Percheziţii în Teleorman, Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa: achiziţii publice de cărţi rare cu prejudiciu de 5 000 000 de lei!

17 Septembrie 2014, 00:06 | 1661 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Descinderi ale Politiei in legatura cu un prejudiciu de peste 5 000 000 de lei.

Marti, 16 septembrie, ofițeri ai Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au desfășurat o operațiune care a vizat 16 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese și fals în declarații.
Polițiștii au efectuat 18 percheziții la domiciliile și reședințele persoanelor bănuite situate pe raza Municipiului București și a județelor Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița și Teleorman, precum și la sediul Biblotecii Metroppolitane din Bucuresti. Potrivit unor surse din politie, printre cei vizati se numara atat directorul general al Bibliotecii Metropolitane, Anca Cristina Rapeanu, cat si adjunctul si contabilul-sef al institutiei.
 Cele 16 persoane sunt acuzate că ar fi cumpărat mai multe cărți care ar fi trebuit să fie catalogate drept “rare”, dar care au fost supraevaluate. Au fost emise și  puse în aplicare 19 mandate de aducere pe numele bănuiților și a altor persoane implicate în activitatea infracțională.La acțiune au participat peste 130 de polițiști specializați în investigarea fraudelor din cadrul I.G.P.R. și D.G.P.M.B., precum și luptători S.I.A.S.-I.G.P.R. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.

În fapt, persoanele bănuite ar fi încheiat contracte de achiziții publice frauduloase, respectiv ar fi achiziționat bunuri la prețuri vădit mai mari față de valoarea de piață sau a căror necesitate nu a putut fi dovedită."Prejudiciul estimat până în prezent depășește 5 milioane de lei. În cauză s-a dispus prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra a 12 imobile evaluate la suma totală de 508.746 euro. Totodată, s-a instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei", arată IGPR.

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.