Iulia Marinescu, elevă în clasa a XI-a la CN Unirea din Tr. Măgurele, a obţinut o menţiune la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Beijing.

05 August 2014, 00:06 | 3640 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Iulia Marinescu si diploma obtinuta la Beijing. foto:facebook

Elevi din România au câştigat medalia de aur şi două menţiuni la cea de-a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică care a avut loc la Beijing în perioada 21 - 25 iulie, materie care nu se studiază în România, informează Ministerul Educaţiei.

Un succes notabil pentru scoala romaneasca si, mai ales, pentru invatamantul turnean. O eleva de la CN Unirea din Tr. Magurele a reusit o perfomanta foarte buna. Iulia Marinescu, eleva in clasa a XI-a la liceul turnean, a participat, alaturi de alti  elevi la Olimpiada Internationala de Lingvistica. Rezulatele obtinute au fost foarte bune. Astfel, Dan Mircea Mirea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova a câştigat medalia de aur, iar Iulia Marinescu de la Colegiul Naţional „Unirea” din Turnu-Măgurele, judeţul Teleorman şi Vlad Neacşu de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, elevi tot în clasa a XI-a, au câştigat menţiuni.

Lingvistica este o materie care nu se studiauză în ţara noastră, astfel încât elevii au fost pregătiţi şi însoţiţi la Olimpiadă de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, potrivit ministerului. Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două etape: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Cetatean scarbit pe 09 August 2014, 20:29
#5
Florile n-au a face cu patetismul
Draga pateticule!

Ca scrierea ta tradeaza mai multa corectitudine decat a celor care-si fac veacul pe aici,asta e bine....Ca nu ai insa pe deplin proprietatea cuvintelor(vezi patetic!) si nici cu stilurile nu stai prea bine,asta e alta chestiune...Ma gandeam doar ca tare bine am facut cand m-am hotarat sa plec din targuletul asta...
patetic #3 pe 09 August 2014, 13:20
#4
Cu cine te certi cetatene scarbit?
Tonul patetic al textului tau e un semn clar de frustrare.Articolul a fost prompt si decent, fara floricele, in a relata performanta fetei. Ca tu vrei sa fie primita cu flori de turneni, asta e viziunea ta penibila. Fata a invatat pentru ea si ea va profita in viitor de munca ei.
multe flori pentru Iulia de la un cetatean scarbit pe 07 August 2014, 23:17
#3
Cata ingratitudine!
Cand a fost sa improscati cu noroi in atatia oameni din orasul vostru,erati tare guralivi si activi...Acum cand in oraselul vostru exista o tanara pe care ar fi trebuit sa o primiti cu flori la intrarea in oras,ati tacut malc...Fugi,Iulia din targul asta cat mai repede,ca altfel te trezesti tinta delatorilor si a tuturor frustratilor,care nu cunosc si nu pot aprecia un alt limbaj decat cel pe care-l dezvolta ei aici...Esti prea mare pentru niste mentaitati atat de meschine!!!
colegii pe 07 August 2014, 10:48
#2
tai
Bravo, Iulia!
yfuv pe 05 August 2014, 17:15
#1
uvuvuv
Felicitari!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.