Dezastru la Liceele Sf. Haralambie şi D.Praporgescu: rata de promovare la simularea bacalaureatului a fost de 0%!!

24 Martie 2014, 00:03 | 4033 vizualizări | 19 comentarii
Car Universal
Liceul David Praporgescu.

 Rezultatele simulării examenului de bacalaureat în  judeţul Teleorman sunt o dovadă că foarte multe licee ar trebui  transformate în şcoli profesionale. Foarte mulţi elevi n-au nicio treabă cu şcoala, astfel că a devenit un calvar examenul de bacalaureat. La şapte licee teleormănene, dintre care unul  chiar din Alexandria, toţi elevii au fost respinşi, întrucât nici unul dintre ei nu a obţinut note de trecere, rata de promovare fiind zero.
Este vorba despre Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, Liceul Tehnologic David Praporgescu şi Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele, Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” şi Liceul Tehnologic Nr.2 Rosiorii de Vede, Liceul Teoretic Piatra şi Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga.
Situaţia creată în judeţul Teleorman, ca şi la nivel naţional, ar trebui să ridice un mare semn de întrebare atât elevilor, cât şi reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, cei care ar putea să modifice această situaţie, prin aplicarea unor măsuri în ceea ce priveşte schimbarea modalităţii de evaluare a elevilor, ale căror rezultate se vor vedea în timp.

După cum observaţii, cele două licee de "fală" din Turnu-Măgurele, Sf Haralambie şi Praporgescu, sunt licee doar cu numele, pentru că nu se face aproape deloc carte. Ce s-o învăţa în aceste licee, dacă nici măcar un elev nu e în stare să ia media 6 după probele de la bacalaureat? Urgent, foarte urgent, trebuie să vedem şi niste demisii de onoare ale directorilor din aceste unităţi de învăţământ, pentru că nu-i posibil să te complaci într-o asemenea situaţie ani de zile. Cel puţin la Liceul D.Praporgescu, directorul Mitroi s-a înconjurat de un harem de doamne şi domnişoare ( oare?), care ar trebui să meargă mai curând la sapă decât într-o unitate de învăţământ. Şi la Liceul Haralambie situaţia e cam aceeaşi.
   Dacă am vorbit de codaşi, să amintim şi liceele fruntaşe. Astfel, pe primul loc, cu o rată de promovare de  58,94 %, se află Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, urmat de Liceul Teoretic “A.I. Cuza” tot din Alexandria, cu 40,87 la sută rată de promovoare, iar pe locul III se situează Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele cu un procent  de doar 34,69 la sută.

Citeşte şi
Comentarii (19) Adaugă comentariu
eu pe 30 Martie 2014, 13:55
#19
Mitroi
Faptul ca Mitroi si-a parasit sotia inc*rcandu-se cu contabila,ne duce cu gandul la : "CINE SE ASEAMANA, SE ADUNA". Nu uitati ca si actuala doamna Mitroi a fost casatorita,dar a renuntat la sotul de atunci,in favoarea directorului. Unde nu mai pui fatul ca,fetita ei din prima casatorie a ramas la sot.... Chestie de caracter. Ce mama nu s-ar zbate nebuneste pentru a-si obtine copilul ? Judecati dumneavoastra,dragi cititori si dati-va cu parerea despre josnicia acestei familii, numita MITROI, care se crede chipurile,una de elita in orasul nostru. Ce probitate morala au Mitroi si sotia lui ? Uitati cine conduce o unitate de invatamant (fie vorba intre noi, una de .... rahat ). Dar totusi,acolo se face educatia unor copii. De catre cine ? De MITROI ? Haideti, sa fim seriosi ! Rezultatele se vad... Nu mai exista loc de scuze.
cititor pe 29 Martie 2014, 12:07
#18
pentru pamfletar
Draga pamfletarule,

