Un fenomen care ia amploare: arderea miriştilor. Pe DN 54, între Islaz şi Gârcov, nu s-a putut circula minute bune din cauza flăcărilor.

18 August 2014, 00:06 | 1515 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Fum si flacari pe DN 54.

Timpul călduros şi cunoscuta comoditate a oamenilor au făcut să apară un fenomen foarte periculos. Pentru că e greu să cureţi terenul şi costă bani mulţi, ce s-au gândit unii? Cel mai uşor este să dai foc miriştilor, în speranţa că arderea acestora te va scuti de muncă şi bani. În zona Turnu sunt destui care dau foc la mirişti şi apoi nu mai stau să supravegheze flăcările, care  pot cauza pagube materiale sau chiar pierderi de vieţi. Duminică, pe şoseaua care uneşte comunele Islaz şi Gârcov, chiar pe marginea şoselei, flăcări mari şi un fum dens au făcut ca autoturismele să se oprească.

 Inconştienţii care au dat foc nu s-au gândit că, din cauza vântului, focul se putea propaga oriunde, mai ales că erau şi lanuri de porumb prin apropiere. Pe lângă acest pericol, a mai fost şi acela al şoferilor care pur şi simplu nu mai vedeau nimic din cauza fumului, fiind în pericol să comită accidente. În Turnu, cunoaştem oameni care au fost păgubiţi prin arderea unor suprafeţe de vită de vie. Poliţia trebuie să ia măsuri, mai ales că acest lucru, arderea miriştilor, este interzis de APIA. Cum aproape toţi fermierii primesc subvenţii de la APIA, ar trebui  să fie depistaţi cei care pun în pericol culturile agricole, viaţa oamenilor şi circulaţia. Să sperăm că, mai ales acum, când a început să se fure mult de pe câmp, poliţia va face o echipă care să supravegheze terenurile agricole.

 
Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
floricel pe 18 August 2014, 20:30
#2
rezeanu si matoi
sa ne spuna matoi cu rezeanu ce fac ca acolo sint paminturile lor
ilie de la scularie pe 18 August 2014, 09:06
#1
Inconștienți și nunumai
Se poate vorbi și de inconștiența celor care dețin terenurile agricole, dar se poate ca unele incendii să apară și datorită unui simplu ciob. Este suficient să se afle într-o zonă cu iarbă uscată, și prin efectul de lupă se declanșează incendiul.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.