Conducerea Donau Chem Tr. Măgurele ameninţă angajaţii, însă Ioan Ban va răspunde în faţa legii, nu numai în faţa camerelor tv.

18 Mai 2014, 02:07 | 2743 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Protest la combinatul Donau Chem Turnu-Magurele.

După protestul de vineri, 16 mai, conducerea combinatului chimic Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele, în loc să facă demersuri  pentru ca angajaţii sa  primeasca restul de bani şi bonurile de masa, s-a gândit că este mai bine să treacă la ameninţări. Toată strategia cu intimidarea vine din teama că luni este anunţat alt protest, care s-ar putea să fie şi mult mai mare. Concedierea, instigatorii să răspundă în faţa legii si alte amenintari  facute de Ioan Ban, directorul general, doar, doar să nu fie luni alt protest. Din păcate pentru conducere, angajaţii au legea de partea lor şi, dacă mai sunt ameninţaţi în fel şi chip, s-ar putea ca Ioan Ban şi ceilalţi şefi să răspundă în faţa legii. Contractul de munca a fost incalcat grav de conducere, in consecinta, angajatii au protestat. Era nevoie de instigatori cand cutitul a ajuns la os?! Bine ca nu a fost rascoala, caci atunci erau alte intamplari. Disperarea si problemele i-au facut pe angajati sa fie mai uniti ca niciodata, intelegand ca doar asa vor reusi. Amenintarile lui Ioan Ban i-au indarjit si mai mult, iar in cazul in care unul dintre salariati o sa fie concediat, penalizat sau cine stie ce i se poate intampla, colegii lui vor continua protestele pana cand  cei sanctionati vor fi reintegrati in drepturi.

Probabil că lui Ioan Ban nu îi place liniştea şi  vrea să fie arhicunoscut în întreaga ţară ca personaj negativ în serialul "Protestele se ţin lanţ la Donau Chem - Ban nu dă banii". Viaţa bate filmul şi poate să fie o audienţă record, astfel că producţia de îngrăşăminte trece în plan secund. În cazul în care se va ajunge la concedierea unora dintre cei care au avut curajul să îşi ceară drepturile, I.Ban poate fi acţionat în judecată. Să nu creadă cineva că mai poate să încalce legea   fără să fie tras la răspundere. Trăim într-o Românie europeană, nu în Coreea de Nord sau într-o dictatură sud-americană. Pentru că angajaţii să fie apăraţi cât mai uşor şi mai bine,  să nu se ajungă până la concedieri iar de aici la judecată, trebuie înfiinţat alt sindicat iar Dimancea să rămână cu Turnuchim şi cu lingăii lui. Chiar dacă nu se trece imediat la concedieri, conducerea este cu ochii pe cei curajoşi şi pe viitor poate sa incerce să-i dea afară, aşa că un sindicat puternic este necesar.

Într-o încercare disperată de a face să nu aibă loc un alt protest, conducerea vine cu tot felul de minciuni şi manipulări de genul: Niculae s-a supărat şi o să oprească Donau Chem, urmand să funcţioneze numai Slobozia, sau a zis patronul că o să meargă numai Donau Chem şi că de aceea trebuie ca muncitorii să fie cuminţi. Combinatul Donau Chem o să funcţioneze numai dacă este profitabil şi nu din cine ştie ce baliverne. Angajaţii nu au nicio vină în cazul opririi activităţii, doar patronul şi conducerea au atribuţiuni în acest domeniu. Dacă nu se dau salariile sau combinatul ajunge să fie închis, e din cauza incompetenţei conducerii. Neplata salariilor nu este soluţia pentru nicio problemă, pentru că, dacă se ajunge până aici, urmează falimentul.