Sa stii ca postarea ta, o interpretez chiar ca pe un pamflet. Dar,cu o obiectie : te inseli in privinta onoarei lui Mitroi. Acest individ,daca ar fi avut onoare, nu si-ar fi parasit sotia, cu ditamai baiatul, incarcandu-se cu contabila. Ce parere ai ? Am dreptate? Si mai e o chestiune : acest snapan,caruia ii sta gandul numai la bani, nu ar renunta niciodata la vreo functie bine remunerata. Crede-ma, draga pamfletarule, ca il cunosc mult mai bine decat tine pe acest "Mâre de la Salcia". Poti spune despre el orice,insa, te rog, las-o mai moale cu onoarea. Ca la el, nu este cazul.
pamfletarul pe 28 Martie 2014, 19:21
#17
demisionarul Mitroi
In urma sedintei de analiza a rezultatelor simularii pentru bacalaureat care a avut loc ieri la Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman, directorului Mitroi, i s-a cerut demisia. Dumnealui,ca un om de onoare ce este, a promis ca si-o va da. Asteptam cu interes,infaptuirea acestui act de dreptate. Speram ca si primarul Cuclea sa fie de acord si sa nu mai tina in brate aceasta nulitate. Colegiul David Praporgescu are cadre didactice mult mai bine pregatite decat acest expirat.
D. Praporgescu pe 26 Martie 2014, 20:08
#16
pentru Mitroi
Nevasta dumitale, coane Mitroiule, ce program are ? Astazi la doua si jumatate isi luase zborul de la serviciu. Sa inteleg ca e pontata doar sase ore ? Cine ii semneaza pontajul lunar ? Ai grija,luna asta,sa nu-i dai salariul intreg.
alt turnean pe 26 Martie 2014, 20:02
#15
pentru turnean (nr. 14)
Bai,turnean tampit! Plimbaretul numarul unu al judetului este Dragnea. A fugit de la PD,dupa ciolan la PSD. Si l-a luat cu el si pe Mohanu. Alt mare plimbaret este Cuclea,fost PRM-ist,actualmente aflat in barca PSD-ista. Pe astia nu ii vezi,boule? Sau esti din tabara lor ? Si mai e ceva : n-ai vrea sa-mi mananci tu mie, ce ai vrut sa scrii acolo unde ai pus "p...a" ?
turnean pe 26 Martie 2014, 09:03
#14
Pt "Alt.Turnean"
Bai, p...a,dupa "Bai" trebuia sa pui virgula, pe care tu ai pus-o apoi intre subiect si predicat(?!?).Cred ca ai fost coleg cu Mitroi, el la catedra sau in cabinetul directorului si tu in banca la seral sau pe strada,in fata scolii, cu tigara in gura.Apoi,da, conteaza ca Neagu e plimbaret pe la multe partide, ca si senilul ala de Baciu, mari politicieni pe care tu, nescolitu'dracu', vad ca ii apreciezi!
Alt turnean pe 26 Martie 2014, 00:23
#13
Scoala
Tara ne vrea prosti! Mitroi, consilier PSD, nu face decat sa se supuna cerintelor de partid si de stat (guvern). Tara ne vrea prosti!
alt turnean pe 25 Martie 2014, 19:22
#12
pentru turnean ( nr. 9 )
Bai idiotuleeeeeee ! Ce conteaza partidul din care face parte Neagu? Ideea este ca,daca un liceu are promovabilitate zero,directorul ala trebuie zburat din functie. Asta inseamna prost management.Cine il cunoaste pe Mitroi,stie ca nu este competent,atata vreme cat rezultatele sunt clare,sunt publicate si afisate.Ce s-o mai dam dupa colt? Calitatea managementului de la D. Praporgescu,este dupa chipul si asemanarea lui Mitroi,adica proasta.Facem un apel la parintii elevilor de la D. Praporgescu,sa atraga atentia in mod deosebit doamnei inspector general Gherghe Valeria,fata de calitatea proasta a managementului de la acest liceu. Am lucrat cu Mitroi si ii stiu bine siretlic*rile,ciubucarelile si aranjamentele.
Consilierul pe 25 Martie 2014, 16:14
#11
Lui Catalina
Daca in timpul orelor elevii "stau" pe Facebock atunci profesorii care admit acest lucru sunt de vina. Nu stiu care este calitatea profesorilor, nu stiu cat este de vina " materia prima", dar un lucru este cert si anume ca nu pot fi toti elevii retardati. Mai stiu ca atunci cand o institutie are rezultate catastrofale managerul trebuie sa-si asume prin DEMISIE, de onoare, aceste rezultateDar cand si-a asumat Mitroi ceva!? Dar ce onoare are Mitroi!?
Catalina pe 25 Martie 2014, 14:15
#10
Absolventa la "SF. Haralambie"
nu mai dati vina pe profesori! in acel liceu se face carte, sunt profesori foarte bine pregatiti dar cand nu ai cu cine .....degeaba de agiti tu ca profesor sa le predai si sa le explici daca ei stau pe facebook in timpul orelor!poate si parintii au partea lor de vina!
Turnean pe 25 Martie 2014, 10:03
#9
Liviu Neagu?
Liviu Neagu nu e ala de a fost liberal? Acum e la PD-L? Sau la Alianta pt teleorman? Sau la Miscarea Pop**ara-fundatia sau partidul? Sau la EBA? Sau nici el nu mai stie decat sa latre?
Consilierul pe 25 Martie 2014, 00:14
#8
Mitroi si Chirita
Ieri, in sedinta de Consiliu Local Turnu Magurele, consiliarii PDL prin vocea d-lui consilier Neagu Liviu, au cerut ca prin reprezentantii Consiliului Local din Consiliul de Administratie al liceelor ce au avut promovabilitate 0 la simulare sa se ceara demiterea directorilor de catre ISJ. Avand in vedere ca dl. Mitroi este consilier local PSD cu siguranta nu se va face un astfel de demers.
dan pe 24 Martie 2014, 20:43
#7
idiotenie
cum sa spui asa ceva cand profesori si directori sunt nultati care au fost pedagogi,ingrijitori si alte specii imorale,numite politic.ce rusine a ajuns invatamantul

