare a sa.

Iată fragmentul din Raportul MCV în care este amintit dosarul privind Referendumul din 2012 în care este implicat Liviu Dragnea:
„Printre cauzele emblematice aflate pe rol, un verdict este aşteptat până la jumătatea anului 2015 într-un dosar de amploare, având ca obiect suspiciunea de fraudă electorală la Referendumul din 2012, cu 78 de inculpaţi (3 dintre ei recunoscându-şi deja vinovăţia) şi aproximativ 550 de martori (în special varstnici ale căror semnături ar fi fost falsificate). Alte dosare în curs de soluţionare pe rolul Secţiei penale a ICCJ se referă la deputaţi, senatori, foşti miniştri, un europarlamentar şi magistraţi (Inclusiv un fost membru judecător al CSM pus sub acuzare pentru abuz în serviciu şi un fost judecător al Secţiei penale a ICCJ, acuzat de divulgare a secretelui care periclitează securitatea naţională)”.

 

sursa: psnews.ro

 
 
 
Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
saracit pe 09 Februarie 2015, 16:11
#4
de nea liviu
se strange latul! un jeg ce a mancat judetu si tara!!!
MCV pe 09 Februarie 2015, 14:27
#3
DRAGNEA CEL MAI MARE HOT
Pedeapsa maxima si tot e putin.Confiscarea averii facuta numai din furat.
CETATEAN pe 09 Februarie 2015, 13:01
#2
NON STOP
Care 16 ore?. Faceti calcul si la orele de la Primarie si reiese ca este platit inca 8ore/zi,adica in total 24de ore din 24.Asta munceste non stop.Cata nesimtire Nu se mai satura .Vine si randul lui.
franchestain pe 09 Februarie 2015, 13:01
#1
la vara nem batam frate
beutura la greu dupa ce ciocioiu de Telerman o ia pe drumu lui.Io ncep dupacus cu palinca ca sa am antrenament frate sa nu ma faca careva de rîs.Sanatate!Amin!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.