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
turneanul de rand pe 18 Mai 2014, 21:40
#8
pentru angajatii combinatului
Ati vazut ce le poate mintea celor pe care i-ati votat? Vine un neica nimeni gen Cuclea sa va cheme la primarie,ca sa mai minta pentru a cata oara,ca va va ajuta.Ce stie dobitocul asta ? Si la UVCP,era o nulitate,de aceea a intrat in politica. Si din cauza prostilor care l-au votat, i-a reusit figura.Chiar ati ajuns la mana lui Cuclea, stimati angajati ai combinatului ? Cine este el, ca sa ordone oprirea autobuzelor in fata primariei,pentru negocieri ? Pai pana acum nu stia despre situatia de la combinat? Ba da, dar nu era campanie electorala.Nu va mai lasati prostiti de PSD-istii acestia nemernici care,nu va iau in seama decat in campaniile electorale si va mint fara rusine.
NU V-ATI SATURAT DE MINCIUNI???? pe 18 Mai 2014, 13:13
#7
NU MAI CREDETI IN PROMISIUNILE PSD!!!
ASA A CONDUS PSD IN ORASUL SI JUDETUL NOSTRU.CE V-A ADUS BUN?S-A SCHIMBAT CEVA DE 20 DE ANI?TRAITI SAU O DUCETI MAI BINE?COPIII SAU NEPOTII VOSTRI AU LOCURI DE MUNCA?DACA SUNTETI MULTUMITI,ATUNCI INSEAMNA CA....V-AU MINTIT FRUMOS.
ipse pe 18 Mai 2014, 12:51
#6
toţi pentru unu
Rău a mai schimbat beţia de putere, avariţia pentru bani mulţi, oameni ca Ban I despre care se vorbea că-i o somitate din punct de vedere al meseriei, al caracterului său de legist care nu accepta minciuna. Dar deh, aunci era un simplu angajat într-o funcţie bunicică, acum mare barosan.
Vasile pe 18 Mai 2014, 11:25
#5
cu totii
maine - cu totii: cu neveste,copii,rude,neamuri!
ION pe 18 Mai 2014, 10:23
#4
RUSINICA
Urmeaza, ca in cazul tuturor revoltelor din istorie, innabusirea si pedepsirea vinovatilor. Rusine conducerii,rusine domnul "suptinginer" petculescu, care incerci sa manipulezi liderii de opinie cu veninul reptilelor din care faci parte. Probabil,vreti sa le amintiti de cele 1 milion de loc*ri de munca si de toate promisiunile mincinoase. Ar fi bine ca luni, primarul sa apara pe un cal alb si sa spuna ca el este "ingerul salvator" cu girul jupanului si sa scandeze: "OAMENI BUNI VOTATI-NE CA SE VA INTAMPLA CE V-AM PROMIS"
PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE pe 18 Mai 2014, 08:58
#3
TELEORMANUL E RUSINEA ROMANIEI
TREZITI-VA SI MERGETI LA VOT!BATAIA DE DE JOC SI JAFUL ASUPRA CETATENILOR TREBUIE SA INCETEZE.NU VA MAI LASATI MINTITITI,FURATI SI UMILITI DE CATRE DRAGNEA SI PSD.NU MAI CREDETI IN PROMISIUNILE LOR,PENTRU CA NU AU FACUT NIMIC BUN PENTRU NOI.ORASUL SI JUDETUL SE AFUNDA ZILNIC IN MIZERIE SI SARACIE,IAR O GASCA DE HOTI DIN PSD PROSPERA SI RAD DE NOI LA FIECARE CAMPANIE ELCTORALA.

ILIE DE LA SCULARIE pe 18 Mai 2014, 08:54
#2
FURT MISCARE SPONTANA
In dimineata asta CARACATITA ROSIE incearca sa confiste aceasta miscare spontana. Sefii de sectie psd-sti,in "imbarligatura" crasa cu primarul,suna in diperare la oamenii care au participat la aceasta miscare ca luni dimineata sa opreasa autobuzele la primarie si sa aibe o discutie impreuna.Acest mod de abordare seamana cu modelul sec*risto-comunist al anilor 1950.OAMENI BUNI ! NU DATI CURS LA ASEMENEA MIZERII. FAC ACEST LUCRU PENTRU A VA CERSI VOTUL IN ACEASTA CAMPANIE ELECTORALA.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.