xyz pe 24 Martie 2014, 19:49
#6
scoala
de vina sunt elevii care nu vor sa mai invete nimic. la liceul haralambie se face carte dar nu ai cu cine pentru ca elevii refuza informatia. lucrezi cu ei numai ce se da la bac iar pe ei nici nu ii intereseaza. nu sunt profesorii de vina. nu mai dati in ei. de vina sunt elevii care nu mai sunt seriosi si nu-i mai intereseaza scoala. si la licu intra toti retarzi si cei care habar nu au sa citeasca si sa scrie asata este sistemul. cu cine sa lucrezi si sa mai faci si performanta?

gica pe 24 Martie 2014, 19:18
#5
ceangaru
pai daca nardi ceangaru ajuns profesor,un atehnic idiot cum sa perceapa acei copii ce au de facut in viata . nu a inteles el si stimata lui sotie dar acestincopii nevinovati'
cetatean pe 24 Martie 2014, 13:04
#4
Mitroi
Nu numai Mitroi e de vina pentru situatia DEZASTRUOASA de la "D.Praporgescu", ci toti: profesori slabisau nemotivati de nimeni si nimic, elevi neinteresati decat de scandal, bautura si sex, parinti asemenea lor.Este adevarat, Praporgescu si Haralambie ar trebui transformate in scoli profesionale, dar este greu spre imposibil.
Anton Mudarinos. pe 24 Martie 2014, 06:55
#3
De ce sa ne miram??!!
La Sf. Haralambie profesorii //isi predau// lectiile la intrarea in scoala,la cafele si la tutuneala in timp ce asa numitii elevi fac acelasi lucru in parculet sau se catalesc pe gardul bisericii .DESPRE ACESTE ASPECTE DE CE NU SCRIETI SI SA DATI SI NISTE POZE???DOMNULE PROF. TUTU DRAGNEA CE PARERE AI??
Florin Salam pe 24 Martie 2014, 05:36
#2
Ce atata carte !
Nu-i nimic,o sa ia bacalaureatul la toamna cu ceva spaguta pt,prof.Mitroi si se vor inscrie fuga,fuga la Spiru Haret.Asta e viitorul tarii.La liceul asta nu se face carte,se face SEX.SEX la gramada,profesori cu eleve,elevi cu profesoare.E traditie pe aici dintotdeauna.
io pe 24 Martie 2014, 04:25
#1
asd
De vina este generatia de "liceeni", generatia "Facebook". Prima lor grija dimineata este sa posteze pe internet pe la ce carciuma isi bea "cafeaua". Habar au de scoala si de faptul ca trebuie sa-si construiasca un viitor, dar vina cea mai mare o au parintii saracii. Grija de a pune ceva pe masa primeaza in fata educatiei odraslei.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.