Dezastru la bacalaureat în Turnu-Măgurele: rata de promovare de 27 %.

09 Iulie 2012, 00:04 | 4851 vizualizări | 16 comentarii
Car Universal
Harta promovabilitatii la bac 2012-foto:hotnews

Bacalaureatul din acest an a fost unul în care camerele de luat vederi au fost "ochii" care au supravegheat, cu atenţie, totul. Din nefericire, ca şi anul trecut, rata de promovare a fost foarte mică, cauzele fiind multiple. Unii dau vina pe profesori, alţii pe elevi sau părinţi. Toată lumea are o vină, pentru că rezultatele sunt dezastruoase.Rata de promovare în Turnu-Măgurele este foarte mică, 27%, un procent care te lasă fără grai. Liceele Praporgescu sau Haralambie  au o situaţie dramatica, elevii reusiti fiind foarte putini.  Iată câţi elevi au promovat bacalaureatul de la cele patru licee turnene:

Colegiul Tehnic Gen. D. Praporgescu: 5 elevi promovaţi din  202 înscrişi (2 % !)

Gr. Şcolar Sfântul Haralambie: 7 elevi promovaţi din 204 înscrişi (3 % !)

Liceul "Marin Preda": 68 elevi promovaţi din   117 înscrişi (58 % )

Colegiul Naţional Unirea :  109 elevi promovaţi din   173 înscrişi (63 % )

 

 

