Comparaţie între Donau Chem Tr. Măgurele şi Azomureş Tg. Mureş - diferenţa o face managementul performant.

26 Mai 2014, 00:45 | 5617 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Azomures - dovada unui management performant.

Combinatul chimic Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele se află pe marginea prăpastiei. Datoriile şi lipsa unei strategii solide pentru viitor sunt semne că s-a ajuns la capăt de drum. Patronul şi conducerea se fac vinovate pentru dezastru şi nimeni altcineva. Ingineriile financiare ale lui Ioan Niculae şi-au arătat limitele, ajungând într-un punct mort. Nu s-a făcut nicio investiţie de anvergură care să revigoreze activitatea şi să-l eficientizeze. Datorii peste datorii şi doar gazul ieftin(pomeni) îl mai ţin în viaţă. InterAgro nu este o căpuşă clasică a Donau Chem, pentru că este o firmă a aceluiaşi patron, însă funcţionează precum o căpuşă. În aceste zile, în loc să caute soluţii pentru plata salariilor restante, conducerea Donau Chem se gândeşte la represalii la adresa angajaţilor care şi-au cerut drepturile. Ca să putem înţelege mai bine situaţia, încercăm o comparaţie, dacă se poate aşa ceva, cu singurul combinat de îngrăşăminte chimice din ţară care nu este al lui Ioan Niculae. Azomureş din Târgu-Mureş este în proprietatea companiei elveţiene Ameropa. Elveţienii au început un program ambiţios de investiţii, ceea ce pune combinatul pe un drum bun.

"Azomureş a semnat un acord de finanţare în valoare de 66 milioane Euro pentru modernizarea    fabricii de uree. Împrumutul prioritar contractat de la Česká spořitelna, a.s. (“CS”) şi Československá obchodní banka, a.s. (“CSOB”) în colaborare cu Banca Comercială Română va permite producătorului român de îngrăşăminte pentru agricultură Azomureş SA Tîrgu Mureş să implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii din ultimii 30 de ani.

Contractul, în valoare de 66 de milioane de Euro se va derula pe o perioada de 12 ani şi a fost semnat în data de 20 mai 2014, cu ocazia vizitei în România şi Moldova a delegaţiei comerciale conduse de Preşedintele Republicii Cehe, dl. Miloš Zeman. Azomureş va utiliza finanţarea pentru modernizarea fabricii de uree, retehnologizarea fiind realizată de firma cehă Chemoproject Nitrogen a.s. Combinatul Azomureş are linii de producţie pentru îngrăşăminte solide şi lichide, dar şi pentru melamină.

În cadrul acestei investiţii Azomureş va moderniza fabrica de uree, va construi un nou turn de granulare cu o instalaţie modernă, ce va permite companiei să se conformeze cerinţelor de mediu privind emisiile de particule şi de amoniac. În urma acestor acţiuni de modernizare, nu numai că va creşte capacitatea de producţie de la 900 t/zi la 1425 t/zi, dar va creşte flexibilitatea instalaţiei şi a fluxului de producţie adaptându-se permanent la cerinţele pieţei. Ca urmare, Azomureş va livra fermierilor un îngrăşământ de calitate premium." Aceasta nu este singura investiţie majoră la Azomureş. Pentru a înţelege ce se întâmplă la Donau Chem intraţi pe site-ul Azomureş.com ca să vedeţi diferenţa dintre profesionisti si asa-zisii manageri ai lui Ioan Niculae.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Somerul. pe 09 Mai 2015, 17:51
#5
Mai sunt si alte deosebiri.
La Tg. Mures cei mai multi cetateni sunt vrednici si cinstiti, pe cand la noi MAJORITATEA sunt lenesi, prosti si hoti!.( ei vor salarii nu munca!).
Sabo Atila pe 28 Mai 2014, 19:31
#4
investim in scolarizare
la noi la Targu Mures scolarizam in sensul ca nu suntem fabrica de diplome la locul de munca tineri pentru meseriile din Combinat.

Cursurile dureaza 6 luni 4 ore teorie 4 ore practica -dar e adevarata practica- dupa care tinerii sunt stapani pe cea ce fac.
unu bula pe 28 Mai 2014, 09:30
#3
profesionisti
toti care au administrat combinatul dupa anii 90 au supt ca virgula capusele,nimeni nu a investit decat pe ici colo in schimb au plecat cu ceva buzunare pline.Din vechiturile care sunt acolo,pe Ioan Nicolae l-a facut milardarul prim al tari,asta datorita oamenilor competenti de acolo- vorba aia,,din rahat bici si sa si plesneasca,,

Ban ION pe 27 Mai 2014, 09:11
#2
Pentru Sabo Atila
Da Atila, ai dreptate. Cum poti face performanta cu un director uzat, fara idei despre management si care este consiliat (numit)de un bosorog uitat de lume _Pelea = 78de ani? Ce pot sa implementeze acesti 2,,colosi,,in industria chimica ?! Pelea a fost huiduit si gonit din oras in 1990 (acum omul se razbuna) i-ar Ban....

La Donau Chem cum incearca un tanar sa ridice putin stacheta,cum I se da-n cap. O sa ne trazim intr-o zi si o sa-i dam afara din oras nu din institutie pe acesti 2 mafioti. La Azomures se scolarizeaza tineret, la Donau Chem pensionarii sun,,fruncea,,. DONAU CHEM NU ARE VIITOR ATATA TIMP CAT MANAGERUL ESTE UN PENSIONAR CORUPT, FARA SCOALA MANAGERIALA, ESTE CONSILIAT DE UN ADMINISTRATOR CARE NU A FACUT SI NU FACE NIMIC BUN SI TINERII NU SUNT LASATI/NU SUNT SUSTINUTI SA FACA PERFORMANTA. BRAVO AZOMURES, TINETI-O TOT ASA SI PROBABIL O SA FITI SINGURII PRODUCATORI DE INGRASAMINTE CHIMICE . PENTU INTERAGRO......HAI ASTRA GIURGIU !
SABO ATILA pe 26 Mai 2014, 07:55
#1
MANAGEMENT TANAR
LA TARGU MURES ESTE CONDUCERE TANARA NU

PENSIONARI TIP BANU&CO;.

MEDIA SALARIULUI NET LA MUNCITORI ESTE 1.900 LEI LA CARE SE ADAUGA BONURI DE MASA.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.