Grevă spontană la fabrica de confecţii SC Imperial Tr. Măgurele. Înjurături italiene de la patronul E.Marinelli!

19 Octombrie 2013, 00:10 | 3991 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Greva spontana la SC Imperial Tr. Magurele

Vineri, 18 octombrie, la cea mai mare fabrică de confecţii textile din oraş, SC Imperial Turnu-Măgurele,  a avut loc un  protest spontan. Restanţele salariale şi neprimirea bonurilor de masă sunt nemulţumirile muncitoarelor. Chiar dacă nu îşi primisera drepturile, textilistele încă nu aveau de gand să facă grevă, fiind amăgite de conducere cu tot felul de minciuni. Atitudinea unuia dintre patronii italieni a pus capac, iar angajatele mai aveau puţin şi îl linşau, dacă acesta nu fugea din faţa lor. Până la pauza de pranz, Edgardo Marinelli, unul dintre cei doi patroni italieni, a fost în secţie, unde a ţipat la o parte din muncitoare ( o anumită linie care lucra un articol mai pretenţios pentru Dolce & Gabana) că se mişcă prea încet.

La rândul lor, textilistele i-au reproşat că nu le-a dat banii. Să muncească mai mult dacă vor bani, iar dacă nu le convine, el închide fabrica, au fost spusele patronului. Muncitoarele i-au zis să plece el, pentru că ele  muncesc. Patronul şi-a ieşit din minţi şi, fără niciun pic de ruşine, le-a transmis un "cazzo" şi alte dulcegării italiene. Textilistele nu s-au lasat mai prejos ( romanii sunt campioni la injuraturi), astfel încât E.Marinelli a primit tot tacâmul de la sute de femei. Huiduieli, înjurături, o reacţie pe măsura  "respectului" patronului faţă de nişte femei care muncesc din greu. Lucrul s-a întrerupt şi s-a făcut o şedinţă cu toată lumea. Doamna Voicu traducea şi se observa că nu mai ştia ce să spună  fetelor furioase. Majoritatea angajatelor nu au vrut să mai muncească, o singură linie a intrat în maşini în jurul orei 13. Patronatul joacă la intimidare şi ameninţă că închide fabrica. Textilistele nu trebuie să cedeze şi să fie unite, pentru că italienilor nu le convine să închidă fabrica. Pierd foarte multe comenzi  iar firmele pentru care lucrează nici nu vor să audă de aşa ceva.

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
patita pe 15 Iulie 2015, 21:28
#6
teroare
Unde sa sw duca saracele in Germania la fam.Petrache si la Nazer tot sclave sunt si acolo si aici nimeni nu ia masuri nici statul German si nici Roman ce sa faca saracele nu vedeti pe Liliana Burtan excroaca nu a chemato nimeni sa o audieze si pe femeile inselate D .N. A si politia sa se sesizeze din oficiu .
anonim pe 24 Octombrie 2013, 17:54
#5
comentari din imperial
tot circul si balmucul din fabrica a pornit de la cea mai proasta maistra Flori Manica din iresponsabilitatea ei de sef de linie a trimis 20 de muncitoare acasa caci habar nu are pe ce planeta traieste .nu stie ce face doar a stiut sa se laude ca are salariu de zeci de mil si primeste prime lunar o nesimtita si o iresponsabila
ION Leaota pe 20 Octombrie 2013, 14:00
#4
NU STITI CA
nu stiti ca patronu a fost insotit de 2 jandarmi in sectie, de frica sa nu excaladeze situatia tensionata si sa o ia pe cocoasa..,plus ca afara era o masina a jandarmeriei si sunase si la politie sa intervina daca e cazul..
PUAHHH.. pe 19 Octombrie 2013, 11:51
#3
SA-I MULTUMIM LU\' DRAGNEA
CA A FALIMENTAT FABRICA DE CONSERVE SI ROMCIP SALCIA, SI A ACAPARAT ORASUL SI JUDETU\\\' SI SAU DUS DRACU MII DE LOCURI DE MUNCA..IAR PDL CIND A VENIT LA GUVERNARE VROIA SA INKIDA TOATE SPITALELE SI TOT CE E DE STAT.
Alta anonima pe 19 Octombrie 2013, 10:16
#2
Si care e finalul?
La ce investitii s-au facut in Turnu Magurele,daca nu existau fabricile de tricotaje femeile erau acum cu sapa pe camp in agricultura sau dupa fier.Neexistand o conc*renta pe piata muncii,italienii profita si le exploateaza si le mint la maximum.Singura solutie ramane greva.
anonima pe 19 Octombrie 2013, 08:35
#1
sclavia la ia acasa
pina cind va trebui sa suportam acest mod te a trata oamenii niste venetici pusi pe capatuiala in saraca noastra urbe?fetelor nu e cazul sa m-ai tolerati sclavia moderna ce si-a gasit locul prin lipsa loc*rilor de munca din catunul nostru
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.