Citeşte şi
Comentarii (16) Adaugă comentariu
pysycutza pe 28 August 2013, 10:30
#16
BAC 2013
eu am terminat liceul in 2005 si am luat bacul din prima cu note mari, elevii din 2013 sunt PUTUROSI SI NESIMTITI.
floridor pe 11 Iulie 2012, 09:55
#15
a fi sau a nu fi...la liceu
Daca la clasa a 8-a n-ai luat o nota de trecere la matematica, dupa patru ani de liceu (la chimie sau la agricol) vei obtine nota 6, ma indoiesc. Am vazut licee ca Unirea, care la informatica au cite 5 clase, din care s-a ocupat doar 4, ultima medie la matematica fiind 3,5, halal informatica, de unde performanta, si cei cu 8, 9, sau 10, vor cade in mediocritatea celorlanti, intrucit profesorul nu poate lucra doar cu 7 elevi din clasa,si atunci stau si ma intreb de ce avem nevoie de atitia elevi de liceu nepregatiti?\\nMa gindesc ca n-ar fi rau sa se revina la forma initiala de intrare la liceu, adica examenul direct, fara alte medii, iar cine nu ia o nota de trecere,adica de 5 sa mearga la o scoala de meserii, iar daca nu mai sunt sa se infinteze, iar liceul sa devina ce era odata,o institutie unde se invata carte, si de unde putini ajungeau la o facultate, chiar daca pentru asta ar trebuii sa renuntam la doua licee, si sa infiintam doua scoli de meserii. Astept comentarii.\\nS-auzim de bine.
floridor pe 11 Iulie 2012, 09:35
#14
a fi sau a nu fi...la liceu
Daca stau si ma uit bine, natalitatea la nivel de tara a scazut mult sub 50% in anii de dupa revolutie, toate s-au redus gradinite, scoli, numai liceele au ramas aceleasi. Ce nevoie avem de un liceu agricol,unul industrial, daca ei nu mai califica muncitori. Un liceu cu promovabilitate de 2-5%, nu mai este un liceu, este o institutie de binefacere pentru 100 de profesori care au de unde sa manince o piine alba sau neagra dupa pregatirea fiecaruia. Poate ca nu este vina profesorului ci a materialului pe care il modeleaza, acasta fiind de proasta calitate, si atunci, hai sa renuntam la el. Nu toata lumea este la fel de inzestrata intelectual, nu poti scoate licentiati pe banda ce la anul vor culege rodii prin Spania, daca-i vor mai primi. Multi si fara rost ar zice unii, ma gindesc ca ar cam fi cazul sa renuntam la o parte din acesti,,liceeni\\\", care s-au inscris la liceu doar pentru ca nu mai exista scoli profesionale.Nu se poate sa intri la un liceu cu media 1,50 la matematica si peste 4 ani sa ei 6.
abc/123 pe 10 Iulie 2012, 13:56
#13
si \"hapciu\"
adagiu la titlu...cu scuzele de rigoare...
abc/123 pe 10 Iulie 2012, 12:49
#12
pentru \"yxyx\" si \"general\"
Excelent punctat.\\nSa nu ne ferim insa sa spunem ca aceste cadre didactice au si un ele un interes in a trece clasa pe toti semianalfabetii si precar instruitii care nu ar merita sa promoveze; este in joc evaluarea profesionala a dascalului, finantarea scolii care trebuie sa aiba un anumit numar de elevi inscrisi pentru a mai functiona si, ca urmare, mentinerea in schema a cadrelor didactice. Asadar, inadvertentele sistemului sunt completate cu \\\"succes\\\" de interesele personale si de grup ale cadrelor didactice care, prea adesea si mult prea vocal, se declara sacrificati ai sisemului, in mult prea marea lor \\\"grija\\\" pentru pregatirea elevilor.
hapciu pe 10 Iulie 2012, 10:58
#11
sunt multi factori implicati
Principalii vinovati sunt parintii. Ei sunt cei care ar trebui sa-si petreaca cea mai mare parte din timp alaturi de copii. Ei sunt cei care pun in viata unui copil primele notiuni ale educatiei, credintei, invataturii. Scoala doar imbunatateste, completeaza ceea ce parintii au inradacinat in sufletul si mintea copiilor.Sa nu creada nimeni ca daca oferi copilului totul din punct de vedere financiar, lucrurile sunt rezolvate. Ceilalti vinovati suntem noi, toti, care formam aceasta societate. Suntem prea rai, prea acaparati de,,traiul bun``, pe care oricum nu il avem. Multe, multe ar fi de spus...
yxyx pe 10 Iulie 2012, 10:53
#10
general
vinovati sunt cei care de la clasele mici trec pe toti care nu stiu sa citeasca si sa scrie. ajung si in clasele de gimnaziu si daca esti un profesor mai exigent din toti ceilalti colegi te critica zicand sa lasi copii in pace sa treaca si ei clasa. si apoi ajung la liceu si iata dezastrul. elevii sunt de vina ca nu invata! si uni profesori care in loc sa faca ore discuta colegi cu elevii ca asa cred ei ca se apropie de elev.
abc/123 pe 10 Iulie 2012, 00:01
#9
*6
Cei care predau in gimnaziu si liceu pot fi numiti fara retineri dascali, la fel ca la ciclul primar. Despre adevaratii profi se poate vorbi la nivel de cadre didactice universitare. Se pot ei ofensa cat vor, dar nu e mare smecherie profesionala sa inveti/indrumi elevi in a deprinde materia scolara din progranma obligatorie, (parc*rsa candva si de dascali, cand erau elevi)fie ea si cu grad sporit de dificultate ca pentru elevii olimpici. NU minimalizeazeaza nimeni rolul lor de educatori si formatori ai copiilor si tinerilor, dar nu detin ei monopolul pe acest rol ca sa-si aroge merite netarmurite urmate de pretentii nemarginite.
Bacanu pe 09 Iulie 2012, 14:29
#8
Pentru cel de la #5
Dumneavoastra \\\"a-ti\\\" luat bacul?\\\"A-ti\\\" dat proba la gramatica?
? pe 09 Iulie 2012, 11:28
#7
pentru #5
si care e raspunsul tau ?
lol ma pe 09 Iulie 2012, 10:55
#6
ce-a ajuns scoala :))
In 2005,la bacalaureatul de atunci, daca picau 2-3 era o rusine. Astazi e o normalitate, iar notiunea de \\\"respins\\\" a devenit hit. La Colegiul National Unirea 64 de respinsi, ca fapt in sine, inseamna ca e jale. La Liceul \\\"Marin Preda\\\" 49 de respinsi, la fel. Intrebare: mai sunt profi\\\' buni in Turnu Magurele?smile
pt toti de aici kre comenteaza prost si fara rost pe 09 Iulie 2012, 10:20
#5
pt toti de aici kre comenteaza prost si fara rost
a-ti gasit voi raspunsul desteptilor k nu invata elevii si profesorii nu isi dau interesul....vedeti-va dracu de viata voastra si numai criticati pe altii..
gogutzu pe 09 Iulie 2012, 10:14
#4
pentru floarea
Aprob pozitiv, vorba lui nenea Iancu. Ăla din cartea de română nu ăla cu localul unde se pregătesc pentru bacalaureat mulți bizoni de clasa a XII-a. grin
floarea pe 09 Iulie 2012, 09:05
#3
vinovatii
Este o vina de sistem. Lipsesc examene de admitere,examenele pentru treapta a doua si mai ales lipsesc scolile profesionale. Nicaieri in lume nu sunt atatia studenti ca in tarisoara noastra. Fabrici de diplome, facultati in Turnu Magurele, Alxandria, etc. Centre universitare peste centre universitare, elevi lipsiti de un minim interes pentru invatatura si cadre didactice lipsite de motivatie.
me pe 09 Iulie 2012, 08:34
#2
pentru eu
si cu ce ar schimba asta situatia ? elevii sunt slab pregatiti si nu fac fata ciclului scolar pe toata perioada liceului. rezultatul ar fi acelasi.
eu pe 09 Iulie 2012, 03:49
#1
profesori-elevi
vina este a profesorilor ca i-au lasat sa ajunga in clasa a 12-a....ar trebui sa se intre la Bac numai daca in clasele 9-12 ai minim 7 media la materiile sustinute la BAC
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.