Comuna Fagetelu, Olt - Investiţie de peste 182 milioane lei într-o fabrică de prelucrare a lânii

21 Decembrie 2023, 20:21 | 767 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Lana oi

„Astăzi, 18 decembrie 2023, a fost semnat contractul de finanțare înregistrat în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin HG nr. 959/2022 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare, sesiunea 01.11.2022 – 16.12.2022, între Eco Partnersheep Insulation SRL și ministerul Economiei.

Investiția în valoare de 182.059.200 lei se va realiza în comuna Făgețelu, din județul Olt și va fi destinată construcției unei hale de producție în suprafață de 12.500 mp, a trei linii de spălare lână brută cu o capacitate unitară de 1t/ora/linie, care vor include și următoarele sub-capacități:

instalații de centrifugare pentru extragerea lanolinei;

2 linii de peletizare;

o stație de reciclare a apei și reintroducere în circuit;

2 linii automate de prelucrare și ambalare produse finite;

capacitate de producere a energiei prin panouri fotovoltaice instalate pe întreaga suprafață a halei”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Agriculturii.

Societatea care a obţinut finanţarea pentru noua fabrică din Olt, are o astfel de investiţie în judeţul Argeş, la Costeşti. Exportă foarte mult şi datorită cererii, a aplicat pentru acest proiect de la Făgeţelu.

Un astfel de proiect este binevenit pentru crescătorii de oi care, de acum încolo, vor avea unde să vândă lâna ovinelor, pe care, în prezent, cei mai mulţi o aruncă.

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
Nicu -s-or protejatul lui gina Ignat pe 22 Decembrie 2023, 21:00
#1
Sefu nostru -feliz natal
Șeful nostru a fost. Liviu Dragnea care prin. Petre pitis controla teldrumul. Dar a fost atit de pro-rata alături de fiul sau. Ștefan pe care l-a făcut prost rău de tot din laba de giuvarasti și a făcut pușcărie ca cel mai prost politician de telorman .Rianu gabriel fost lingău al lui Valentin Dragnea și Ilie dragne știe. Mai multe Și poate spune și la proc*ratura alături de simionescu Adrian Colegul de camera a lui Dragnea de la facultatea de la politehnica.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.