Combinatul chimic de la Turnu Magurele poate renaste din propria cenusa. Unitatea economica e solutia ideala pentru producerea amoniacului albastru

03 Iulie 2024, 21:08 | 8143 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Amoniac

Stefan-Radu Oprea confirma faptul ca, evenimentul a reunit specialiști din cadrul Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE) – Biroul de Promovare Comercială și Economică Londra, companiei ROMGAZ, și experți din partea Fertilizer Industrial Services, incluzându-i pe Dan Cojocaru – expert în siguranța proceselor de amoniac și Bogdan Bratescu – consultant în fiabilitate și întreținere.

Stefan-Radu Oprea dezvaluie ca un potențial punct de plecare ar putea fi combinatul chimic de la Turnu Măgurele, care dispune de port propriu, capacități de stocare, acces la căi ferate și rutiere, și o suprafață mare de teren disponibil. Uzina de îngrășăminte chimice de aici, deși mică (emite 317.000 tone/an), este ideal situată pentru a se integra în clusterul propus în sud-vestul țării. Dezvoltarea proiectului ar putea dura între 3 și 5 ani, iar finalizarea sa ar putea coincide cu începerea extracției de gaze din Marea Neagră.

În context, va fi constituit un grup de lucru, a cărui activitate va fi coordonată de ministerul de resort. Din componenţa acestuia vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Energiei, Ministerului Mediului şi Romgaz, alături de consultanţii Fertilizer Industrial Services.

Mai mult >> de la sursa

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Popa Tuica pe 06 Iulie 2024, 08:36
#6
CIC Turnu Magurele
AAAMIIIN!!Maaa,voi vreti ca din niste fiare ruginite sa se refaca o industrie chimica la nivelul zilelor de azi?In cel mai fericit caz,poate sa mai iasa cateva farase.Hai,tarnacopul pe spate si casmaua in mana,si dati fuga dupa fier,ca atat v-a mai ramas de facut prin zona aia.Ati dormit cam mult,iar tot ce v-au spus si promis baietii aia de v-au condus atatia ani,le-ati luat nemestecate.Sau luati bilete la autocarele ce merg iute la capsuni in Spania,ca pe la Turnu Magurele nu mai sunt loc*ri de munca decat pe la stat,iar voi nu aveti bani de spaga pentru angajare.Aici s-a ajuns dupa atatia ani de conducere si grija a PSD.Hai,spor la treaba si nu intarziati prea mult cu ratele pe la banci.O sa aveti de plata de la anul de nici daca lucrati 24 de ore pe zi,nu va veti putea achita datorile catre stat.
Ion pe 05 Iulie 2024, 06:31
#5
Bravo,Guțu Pambac
Ești un adevărat turnean
ACELAȘI din T0TDEAUNA pe 04 Iulie 2024, 12:07
#4
UN combinat CĂPUȘAT și ÎNDAT0RAT
PĂCAT de așa 0BIECTIV EC0N0MIC al acestei ȚĂRI .LĂSAT pe mîna cățălandrilor lui Nicolaie, care au DISTRUS acest Combinat Chimic . DATORIA față de foști Angajați din 2016, 2017, 2018, nu AMINTEȘTE NIMENI .ACHITAȚIVĂ de foști ANGAJAȚI, și APOI VISAȚI (cai VERZI pe pereți).
ilie pe 04 Iulie 2024, 11:05
#3
mort
Aiureala...Mortul nu se mai intoarce de la groapa...
Guțu Pambac pe 03 Iulie 2024, 21:43
#2
Combinatul e vai mama lui!
Ia c*rent și apă de la Sc Apa Serv SA, pe care-o plătim noi turnenii prin coeficientul de neinchidere!Așa cai verzi pe pereți, ii plătiți lui Nicolaie facturile la utilități din pensiile și salariile voastre de amărășteni!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.