Ţânţarii, o problemă pentru Tr. Măgurele. Cât a costat dezinsecţia, domnu` Cuclea?

20 Mai 2013, 00:05 | 2020 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
In Turnu, tantarii sunt veseli in aceasta vara.

Am mai scris despre problema ţânţarilor din oraş, pentru că, deşi s-a stropit cu insecticid ( cel puţin aşa a zis Primăria), ţânţarii nu au dispărut, mai mult, parcă au devenit mai agresivi. Primarul oraşului, domnul Cuclea, a uitat să stropească atunci când larvele erau în stadiul incipient, astfel că acum, la orele înserării, trebuie să intrăm în apartamente dacă nu vrem să "donăm" sânge Primăriei turnene. Am ajuns să facem focuri, ca să putem sta câteva minute liniştiţi, fără să ne sâcâie ţânţarii.

Credem că un motiv pentru care nu s-a făcut dezinsecţia în oraş este dezastrul de pe străzile turnene. Dacă tot sunt gropi, praf, mizerie, mai bine să stăm în apartamente, ce să căutăm prin oraş?  Acum tot mai e bine, din punct de vedere climatic, în apartamente, însă mai târziu, când căldura va deveni de nesuportat, o să ne rugăm  să dispară țânțarii, pentru că altfel vom muri de zăpușeala. Din apartamentele și birourile  cu aer condiționat, cei din Primărie nu observă chinul la care suntem supuși. Dacă lor le e bine, restul poate să crape. Ce soluţii se folosesc în alte ţări? În Spania, de exemplu, ţânţarii aproape că nu există, pentru că autorităţile locale iau măsuri din timp. Focarele sunt imediat stârpite, cetăţenii chiar sunt rugaţi să anunţe atunci când apare un focar de ţânţari. E simplu, însă la Turnu e o problemă complicată.

Nu ştim până când ne mai chinuie primarul Cuclea, însă îl rugăm să ne răspundă la o întrebare: cât a costat dezinsecţia din oraş? Domnule Cuclea, rezultatele lipsesc cu desăvârşire, ţânţarii sunt chiar mai mulţi, nu e normal ca cei care au stropit şi cei care au cumpărat soluţia să plătească din buzunarul propriu o altă dezinsecţie? De ce să plătim noi, contribuabilii, incompetenţa factorilor de răspundere din Primărie? Aşteptăm un răspuns din partea Primarie turnene, pentru că cetateanul are dreptul a ştie pe ce se cheltuiesc banii săi. Lipsa unui răspuns înseamnă bătaie de joc la adresa miilor de turneni, cei care suferă din pricina incompetenţei unor funcţionari publici.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
Mitica pe 22 Mai 2013, 08:24
#5
Sai....
Mai bine te-ai duce tu undeva unde ai stat 9 luni fara chirie. Eu am spus doar atit, ca daca nu se elimina factorii favorizanti ai apaririei si dezvoltarii tintarilor, stropitul este inutil. Stii tu mai desteptule, cit timp trece pina cind oul depus de femela de tintar devinde tintar adult? 24 ore. Doar atit. Cred ca cele doua clase ti se potrivesc tie, doar prostul se crede savant. Daca nu stii, taci, asculti, te documentezi ce si cum, si apoi deschizi gura. A fost o observatie de bun simt vis a vis de o treaba facuta inoportun, si pe banii nostri. Dar cum prostului pina nu face in poteca ceva, nu se simte implinit.
sai pe 21 Mai 2013, 22:03
#4
prostie
atunci sa plecam mitica intr-o tara cu clima uscata,asta este solutia unui om cu 2 clase
GEORGICA pe 21 Mai 2013, 16:24
#3
ROMANA E GREA..
GEORGE SE SCRIE:AUTORITATILE LOCALE IAU MASURI\\\", NU I-AU CUM AI SCRIS MATALE..,AI LUAT BACU\\\'??SAU INCA N-AI ABSOLVIT (ESTI REPETENT), SI MAI AI TIMP SA INVETI..?
Cetatean pe 20 Mai 2013, 09:31
#2
Lipsa de bun simt si interes
Ce dai ma cu Spania,ce noi suntem tara europeana,noi traim in Africa.Legatura cu Europa e numai Parada aia penibila in care copiii doar fac pe europenii.Sa stropeasca pt.tantari la primele ore ale diminetii de la sol sub frunzele copacilor si pe iarba.Dezininsectia se face si pe scarile si in subsolurile bloc*rilor.Eu cred ca fiecare asociatie de locatari poate solicita fara niciun fel de problema cate 1 leu de apartament pt.aceasta actiune.Ce ziceti,e ceva ilegal sau greu de realizat?Va rugam sa gasiti solutii.
Mitica pe 20 Mai 2013, 08:54
#1
Cu natura nu te pui
Georgica, pina cind nu se usuca baltile din jurul orasului, care balti au aparut in urma ploilor torentiale, si in plus, pina nu se retrag apele intrate in padurea de la Sai si Olt, nu se poate pune problema unei dezinsectii eficiente. Daca vrei sa verifici, du-te ziua, asa cam pe la ora 12 pe jos pina-n port. Daca nu te omoara tintarii sa-mi zici mie cutu. Si stii de ce? Fiindca exista destula umezeala, este cald, adica conditiile propice dezvoltarii larvelor de tintar spre stadiul de adult. Pina nu va fi caldura uscata, si nu umeda cum este acum, nu are rezultat nici mama dezinsectiei. Facind-o acum este ca si o frectie la un picior de lemn, inseamna bani cheltuiti inutil. Pina nu dispar baltile in care larvele se dezvolta nu se poate face nimic. Adica pina mama natura nu vrea, poti sa te dai cu c..ul de pamint, ca tot nu se poate face nimic. Abia dupa ce dispar conditiile propice aparitiei larvelor de tintar se poate incerca o dezinsectie eficienta si de durata.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.