Piaţa Municipală din Tr. Măgurele continuă să fie un loc unde ţăranii nu sunt bineveniţi. "Producătorii" de oraş fac legea, în cârdăşie cu administraţia Pieţei.

15 Iunie 2014, 00:15 | 2366 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Piata Municipala.

Piaţa Municipală din Turnu-Măgurele este un loc vizitat zilnic de foarte mulţi turneni. Mai ales în această perioadă, când au apărut roşiile şi castraveţii la un preţ destul de mic, turnenii merg des în Piaţă. Acum cativa ani, Piaţa s-a îmbogăţit cu o hală mare, mesele fiind complet acoperite şi ferite de intemperii. Construcţia halei a dat impresia că Turnu va avea un comerţ civilizat. Speranţe deşarte, deoarece conducerea actuală a Pieţei, compusă din indivizi care au avut grave probleme cu legea, nu ştie să gestioneze situaţia. Au aparut probleme şi conflicte, pentru că, pe lângă ţăranii care-şi vând produsele proprii, a aparut o nouă specie de producători, cei de oras. Aceştia, în majoritate, cumpără produse din en-gros-urile din Bucursti sau de la ţărani şi le vând la preţ mare. Am mai scris despre faptul că producătorii de la oraş sunt evitaţi de turneni, care preferă să cumpere de la ţărani. Pentru a contracara acest lucru, cei care vând zilnic produse în piaţă încearcă să se infiltreze printre ţărani. Cum aceştia vindeau în afara halei, au ieşit afară şi ceilalţi.

 De câteva săptămâni, piaţa s-a mutat în aer liber, hala fiind un fel de depozit. Odată cu noua copertină, producătorii bruneţi de la oraş au ieşit din hală şi au ocupat cele mai bune locuri. Întrebăm şi noi, ca majoritatea turnenilor: la momentul actual, ce rol mai are hala? De ce s-a construit, dacă nu este folosită?

Producătorii de la oraş se mută după ţărani, pentru că turnenii preferă să cumpere de la aceştia. Dacă ţăranii sunt lăsaţi să îşi vândă produsele în hală, imediat cele mai bune mese sunt ale producătorilor de oraş, în special, ţigani. În fotografia alăturată se poate observa cum la cea mai bună masă este o ţărăncuţă brunetă foc. Masa fetei este amplasată strategic în faţa noii copertine. Nu este o noutate faptul că speculanţii se infiltrează printre ţăranii de la mesele de afară, însă acum este prea de tot. De ce s-au cheltuit bani, când hala este goală? În loc să facem ceva cu adevărat util cu banii, îi aruncăm pe investiţii inutile.

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
ciciolina pe 07 Mai 2015, 22:52
#9
din afara
lasatii dracu in pace si pe ti**nii aia din piata sa fac si ei bani ca sunt datori vanduti
unu care face piata pe 16 Iunie 2014, 12:16
#8
taranii...oameni muncitori
Habar eu samsarii cum ajungi sa culegi o ladita de rosii...cata munca faci pana ajungi sa culegi o rosie coapta...rog oamenii sa cumpere nu mai de la tarani aia care muncesc zi lumina din primavara pana in toamna ca sa stranga si ei un banut...habar au ei cata munca face amaratu ala ca sa scoata si el un ban...habar au sa tina o sapa in mana...apreciatii pe oamenii muncitori cumparand de la ei
nebunusatului pe 16 Iunie 2014, 00:26
#7
@damocles
Vad ca te doare capul despre ce spune altul si cel mai bine e sa faci ca sarpele ce iese in poteca si este calcat de oi . Totusi, observ ca nici tu nu ai ciorile la suflet ... greu de inteles ce ai i cap si unde vrei sa ajungi...Si daca te legi de mama pot face acelasi lucru ... sau mai simplu...dute dupa ia ...pentru de mai multi ani si-a gasit linistea . Sa-ti fie rusine damocles .
damocles pe 16 Iunie 2014, 00:00
#6
@ nebunusatului
Primarul este vinovat deoarece chiar daca el nu are atributie directa lasa maimutele din subordine sa faca ce le duce mintea. Daca lucratorii din primarie iubesc ciorile sa se duca dracului cu ele cu tot. Oricum ciorile ii vor duce la belsug asa cum s-a imbogatit Hitler Fratele lor de suflet. F..... sufletul lor de sugatori. Apropo,pe mama ta ori a luat-o in .. un militian si nu i-a platit? Ca vad ca esti foarte inversunat, ai ceva pe constinta si nu stii cum sa spui.
LEONIDAS pe 15 Iunie 2014, 19:13
#5
Am fost la piata sambata -duminica..
S-au furat sitele de pe jos de la minicanalele de sc*rgere a apei de ploaie si au ramas descoperite fiind un mare pericol pt. cetatenii orasului-isi pot rupe picioarele!Rog primaria sa repare URGENT SITUATIA CREATA!.Era sa-mi rup glezna in ele..!
jiji pe 15 Iunie 2014, 17:30
#4
piata
se vede ca a venit dl.Alan la conducerea pietei,se alege praful cum s-a ales si de serviciul transport local.
cumparator pe 15 Iunie 2014, 11:25
#3
mafia pietei
Toti speculantii din piata sunt in legatura cu seful pietei si fac legea preturilor dupa cum au interesul.Primaria si Politia ar putea face ordine? DA,daca vor sa-SI FACA DATORIA,CUM AR FI NORMAL
coco pe 15 Iunie 2014, 06:21
#2
garoii
sint de vina cei care le elibereaza carnete de producatori adica primaria
nebunusatului pe 15 Iunie 2014, 05:57
#1
PIATA
Nu prea am observat a se ingheuie cumpareatorii la taba ti**neasca, asta pentru ca toti ne-am dat seama ca cioara nu e producator, preturile sunt umflate fata de cele ale adevaratilor tarani . Apoi daca dau un ban dece sa nu- dau unuia care a trudit din greu, nu unui colorat care doar cumpara si vinde si vrea profit maxim . MOARTE ciorilor, ei ne-au inchis incet-incet portile Europei prin caracterul lor de animale de prada si am ajuns practic sa fim considerati un popor de ti**ni.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.